Росен Желязков: Със сигурност няма да съборим кабинета, готвим се за ротация

Външният министър Габриел трябва да продължи да съвместява тези функции, каза председателят на НС
10 фев 2024 11:41, Елка Василева
60
Росен Желязков: Със сигурност няма да съборим кабинета, готвим се за ротация
Снимка: архив, БГНЕС

Със сигурност няма да съборим кабинета, готвим се за ротация. Това заяви пред Нова тв председателят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Още по темата
„ДБ има доста балансирана и отговорна позиция по претенциите на ПП-ДБ. Сякаш този казус с желанието на премиера да продължи с качеството си на вицепремиер и външен министър първоначално изглеждаше като лично, а се облече и в партиен контекст”, заяви Желязков.

Той определи като „нежелателна” възможността да се правят избори в края на годината, след втората ротация. „Това е нашето разбиране – минимални промени, ако трябва изобщо да има промени, защото трябва да има устойчивост”, заяви Желязков.

„Външният министър в момента трябва да продължи да съвместява тези функции, защото външнополитическата дейност в момента е успешна. След 9 месеца отново да има същото преобръщане е абсолютно нелогично за една консервативна система, каквато е МВнР”, допълни Желязков.

По думите му радикални промени по отделните министерства не са в интерес на държавата. „Искаме максимално по-малко сътресения в изпълнителната власт с оглед на желанието изпълнителната власт да бъде достатъчно устойчива, за изпълнява приоритетите”, допълни председателят на Народното събрание.

Според Желязков МВнР е с най-високи показатели по индикаторите за изпълнение на управленските политики. Председателят на НС оцени като предизборен ход желанието на ПП-ДБ да получат поста на външен министър с оглед на предстоящите избори за Европейски парламент.  „По-скоро  ултиматумът идва от тяхна страна, докато ние заявяваме, че ако ще правим избори, най-добрият момент ще бъде заедно с европейските”, заяви Желязков.

Той допълни,че очаква гласуването на кабинет при ротацията през март да бъде с първия мандат – на ГЕРБ-СДС.

Желязков коментира, че застават зад вътрешния министър заради това, което е свършил по работата за приемането ни в шенгенското пространство. „Ние подкрепяме голяма част от министрите, защото считаме, че имат необходимата експертиза”, заяви председателят на НС. Той каза още, че след ротацията ще продължи да бъде депутат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Бг преди 2 месеца
Здрасти аз се казвам Бойко тиквата може би ме познавате росен желязото е мой роб
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малина! "Всякакви мъже" са под теб! Малина, ти си новата Райна Княгиня!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малина "Всякакви мъже" са под теп!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малина, при теб ми е сърцето!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никито иска да клепа Бойко до Камината. Но пасаран. Изммамниците се надлъгват и си знаят триковете в чужбина. Никито ще елиминира господин Феномен Магнитски и Бойко Барселоната. Тъкмо се изпра със сапуна на Денков, пак ще клепат пред нашите евроатлантически партньори.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е певицата Малина? Малина отивай в народното събрание и им изпей песента както е в ютюб - "Двойници - 2012г." И да видим каква ще им е реакцията за ротацията!
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено само нацистките коментари не се трият ,що триете другото мнение бе краварскасганоткравешкилайна
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
40 Някои лица в списъка "Магнитски" са жестоко наклеветен от ДС/ПП,ДБ, затова сега в САЩ не ги обичат вече. Та им се налага да си купуват имидж плащайки на робисти в Щатите 100 000 от бюджета, предназначен за партийни субсидии.
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
39 Е,и? Все още имамалоумници у нас, които крещят слава на Русия.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия от ротацията са като змиите - преди наколко дни се представяха като пепелянки, преди два дни бяха като усойници, вчера се представяха като остроумната усойница, днеска са като каменарката, утре ще се бият в гърдите - че са подобни на котешка змия, а в бъдеще.... леле мелаеее като вдлъбнаточелия смок!
39
2
 
4
 
! Отговори
Рендету преди 2 месеца
Кви "чудеса" върши списъка "Магнитски" и Шерифа от "Посолството"!!! Ние сме най-жалката Колония на Щатите и ЕС, имат ни както си поискат, когато си поискат и с когото си поискат!!! Ето ви го резултата от 12 годишното "управление" на Бг от Мутрата.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоз смешшник крещеше Слава Укараини оня ден .
37
2
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Росене, то е ясно, кой пуска кокала. И салама си го бива Санчо.... Само че е създадена революционна ситуация: импутентен мъж на фригидна жена. Остава да се уточни кой кой е...
36
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
"ВИЕ" няма да го "съборите" ,но ръководителя движение на "сглобката" ,каза ,че само ППДБ може да го "събори" . Той "движи" процесите ,значи е "прието " и "виновник" има ....Само ,че Вас ще ви "събори" този път народа завинаги ,заедно с ръководителя движение ,който няма да получи дори "съпредседателството". Той "не познава " Божанов ,но подозирам ,че други ще го "запознаят" с доказателства ,които "изненадващо" са му приготвили ,за този "Феноменален и хиперактивен интелект " .Язък за "енергията".
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тая отп7епка що не си седи в украйна-за кабинета знаем-посланика ви е казал че ако го развалите украйна ще ви се види като курорт
34
1
 
4
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 месеца
Плъха външен, Жирафа МП, а ГРОБ ще ги подкрепи с втория мандат на ППДП щото иначе лошо.
33
1
 
1
 
! Отговори
Ротант Ротира Мутира преди 2 месеца
Формулира формула дръглива: СДС - Стани Да Седна!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ротация е незаконна. Има право на 4 г. и ако подаде оставка преди 4 г. президента насрочва нови избори или дава на Възраждане да състави правителсто че е трета сила. Пипи и ГЕЙРБ са се провалили или отказали.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този и компания същисани от факта, че в бомбоубежището имало деца... Война е, драги парламентарни туристи ! И ако я карате така, в нашите бомбоубежища също ще има деца. Това ли искате ? Нямате ли си Родина ! Къде сте тръгнали да сеете война и да я довлечете и тук !
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бил симпатичен и културен ама национален предател.Българите обичат нормалните хора ама за съжаление няма такива в сглобката.