Привърженици на „Възраждане“ блокираха граничен пункт „Лесово“

Поводът е решението на КС за искането за референдум
Обновена: 10 фев 2024 12:34 | 10 фев 2024 12:16, Елка Василева
225
Привърженици на „Възраждане“ блокираха граничен пункт „Лесово“
Снимка: "Възраждане"

Привърженици на „Възраждане“ блокираха граничния контролно-пропускателен пункт „Лесово“, съобщи за БТА депутатът и областен координатор на партията в Ямбол Никола Димитров. Пропускат се само автомобили на спешна помощ и пожарната.

Според него 300 души са се събрали пред пункта, а поводът за недоволството им е решението на Конституционния съд от четвъртък, с което беше отклонено искането на 49 народни представители, свързано с предложение за произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 година.

„Конституционния съд каза, че не го интересува волята на българските граждани и ще направят това, което им е наредено. На всички нас ни беше ясен този резултат, защото пред Конституционния съд една седмица беше колата на американския посланик“, каза Никола Димитров. Според него решението явно не е взето в България за пореден път и за това от „Възраждане“ са решили да блокират границите на България на три места.

И в неделя партията ще предприеме подобни действия, обясни Никола Димитров. Той не пожела да каже работата на кои гранични пунктове ще бъде затруднена, за да не бъдат спрени представителите на „Възраждане“.

По-рано днес от "Възраждане" съобщиха, че  ще блокират в знак на протест три гранични пункта - "Лесово", "Йовково" и "Русе".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То еврото няма да дойде през Лесово, нито през Русе. То отдавна е тук. Ама хайде да се правим на интересни. Смешници!
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 36 Англия неслучайно бегаха
37
6
 
7
 
! Отговори
Grod преди 3 месеца
Към кауша
36
6
 
7
 
! Отговори
Деса Дуловска КС: преди 3 месеца
"Хем съм умна,хем красива,хем е8лива с ма3на сли8а! Бате Буци щом ми свирне,лапам го и хапвам сирене! Шиши щом ми се обади,съм готова за изненади! Ако Мравояда иска и дори да не му стиска,ще се метна аз на лодка,в Росенец на разходка! На посланика Кенефт,ще му правя всичко с кеф!Референдум не признавам,но навсякъде аз давам! "
35
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възраждане подкрепя Хамас
34
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Референдум трябва да има !
33
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еврото трябва да се забрани а не лева. Сички държави в еврозоната са фалирали и с огромни дългове. България не само че не трябва да влиза че ще си съсипе лева ами трябва да бега и от ЕС.
32
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
референдум за българския лев
31
16
 
16
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Това, че след решението на съда, протестират само шепа платени копейчици, говори за мнението на народа спрямо еврото повече от всеки референдум! Така и така сте на Лесово, 150 км е Истанбул, от там има директни полети за Маскве, там евро няма, всико е рай, мед, мляко и бутилирано семе на Путин във всеки магазин!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами на турската ще е като има много хамсии риба която идва от турското хамсъ ,което означава глупа-в
29
9
 
7
 
! Отговори
магаревъд преди 3 месеца
Мммм... добре?... в кой арест са задържани? за колко време? кога им е делото? за какви щети и какви наказания? Пак липса важна информация, само само социален ефект... по същност много прилича на терористичен акт, само дето няма убити, примерно.
28
9
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Пyтинопитeците страшно много мразят демокрацията, но си мисля понякога, като в този случай, че май наистина ще е добре да станем някаква диктатура. И да си имаме един такъв начело като Лукашенко или Пyтягaта, за Ким Грyх пък изобщо не ми се мисли и при едни подобни прояви на искания и протести, масови арести, вкарване в затвора, спукване от бой и организаторите осъдени на 10 години на строг режим. И разбира се конфискуване на тракторите и никакво изпълнение на каквото искат, ако изобщо са чули
27
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не могат нищо да направят и блокират.От възраждане станаха ***...
26
9
 
24
 
! Отговори
Мхм преди 3 месеца
Все повече почват да приличат на комедиянтите от "Атака". Може да очакваме скоро да започнат да нападат случайни шофьори по пътищата или павиончета за цигари.
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 25 ама ако не стане 2 Евро хляба предлагам да те съдим за създаването на фалшиви новини и създаване на хаос ? Ако си навит кажи имена и егн : )) Клоун
24
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази глупава проРу.... партия... изобщо не е вълнуват Българските интереси. Не сме чули от тях нищо ново и конструктивно. Само врякане. Тези палячовци нямат никакъв управленски питенциал дори за основно училище. Да не говорим за политика, държава, ЕС, микро икономика и тн. Службите тярбва да почват да действат и да разпарчатосат тази антибългарска групичка.
23
22
 
16
 
! Отговори
Баба Радка преди 3 месеца
Друга песен ще пеете коментращите тук. Февруари 2025 хляб 2 евро.
22
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе БОЙ бе. Аман от прочагандисти работещи срещу държавата. Бой наред и всички по затворите. Кви са тея агенти дето ще казват на съда, какво да прави? Това МВР съществува ли изобщо?
21
12
 
13
 
! Отговори
Майора преди 3 месеца
Имат ли разрешение за блокиране на КПП и с партийнатасубсидия ли ще плащат загубите на държавата? Докога ще правят каквото си искат и като се смятат за нормални , защи що не пеиемат рршнията на ВКС! Крайно време е забрана о оттичане в канала!
20
22
 
11
 
! Отговори
Дет то Америка преди 3 месеца
Мъртвият евроатлантик е спасено българско дете