Лена Бориславова: Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов

Няма договорка за външно министерство, заяви тя
Обновена: 8 фев 2024 09:50 | 8 фев 2024 09:50, Нели Христова
208
Лена Бориславова: Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Няма договорка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са единствените страни, които съвместяват позициите на премиер и външен министър. Няма европейска държава, която си позволява подобно нещо.

Това заяви Лена Бориславова, част от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", пред Нова телевизия тази сутрин.

Бориславова на няколко пъти подчерта, че подписано споразумение за МВнР няма, независимо, че в управленската програма е ясно записано, че акад. Николай Денков след ротацията става вицепремиер и министър на образованието. ПП обаче настояват той да оглави Министерство на външните работи.

ГЕРБ имат всички регулатори и цялата държавна администрация, която не може да бъде сменена за секунда. Във всяка областна администрация имат поне един заместник, ако не управител, отбеляза Лена Бориславова и заяви:

Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов.

Тя определи като неработещо решение съвместителството на премиер и външен министър.

С „публично вайкане“, ГЕРБ целят нови избори – на национално и на местно ниво, каза още Бориславова, визирайки София.

Ако зависи от нас, няма да се стигне до избори, заяви тя.

Лена Бориславова подчерта, че за ПП управлението не е на всяка цена.

Ние ще поискаме от Националния съвет мандат за подкрепа за кабинета на ГЕРБ с минимални промени. Взехме си урока от Десислава Атанасова за КС, подчерта още Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
11
 
! Отговори
лена преди 2 месеца
До Анонимен Аз съм жена , макар и мустаката и Кирчо трябва да ми задоволява капризите , какво като сме парламентарна , то и Конституция има , ама Кирчо не и се много впечатлява , той е мъж та дрънка , особено в областта на главата .
107
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ленче, тези министри да не ти са носни кърпички, че да ги менкаш. Жевеем в Парламентарна република, а не в Президентска или Монархия. Никакъв респект.
106
3
 
16
 
! Отговори
ПараПет нюз преди 2 месеца
Вожда на Парапетния Пролетариат надъхва младата активиска Лена ПараПеткова, защото от Канада са му обещали свежи партизански чети, които да му помогнат да вземе властта в България !! Мощни ЛГБТ партизани от Канада ще помогнат на Киро да разгроми фейковите евроатлантици от герб и партия ДуПяСе !!! Те са на всеки ПАРАПЕТ, от тук до края на Европа !
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие не гледате на държавата да е добре, а не можете да си устоите на ината кой кого и за какво.Мерите си ***, но нв вземате предвид, че едните са мъжки, а другие - женски... За управлението на София: ББ реши да се пише хитър и очаквано неговия кандидат не стигна до балотаж. Независимо от воплите на лидера на ГЕРБ, проблемът е, че новият кмет не се е занимавал с административна работа и цопна в блатото, което му подготвиха герберите.Сега иска нови избори,но какво ще прави столицата 6 месеци?
104
2
 
12
 
! Отговори
Малка преди 2 месеца
поправка - Калин Стоянов е министър на ДПС. Реално ДПС управляват държавата, след като Денков каза, че ще си подаде оставката, ако в МВР не се случат някои работи.
103
1
 
13
 
! Отговори
Песен преди 2 месеца
Пада дрогаря в пареапетен бой, пада за теб Сглободя....и щом стане той ...мааалка парапетна звезда !!!!
102
2
 
21
 
! Отговори
Пролетариат нюз преди 2 месеца
Активиската Лена ПараПеткова громи некоалиционните партньори по заповед на партийния вождъ Киро Ленин ! Да живей партия ПП (ПараПет). Ние сме на всеки ПАРАПЕТ , оттук до края на света !
101
3
 
15
 
! Отговори
Лена-картечарката преди 2 месеца
Та-та-татаааа...от упор по Баце и Габриел....гилзите ще ги събират БАДЖАНАЦИТЕ....
100
0
 
13
 
! Отговори
Лена на Баце пише: преди 2 месеца
Пожарникарю мой...Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов....ха-ха-ха...Мустакатата хиена се изсмя и си възкрачи бълдърите на ПАРАПЕТА...
99
1
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
Тая м,рла що не си гледа хурката,ами е тръгнала да си мери к,литора барабар с мъжете на мегдана?!Аман от еманципирани,мустакати каки!!!Бебето и риве гладно и напикано,ама тя тръгнала дръжава да оправя!!??Айде малко по скромно,главата наведена и очите вперени в тигана с пържените яйца!!
98
0
 
4
 
! Отговори
3737 преди 2 месеца
Как коя е тая?
97
1
 
13
 
! Отговори
Bul gur преди 2 месеца
Делян Пеевски кани Лена Бориславова На ДуПиСе сеанс. Вазелина е желателен.
96
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая пък коя е, че ще кадрува? С друго, освен с парапетни подзиви не е известна. И харченето на народни пари за лични интереси.
95
0
 
12
 
! Отговори
Какво казал Шиши преди 2 месеца
Цитат: "И Кирил Петков и Бойко Борисов са ми много близки. И двамата много ги обичам." Това казал Диплян Пеефски. Просто леж на земята...хахахаххахах ужъсссс
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая никаквица до кога ще ни я натрапвате?Никой не е длъжен да и слуша словесните оргазmи още по малко пък да и гледа пъпчивата и космата дzурла!
93
1
 
12
 
! Отговори
Loyko преди 2 месеца
Нахалството на ПП-ДБ е безкрайно.Както Киро,така и Атанасов смятат хората/народа/ за ***. Ленчето не прави изключение. Защо забравят ,или се правят,че забравят кой спечели изборите и кой е първа политическа сила.Народната дума е с най голяма тежест,а не мераците на Атанасов ,Киро и Лена.
92
1
 
11
 
! Отговори
марги преди 2 месеца
Тая, като каква се изказва?
91
2
 
18
 
! Отговори
Бунгар преди 2 месеца
Пара-Петкова, Ееееййй..... не се спря това девойче. Никой не се интерисува от нейното мнение. Да си гледа бебчето и да не досажда с глупавите си идеи и размисли.
90
1
 
7
 
! Отговори
Лена преди 2 месеца
Искаме избори, но и не ги искаме;))) Не сме натрупали още, достатъчно пари, някои от нас, за да поемем към островите. Аз съм си харесала, най-луксозният и екзотичен остров на света, а там, за да живея като кралица ми требе царица-парица, на не една България, а на две!
89
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Нане"И от кога уличниците са някъФ фактор в колонията"==>Къде видя уличница пък ти. Парапета не е улица. Парапетница е, не е уличница. Общото между двата вида е, че и тез и онез нямат грам срам.