Лена Бориславова: Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов

Няма договорка за външно министерство, заяви тя
Обновена: 8 фев 2024 09:50 | 8 фев 2024 09:50, Нели Христова
208
Лена Бориславова: Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Няма договорка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са единствените страни, които съвместяват позициите на премиер и външен министър. Няма европейска държава, която си позволява подобно нещо.

Това заяви Лена Бориславова, част от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", пред Нова телевизия тази сутрин.

Бориславова на няколко пъти подчерта, че подписано споразумение за МВнР няма, независимо, че в управленската програма е ясно записано, че акад. Николай Денков след ротацията става вицепремиер и министър на образованието. ПП обаче настояват той да оглави Министерство на външните работи.

ГЕРБ имат всички регулатори и цялата държавна администрация, която не може да бъде сменена за секунда. Във всяка областна администрация имат поне един заместник, ако не управител, отбеляза Лена Бориславова и заяви:

Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов.

Тя определи като неработещо решение съвместителството на премиер и външен министър.

С „публично вайкане“, ГЕРБ целят нови избори – на национално и на местно ниво, каза още Бориславова, визирайки София.

Ако зависи от нас, няма да се стигне до избори, заяви тя.

Лена Бориславова подчерта, че за ПП управлението не е на всяка цена.

Ние ще поискаме от Националния съвет мандат за подкрепа за кабинета на ГЕРБ с минимални промени. Взехме си урока от Десислава Атанасова за КС, подчерта още Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен"...кой я докара таза нагла вещица?"==> Как кой я докарал, парапета я докара. Киро Простия Парапет я докара.
87
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Алекс"Надявах се,че детето ще я държи вкъщи и повече няма да гледаме и слушаме Лена"==>Ти в кой век живееш, бе човек.Тя сигурно си е наела детегладачка още преди да роди.Не още едно, още десет да роди, няма отърване от такива като нея.
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно бикче с две ножчета струва един лев.
85
3
 
14
 
! Отговори
Хах преди 2 месеца
Тая що не си гледа детето, ами също като прасето е на всяка манджа мерудия?Алоо, общата да ти напомням ли, че единственото за което ставаш, е да правиш от съпартийците в ПП баджанаци!
84
2
 
9
 
! Отговори
нннн преди 2 месеца
Забавното е , че тия гейове не понасят жени на високи постове ....само за изтривалки ги цанят ...да ходят да бришат в студията
83
2
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Промените бяха с президента ала бала правеха дб коленичеха пред президентството шарлатани жадни за власт кой гласува още за тези незнам тези машини да се махат тичаха с един автобус из България и лъжеха че ги посрещат радостно Денков външен нали подписаха споразумение сега Кой лъже ИЗБОРИ
82
3
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Тази мустакова - парапетКова вместо да гледа детето на киро опитва да мисли. А, че боцан си е виновен, че е повярвал на *** *** растите си е негова вина. Няма изход ;) , важна е евро д жен дъристката Сглобка , тикаща Бг към война да продължи.Почивайте си.
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ:"С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ"==>С вас сме,господин президент.Паметта ни е къса и вече забравихме, че на вас дължим Кирчо,Кокорчо,Лорерчо. А на Кирчо дължим Лена. Давайте следващите,г-н президент. Тези от Канада ги домъкнахте, давайте следващите директно от Вашингтон.
80
0
 
5
 
! Отговори
ник преди 2 месеца
С Бойко Рашков ли ? Щото вие нямате кадри ...принципно
79
1
 
4
 
! Отговори
Бай Кор преди 2 месеца
То и в света се броят на пръстите на едната ръка, гласуващите с машини за избори, ама ней се ....Гледай да не стигнете до нови избори, защото ще сте на едно ниво с БСП. И тогава ще станете "независими", защото нищо няма да зависи от вас. А относно акад. Денков, най си му приляга да е министър на просветата. Така сте се и договорили, не се отмятайте сега.
78
3
 
9
 
! Отговори
Виж ти преди 2 месеца
Първата спонтанна асоциация, която ми създава лицето на снимката, е със змия. И в качеството си на каква тази змия държи тон.
77
3
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
ЛЕНА КАТО КАКВА ХОДИШ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ЗАБЛУЖДАВАШ АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ ЗА ПАРИ ШАРЛАТАНИ С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ КОЛЕНИЧЕХА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО КАКТО И Е УДОБНО ТАКА ЗОБЛУЖДАВАТ ШАРЛАТАНИ НОВА ПОКАНЕТЕ ДРУГИ БЪЛГАРИ ДА КАЖАТ ИСТИНАТА ЗА ЖИВОТЪТ ТУК В ДЪРЖАВАТА И ЩАКВО КАТО СВАЛИХТЕ ГЕШЕВ А 8 МИЛИАРДА ТЕЧОВЕ КЪДЕ СА А ЕВТИНАТА ГАЗ С ТАНКЕРИТЕ НА ЛЕНА
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това мазно ку рвие още ли го показват.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лена явно се е доверила на Philips.
74
4
 
8
 
! Отговори
иначе саде простотия преди 2 месеца
Мисля , че много повече ще и се получат нещата с един сборник на тема " дупето като атрибут на кариерното развитие "
73
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен83_радев е руски кон в НАТО
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Премиера ще е от Възраждане ако не може да се разберат.
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Дядо Мраз_а за борисов помниш ли нещо хубаво да е донесъл за държавата?.... щото за личната сметка на вожда далавера имаше, но за държавата пълен застой и разсипия
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Следващото народно събрание ще свика велико народно събрание и това нещо КС ще бъде закрито. България ще стане президентска република, а депутатите ще бъдат 80 на брой. Но ако войната дотогава е свършила нещата може би ще станат и без ВНС. Това означава, че в България ще е станал първият военен преврат през 21-ви век, който ще изчисти от тази територия цялата тази проядена от 6e3pogue и предателство политическа *** и начело на държавата ще бъде военен съвет, който след десет години управление ще положи началото на гражданско общество, такова каквото вече 34 години се опитваме да създадем.
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев ще разглоби сглобената с толкова труд и усилия некоалиция от петата колона на Русия и Митрофанова в България и нашият многострадален народ ще се качи на бързият евроатлантически влак за Брюксел и ще успее да вземе последният полет за Вашингтон. Радев ще бъде единственият президент в историята ни с трети мандат, който по ирония на съдбата ще му бъде осигурен от мнимите(лъжливи) русофоби-краваророби-българофили! РАДЕВ Е НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ!