Нинова зове: Вместо ротация, се разглобявайте, за да има бъдеще за България

Правителството било антиевропейско
Обновена: 14 фев 2024 10:12 | 14 фев 2024 10:12, Камелия Цветанова
68
Нинова зове: Вместо ротация, се разглобявайте, за да има бъдеще за България
Снимка: БГНЕС

Вместо ротация, се разглобявайте, за да гарантираме, че има бъдеще за България и българския народ. Този призив отправи червената шефка Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на БСП.

Този път поводът за това стана връщането на бежанци от Австрия. По-рано от левицата поискаха изслушване на премиера Николай Денков и на външния министър Мария Габриел, както и на председателя на външната комисия в НС Бойко Борисов, относно допълнително споразумение, според което в България ще бъдат изпратени неограничен брой бежанци от Афганистан и Сирия. Председателстващият заседанието Росица Кирова не подложи искането на гласуване с мотива, че парламентът не може да изслушва депутат.

Според Нинова мълчанието само засилва страховете на хората и усещането че тук има нещо гнило.

"Този случай има история. Когато сглобката обяви, че е подписано споразумението в Австрия скри, че Съветът на ЕС е приел допълнителен протокол. Ние го показахме, а сглобката ни обвини във всяване на страхове, лъжа и манипулация. В този допълнителен протокол пише, че се задължаваме да приемем неограничен брой афганистанци и сирийци. Оказа се истина това, което говорихме, че ще дойдат бежанци у нас и питаме на коя друга държава от Шенген е поставяно такова условие? Отговорът е на никоя", отсече Нинова.

"Коя друга държава прилага де факто Дъблинския регламент? Никоя! С това споразумение вие признахте, че България е втора ръка държава. Това е антиевропейско управление, вие признахте, че сте съгласни България да е на втора линия в ЕС", обвини още тя.

По думите й властите продължават да крият информация за броя на пристигащите бежанци.

"Вчера сутринта информацията е, че са 10, на обяд – 18, вечерта над 30 и никаква официална информация. Колко ще са, къде ще бъдат настанени, на чия издръжка", риторично попита соцлидерката.

"Идвайте и давайте отговори, защото криенето на истината само увеличава страхове и съмненията, че предадохте българския национален интерес за нищо, Шенген по въздух и вода е 3% Шенген, още едно признание, че българската икономиката е втора ръка икономика", скочи Нинова.

Тя настоя, че БСП иска изслушване и на Борисов, защото като председател на външната комисия би трябвало вече да е информиран.

"8 месеца Борисов е председател на тази комисия и са проведени само 5 заседания, въпреки че според Правилника за дейността на НС всеки месец трябва да има поне едно заседание. И не са се занимавали с Шенген, еврозоната, а са изслушали 6 души, които заминават посланици и са приели няколко ратификации. Това ли е външната политика, г- Борисов? Защо не се извикали нито веднъж Денков и Габриел за Шенген, за еврозоната, за Плана за възстановяване и устойчивост и заради това искаме неговото изслушване, защото външната комисия трябва да упражнява контрол върху Денков и Габриел", обясни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 63,Я заминавай на летището да посрещаш бежанци със хляб и сол. След 20- ина годинки нашето поколение като си дундуркя внучетата със Сирийски и Авганистански имена ще се питаме, къде спахме докато бат Боко и неговата чета продаваха България но ще бъде вече късно.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Червената милионерка само да се види от страни колко е жалка....
60
1
 
2
 
! Отговори
На Радев Му дреме преди 2 месеца
Като се има впредвид в каква ситуация Нинова пое БСП след СьгеЙ Станимишков си е направо героизъм, че още оцеляват, но винаги има махленски бродяги да надигнат вой..!
59
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Благодарим на крадливата Цура Нинова задето ибамайката на БСП! Слава другарко!
58
0
 
6
 
! Отговори
Бъдещ преди 2 месеца
Какво бъдеще? Видяхме при Жан Виденов и великия икономист Румен Гечев какво последва пълно пропадане, видяхме и Нинова като икономически министър каква я свърши. Заради такива няма бъдеще!
57
0
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 2 месеца
Collaborations се пише
56
1
 
5
 
! Отговори
Ганди преди 2 месеца
Вместо ротация , се разглобявайте, Гледайте как аз разглобих партия БСП и се учете от мен , аматьорчета..
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разглобявайте се вие от БСП! И без друго мозъците ви са били разглобени още от създаването на Бузлуджа, оттогава само злини причинявате на България, от чието име имате и наглостта да се изказвате!
54
1
 
5
 
! Отговори
401 преди 2 месеца
Другарке, никой не ти е искал и не се интересува от мнението ти
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От налазилата тролска истерия май *** ще се окаже права. Честит ви нов съсед Мухамет Чаршаф, скоро и депутат ще стане нали благодарение на герп и пп може и с двойно гражданство.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво да има за българия?! "Бъдеще за България" беше фондация на Елена Костова! Каква да каже Корни милата?! Ако каже "европейски ценности", то след австрийския ни шенген още по нелепо звучи! Думи нямаме вече!
51
1
 
8
 
! Отговори
ВАЖНО Е преди 2 месеца
Че БСП комунистите не участват в управлението.
50
1
 
6
 
! Отговори
НИНОВА,,,,,,, преди 2 месеца
При теб бензина....3,50 лв за литър, днес.....2.70 за литър.Не щем твоето бъдеще
49
1
 
7
 
! Отговори
НИНОВА.... преди 2 месеца
При теб олиото...6лв за литър,,,,,, днес...3 лв за литър. Не щем твоето бъдеще.
48
1
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Туй плямпало не пропуска да се отбележи. Га продава патрони ни рива. Който ще да управлява, само ти да си далеч
47
1
 
9
 
! Отговори
ФАКТ: преди 2 месеца
...ШЕ СТАВА "РОТАЦИЯ"----БЕЗ ЧЕРВЕНАТА РУСОФИЛСКА "АРИСТОКРАЦИЯ"....ХАХАХАА...НАПРАВО УЖАСт...!!!
46
0
 
7
 
! Отговори
АМИ, ДА... преди 2 месеца
От заран до вечер, по медиите комунистите само за "РОТАЦИЯТА" коментират.....КАТО У БИНГО ЗАЛА....ХАХАХАААА....АМАН, БЕ...!!!!
45
0
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
ТЕ ТАЯ " РОТАЦИЯ" ИМ СЪСИПВА ЖИВОТА НА КОМУНИСТИТЕ, ЗАЩОТО НЕ УЧАСТВАТ В НЕЯ...САМО ГЛЕДАТ ОТСТРАНИ И СЕ ОБЛИЗВАТ, КОТО КУЧЕТА ПРЕД МЕСАРНИЦА......
44
0
 
13
 
! Отговори
ИСКА Й СЕ? преди 2 месеца
КАКА НЕ Е НА ТРАПЕЗАТА А НА КОНЕВЪРЗА.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помним и бъдещето с трите фалита на България.