Денков: Не искам поста на външен министър

Искаме да продължи ротацията по договореното, заяви той
8 фев 2024 17:30, Нели Христова
76
Денков: Не искам поста на външен министър
Снимка: БГНЕС

"Какво е значението на този спор - значението е свързано с това кой и как ще обясни в чужбина какво се случва в България. Хората с най-силна дума, когато става дума за външна политика, това са премиерът и външният министър. Това, което колегите от парламентарната група казват с основание е, че когато двете позиции се заемат от едно и също лице, обясненията ще бъдат представяни от един човек", заяви в Хага премиерът Николай Денков.

"Добре е да има паритет, за да се чуе по-пълно какво е развитието. Аз не искам поста на външен министър като такъв, но искам гласът на ПП-ДБ да е достатъчно силен, така че да се чува в чужбина", посочи той.

"От страна на ПП-ДБ искаме да продължи ротацията по договореното, да видим може ли да продължим с пълен мандат. Започваме със законодателна програма до края на годината и ще подготвим управленска програма до края на мандата като се надяваме, че ще се реализира", каза Денков.

Важно беше тази подкрепа от Нидерландия да се приключи като казус след промените, които направихме в Конституцията, правосъдната система. Всичко това ни помогна Нидерландия да каже, че са затворили това досие. Това, което премиерът Рюте добави е, че продължават да ни подкрепят безалтернативно и обеща да работи и с други държави за последната крачка в тази посока, включително и с Австрия", подчерта Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.