Привърженици на „Възраждане“ блокираха граничен пункт „Лесово“

Поводът е решението на КС за искането за референдум
Обновена: 10 фев 2024 12:34 | 10 фев 2024 12:16, Елка Василева
225
Привърженици на „Възраждане“ блокираха граничен пункт „Лесово“
Снимка: "Възраждане"

Привърженици на „Възраждане“ блокираха граничния контролно-пропускателен пункт „Лесово“, съобщи за БТА депутатът и областен координатор на партията в Ямбол Никола Димитров. Пропускат се само автомобили на спешна помощ и пожарната.

Според него 300 души са се събрали пред пункта, а поводът за недоволството им е решението на Конституционния съд от четвъртък, с което беше отклонено искането на 49 народни представители, свързано с предложение за произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 година.

„Конституционния съд каза, че не го интересува волята на българските граждани и ще направят това, което им е наредено. На всички нас ни беше ясен този резултат, защото пред Конституционния съд една седмица беше колата на американския посланик“, каза Никола Димитров. Според него решението явно не е взето в България за пореден път и за това от „Възраждане“ са решили да блокират границите на България на три места.

И в неделя партията ще предприеме подобни действия, обясни Никола Димитров. Той не пожела да каже работата на кои гранични пунктове ще бъде затруднена, за да не бъдат спрени представителите на „Възраждане“.

По-рано днес от "Възраждане" съобщиха, че  ще блокират в знак на протест три гранични пункта - "Лесово", "Йовково" и "Русе".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 13...съгласен съм че беше кукла на конци,но за историята се помни че тези катаклизми станаха по негово време...
18
12
 
22
 
! Отговори
Изнервен преди 3 месеца
Айде и тези олигоффрени се чудят как да бъдат забелязани. А ве, нещастници, не може *** и Пульо да блокира места, защото не харесва решение на най-високия орган в държавата. Много хора не искат и вас да ви има, ама не правят глу.пости.
17
10
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Неграмотната Копейка, рома от Максуда да прочете малко какво означава "валутен борд". Та ние отдавна сме вързани с еврото и то е едно и също. Дали ще се нарича лев или евро няма никакво значение.нИ като ти казва 300, разбирай 30 бунаka. Да каже по-добре по колко кебапчета им раздаде и дали е имало и бира към тях. Така де, докато протестират да не гладуват :))))))
16
8
 
19
 
! Отговори
История преди 3 месеца
Трезво да погледнем нещата...Възраждане са трета или четвърта сила по волята на лошият маТриял...никой не иска да се коалира с тях...тяхната програма никой не я иска...защо гласуваш за партия която е обречена на отказ...къде отива гласа ти...в бидето и пускаш водата...Имат някой хубави идеи но като прочета....излизане от ЕС и НАТО...и всичко се сгромолясва...
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонимеН 3 - Не си прав ... това е началото.
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спокойно. Сега Пеевски ще звънне на Костадинов тия хора веднага да ги разкара от границата. Електората на ДПС иска събота и неделя да си отиде до Турция
13
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Малко кютек ще им подейства разхлабващо на тези от ***. Но в тази държава всеки си затваря каквото поиска.
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 10 - Жан Виденов беше лапнат, сдъвкан и изплют от същите сили, които такова таковата на Англия и прекъсна статуса им на световна финансова сила. Не казвам, че Виденов е бил прав или нещо такова, но ако търсиш вина, търси кой и защо направи всичко това възможно.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз НЕ ПОДКРЕПЯМ п.п. Възраждане. Но не подкрепям и това, на 600 000 души, почти 10% от популацията, да бъде игонорирано желанието за ЗАПИТВАНЕ!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 9 За разлика от Аскуу дето им хасвалтира пътя Боко до Арманли и сега се чувстват горди еврогейци
9
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не може да има Референдум за нещо което е прието още при влизането ни в ЕС...Лева от 2007 год е Вързан към еврото...дефакто ние нямаме лев....благодарение на най младият комсомолец...Жан Виденов....
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ямбол , Елхово са меката на бившите старшини от армията . Сега пенсионери. Още живеят с мисълта че са част от Съветската армия.
7
0
 
12
 
! Отговори
Шебек преди 3 месеца
Номер 5 недей троши глупости... Аман от плоскоглави !
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че то натия останаха ли им привърженици? Нали се разпаднаха?
5
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Свободата в Бг се разбира като Свободия....криворазбрано както повечето неща...Тези недоразумения от Възраждане трябва да бъдат добре посъветвани...
4
28
 
5
 
! Отговори
Крим е руски преди 3 месеца
искаме референдум Варненска и Бургаски руски републики да се присъединят към Русия.
3
12
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ПРАВОТО НА РЕФЕРЕНДУМ ВСЯКАКЪВ БЕШЕ ОТНЕТО ОТ НАРОДА! ГЕРБ И ПП-ДБ СА ЗА ЕВРОТО И СЕ СЧИТА , ЧЕ НАРОДА ГО ПОДКРЕПЯ! НА МЕН МИ Е ВСЕ ТАЯ ЕВРО ИЛИ ЛЕВ! НО ИЗВОДА Е, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ СЪБИРАТ ПОДПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ НЯМА ДА СЕ ПРОВЕДАТ :D
2
23
 
31
 
! Отговори
Сту преди 3 месеца
Разграждане, най-нелепата партия с най-амебоподобните гласоподаватели. На тея общо ако им съберат iq-то заедно ще стане колкото на мопс.
1
21
 
20
 
! Отговори
Териториален преди 3 месеца
Искаме си референдума, беше време !