Борисов държи на Външно: Ако ПП-ДБ не искат Габриел, ще номинираме друг

Лидерът на ГЕРБ не се отказва от министерството
114
Борисов държи на Външно: Ако ПП-ДБ не искат Габриел, ще номинираме друг
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако ПП-ДБ не искат Мария Габриел да запази поста си на външен министър, след като стане премиер, от неговата партия ще предложат друг министър на външните работи.

„В този кабинет имаме само едно министерство - МВнР. Ако не искат тя да остане, ще излъчим друг външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях“, посочи той.

Борисов каза, че с ПП-ДБ преди девет месеца, когато са водени преговорите за правителството, са се разбрали при ротацията Мария Габриел да е премиер, а настоящият министър-председател Николай Денков да стане министър на образованието.

Той коментира и изказването на Лена Бориславова от Изпълнителния съвет на ПП като посочи, че не е разговарял с нея.

Още по темата
Борисов съобщи, че в сряда е имал „уютен разговор“ в кабинета си със съпредседателя на ПП Кирил Петков.

По думите му Йордан Цонев от ДПС и Асен Василев от ПП са неразделни.

„Веднъж ПП-ДБ искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а друг път - не. Днес казах на Пеевски повече, че не искам никой заедно да идва при мен. Срещите при мен ще бъдат като ги потвърдя и когато искам”, настоя лидерът на ГЕРБ.

Според него е лесен вариант да се отиде отново на избори, но не е редно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мара Габриел си е една кукла на конци точно като Йорданка.На Боко такива му трябват,за да може да си ги командори,а те му се отплащат с послушание.Нали не си въобразявате,че друг ще е премиер и външен м-р,а не Бойко.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
12 години застой за държавата и далавера за герп не са ли достатъчни?...
46
1
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Почти е дошло времето ! Борисов, К.Костадинов и Пеевски се споглеждат срамежливо и с минижупи пред иконаите на Ердоган ,Путин и Зеленски в Софийската джамия "Сашо Невски"където се предполага,че главният имам Шимон Сакскобурготски ще замени безкръвните причастия с ъс солидни месни хапки кошер и халал, издюнерствани от телата на последните оцелели роби българи. Борисов и Пеевски вече започнаха кампанията на турчето К.К. Инициали,които ще станат К.К.К. веднага щом SS се нанесат в новия офис.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боко,освен за цирка,да ни забавлява с лакърдиите си,за друго не става.Не знам защо все още има толкова наивници,които му се връзват?
44
0
 
8
 
! Отговори
Стига с този Борисов преди 3 месеца
кога ще влиза в затвора? Това е единственото, което ме интерсува за това лице!
43
2
 
2
 
! Отговори
Киро преди 3 месеца
И днес йощ БалканътЩом бурята захващаСпомня тоз ден буренДенят във койтоНа парапета Лена се надупиА наш Киря изотзадеПолата и надигнаИ О БожеБялата пухкава дупаркаСластно той омачка...
42
0
 
10
 
! Отговори
Право на мнение! преди 3 месеца
Борисов да се маха вече! Не се вписва нито в съвременна България, нито в Европа! Борисов е нисък про.ст.ашки манталитет на мутра от 90-те! Той е срам и позор за политищата у нас!
41
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Калин Стоянов си е баш ГЕРБеро-ДПСар!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Следващото народно събрание ще свика велико народно събрание и това нещо КС ще бъде закрито. България ще стане президентска република, а депутатите ще бъдат 80 на брой. Но ако войната дотогава е свършила нещата може би ще станат и без ВНС. Това означава, че в България ще е станал първият военен преврат през 21-ви век, който ще изчисти от тази територия цялата тази проядена от 6e3pogue и предателство политическа *** и начело на държавата ще бъде военен съвет, който след десет години управление ще положи началото на гражданско общество, такова каквото вече 34 години се опитваме да създадем.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев ще разглоби сглобената с толкова труд и усилия некоалиция от петата колона на Русия и Митрофанова в България и нашият многострадален народ ще се качи на бързият евроатлантически влак за Брюксел и ще успее да вземе последният полет за Вашингтон. Радев ще бъде единственият президент в историята ни с трети мандат, който по ирония на съдбата ще му бъде осигурен от мнимите(лъжливи) русофоби-краваророби-българофили! РАДЕВ Е НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доживяхме времето, когато пpocTuTyTku u gжeHgepu ни учат на морал, бандити управляват държава, крадци ни учат на честност и почтеност, убийци коват закони и правила за висша справедливост и просперитет. На това рано или късно му се слага краят по един или друг начин!
37
2
 
5
 
! Отговори
tot преди 3 месеца
Тоя дъртак,докто се бърка навсякаде ,държавата хаир няма да види ,а куклата на конци Габриел само фигурира ,кълчисе,и де я дръпне стреца там върви ,а ще става министър..БОЖЕееееееее!!
36
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Най-добре Ахмед Доган за премиер. Така ще са доволни всички, които ви избраха да подмените вода. Така и така с ДПС управлявате, поне си признайте.
35
2
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 3 месеца
""Боце да прецака ПП ДС""" -------- Неъ...! Първо прецака Нас и Държавата ни и то сумарно веке 14 години!!!
34
0
 
5
 
! Отговори
маалатъ преди 3 месеца
Смех, Грех и Рев!!!!! Туй е реалноста у наштъ "държавицъ" изобразена като "Санитарен Възел" (инак шъ мъъ модерират) от един Чех!!!!!!
33
0
 
4
 
! Отговори
добра е в дисциплина преди 3 месеца
Буци , дип одърте , иначе праиш Ланка на Мата Хари и сглабката е бетон . И да не забраиш и некъде и къщичка по екзатичните местанца за децата
32
0
 
5
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 3 месеца
Само да мине ротацията! Ох Котьоооо! Почвам министрите един по един! Първи Тагаренко! Фурнела и Кохейкин с кеф ще ме подкрепята! После ще видим кой, първия като падне, другите са лесни!
31
0
 
7
 
! Отговори
Честито Нова Сглобка преди 3 месеца
"Бял дим в СОС: Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС е Новият Председател - Намериха се необходимите осем гласа, които досега не достигаха" - Познайте от къде се намериха тези 8 гласа от 1 път!!
30
6
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Борисов не вярвай на шарлатаните лъжат алчни са единствено ги интересува тяхното благоденствие И какво като махнаха Гешев
29
1
 
7
 
! Отговори
Ясни сте ни преди 3 месеца
Посолството ги е оставило малко да се правят на интересни, всички знаем, че с едно обаждане от там и веднага "ще се разберат". Абсолютен цирк, по медии, по сайтове, едни и същи отвратителни хора, едни и същи криви лица. Слагайте си там както сте го решили и стига вече панаири, от сутрин до вечер ни облъчвате с отвратителността си!