Росен Желязков: Със сигурност няма да съборим кабинета, готвим се за ротация

Външният министър Габриел трябва да продължи да съвместява тези функции, каза председателят на НС
10 фев 2024 11:41, Елка Василева
60
Росен Желязков: Със сигурност няма да съборим кабинета, готвим се за ротация
Снимка: архив, БГНЕС

Със сигурност няма да съборим кабинета, готвим се за ротация. Това заяви пред Нова тв председателят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Още по темата
„ДБ има доста балансирана и отговорна позиция по претенциите на ПП-ДБ. Сякаш този казус с желанието на премиера да продължи с качеството си на вицепремиер и външен министър първоначално изглеждаше като лично, а се облече и в партиен контекст”, заяви Желязков.

Той определи като „нежелателна” възможността да се правят избори в края на годината, след втората ротация. „Това е нашето разбиране – минимални промени, ако трябва изобщо да има промени, защото трябва да има устойчивост”, заяви Желязков.

„Външният министър в момента трябва да продължи да съвместява тези функции, защото външнополитическата дейност в момента е успешна. След 9 месеца отново да има същото преобръщане е абсолютно нелогично за една консервативна система, каквато е МВнР”, допълни Желязков.

По думите му радикални промени по отделните министерства не са в интерес на държавата. „Искаме максимално по-малко сътресения в изпълнителната власт с оглед на желанието изпълнителната власт да бъде достатъчно устойчива, за изпълнява приоритетите”, допълни председателят на Народното събрание.

Според Желязков МВнР е с най-високи показатели по индикаторите за изпълнение на управленските политики. Председателят на НС оцени като предизборен ход желанието на ПП-ДБ да получат поста на външен министър с оглед на предстоящите избори за Европейски парламент.  „По-скоро  ултиматумът идва от тяхна страна, докато ние заявяваме, че ако ще правим избори, най-добрият момент ще бъде заедно с европейските”, заяви Желязков.

Той допълни,че очаква гласуването на кабинет при ротацията през март да бъде с първия мандат – на ГЕРБ-СДС.

Желязков коментира, че застават зад вътрешния министър заради това, което е свършил по работата за приемането ни в шенгенското пространство. „Ние подкрепяме голяма част от министрите, защото считаме, че имат необходимата експертиза”, заяви председателят на НС. Той каза още, че след ротацията ще продължи да бъде депутат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
2
 
! Отговори
изход преди 2 месеца
Нека Денков се навие ти да си външен министър и нещата ще потръгнат,защото не дразнищ с поведението си.
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Симцпатичен и културен човек.Но българинът не обича нормалните хора,а харесва интрии,подкокоросване,смешки....карай да...
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе Ей, 1 година вие се занимавате само с вас ,с разпределението на Власт ! окрайна ,сащ ,кинти ,милиарди , а Народа Бе ?
26
4
 
6
 
! Отговори
ЗОРО преди 2 месеца
Тоя гол ойлюф пак е зацапал свещите! Жалко,че Путягата го изтърва на срещата му с ДЗеле! Ама как се беше спекъл противняка в мазето,пуснал червената боя и гледащ, като зайче седем метрова анаконда хахахааааа
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой трябва да каже на недоразумението Денков, че ако искат да им се чува гласът в чужбина на ПП,ДБ, първо трябва да спечелят самостоятелно изборите, тогава да искат "три морета". Без ГЕРБ, ПП,ДБ са нищо. Един подправен машинен вот, алабала с президента. Парапет.
24
5
 
4
 
! Отговори
До коментар 18 преди 2 месеца
Добре че беше Желязков,угрите да си направят учение.стават за цирк,умеят го.гадни,жалки и смешни.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
....и н е нужно...
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
17 ГЕРБ е първа политическа сила и без подкрепата на ГЕРБ тиквите с дипломи от ПП, са извън властта. Статистиката сочи, че при избори днес, ГЕРБ са пред ПП,ДБ с 10%.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дори частичните Шенген е изцяло заслуга на Габриел, на личните й контакти в ЕС и добрия й имидж. ПП,ДБ си приписват всичко. Избори, некадърници!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП,ДБ имат гледат на външната политика така:" Ники иска да лети"?! ГЕРБ е време да кажат:"Ники вече излетя вън, от властта, заедно с некадърния, провалил се кабинет, на ПП,ДБ". Рриключихме! Избори.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докога ГЕРБ ще прави компромиси на некадърните и алчни кориеристи от ПП,ДБ? Някой трябва да обясни на Киро просто, Лена от парапета и самоназначилия се академик Денков, че в чужбина знаят за ротационния кабинет в България и да престанат да се презентират като самостоятелно управление. Габриел извърши цялата работа във външната политика, а ПП,ДБ си правят ПиАр за нейна сметка.
18
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Все си мислех, че България си има правителство, а пък то било кабинет. За това България протестира, а и празнува. Едните против прлавителството, а пък другите за кабинета. Саме тези депутати от поредното им НС, партиините им лидери и мисирите не разбраха, че са за смях станали.
17
4
 
9
 
! Отговори
___ преди 2 месеца
Добро изпълнение беше ,това в бомбоубежището .С ценария с въздушната тревога нашите пишмян *** с телефоните в ръце .Аа голямо изпълнение.
16
5
 
3
 
! Отговори
ПП член преди 2 месеца
На тиквите им разрешаваме само да подкрепят и да се съглкасяват. Отвреме-навреме им даваме да се репчат като вързано куче, за замазване на очите на овцете, гласуващи за тях.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това нещо Сглобката явно победи, че при нови избори съвсем няма да има кой да гласува :))
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Благодарим на Бойко че не спря традицията и прати тебе.Много си бил добър и ти в свирките. *** и се кефиш. Сладур.Кирчовците.
13
2
 
4
 
! Отговори
РОБИ НА РУСИЯ... преди 2 месеца
БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО..... ПП ВЕЧЕ БЯХА В КОАЛИЦИЯ С БСП.... НЕ ГО ЗАБРАВЯМЕ....
12
5
 
9
 
! Отговори
Нещата са сериозни преди 2 месеца
Наистина ако тази паsмина продължи да управлява влизаме в Украинския сценарий. Нашите хомосексуалисти ще изтрезнеят в момента в който ги накарат да минат задължително военно обучение. После ще помагат на "братска" Украйна. Досега това антибългарско правителство не е направило нищо за България а единственото нещо което прави е да се зъби на Русия и да ни въвлича в нежалани последствия. Вдигнаха ви данъците да има пари за Украйна. Толкова сте проsти, че няма и накъде покрепящите сглобката.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този пъпеш ми е стращно омразен откак посети Киев. Той знае ли, че който се е здрависал със Зеленко добро не е видял? Не си измислям-факг. Саамите украинци го казват.
10
5
 
7
 
! Отговори
До нещата са сериозн преди 2 месеца
Сляп ли си ? Какъв Путин те гони ?Не виждаш ли че ни управлява Мафия която краде пари и имоти ?