Нинова зове: Вместо ротация, се разглобявайте, за да има бъдеще за България

Правителството било антиевропейско
Обновена: 14 фев 2024 10:12 | 14 фев 2024 10:12, Камелия Цветанова
68
Нинова зове: Вместо ротация, се разглобявайте, за да има бъдеще за България
Снимка: БГНЕС

Вместо ротация, се разглобявайте, за да гарантираме, че има бъдеще за България и българския народ. Този призив отправи червената шефка Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на БСП.

Този път поводът за това стана връщането на бежанци от Австрия. По-рано от левицата поискаха изслушване на премиера Николай Денков и на външния министър Мария Габриел, както и на председателя на външната комисия в НС Бойко Борисов, относно допълнително споразумение, според което в България ще бъдат изпратени неограничен брой бежанци от Афганистан и Сирия. Председателстващият заседанието Росица Кирова не подложи искането на гласуване с мотива, че парламентът не може да изслушва депутат.

Според Нинова мълчанието само засилва страховете на хората и усещането че тук има нещо гнило.

"Този случай има история. Когато сглобката обяви, че е подписано споразумението в Австрия скри, че Съветът на ЕС е приел допълнителен протокол. Ние го показахме, а сглобката ни обвини във всяване на страхове, лъжа и манипулация. В този допълнителен протокол пише, че се задължаваме да приемем неограничен брой афганистанци и сирийци. Оказа се истина това, което говорихме, че ще дойдат бежанци у нас и питаме на коя друга държава от Шенген е поставяно такова условие? Отговорът е на никоя", отсече Нинова.

"Коя друга държава прилага де факто Дъблинския регламент? Никоя! С това споразумение вие признахте, че България е втора ръка държава. Това е антиевропейско управление, вие признахте, че сте съгласни България да е на втора линия в ЕС", обвини още тя.

По думите й властите продължават да крият информация за броя на пристигащите бежанци.

"Вчера сутринта информацията е, че са 10, на обяд – 18, вечерта над 30 и никаква официална информация. Колко ще са, къде ще бъдат настанени, на чия издръжка", риторично попита соцлидерката.

"Идвайте и давайте отговори, защото криенето на истината само увеличава страхове и съмненията, че предадохте българския национален интерес за нищо, Шенген по въздух и вода е 3% Шенген, още едно признание, че българската икономиката е втора ръка икономика", скочи Нинова.

Тя настоя, че БСП иска изслушване и на Борисов, защото като председател на външната комисия би трябвало вече да е информиран.

"8 месеца Борисов е председател на тази комисия и са проведени само 5 заседания, въпреки че според Правилника за дейността на НС всеки месец трябва да има поне едно заседание. И не са се занимавали с Шенген, еврозоната, а са изслушали 6 души, които заминават посланици и са приели няколко ратификации. Това ли е външната политика, г- Борисов? Защо не се извикали нито веднъж Денков и Габриел за Шенген, за еврозоната, за Плана за възстановяване и устойчивост и заради това искаме неговото изслушване, защото външната комисия трябва да упражнява контрол върху Денков и Габриел", обясни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно е сигурно. Че бъдещето на България щеше да е по добро ако я нямаше БКП и след това БСП.
41
0
 
1
 
! Отговори
Шебек преди 2 месеца
Tochno tq beshe prikritata opoziciq koqto podkrrpq parlamenta a se pravi na opoziciq, po skoro smqna na ninova ,tq dokara bsp do tova unizitelni sustoqnie...
40
1
 
12
 
! Отговори
дедо ви преди 2 месеца
другарката импексова удобно премълчава че бъдещето на България беше унищожено от неината партия и то умишлено!неината партия открадна парите на българите,унищожи селското стопанство,фалира и приватизира работещи предприятия и заводи което доведе до обезлюдяване на цели региони. неината партия създаде мутрите и си назначи милионери,заради неината партия лева девалвира и нямаше хляб в магазините.и тая тръгнала да говори за загриженост за България и българите.това е цинизъм в най висша форма !
39
0
 
10
 
! Отговори
не я мислете нинова преди 2 месеца
Тя си е построила и комунизма,и демокрацията!Ние да му мислим!
38
3
 
12
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 2 месеца
БКП ще бутнат България под влака заради собствено или кремълско оцеляване!
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая е все така остроумна.. Шегичка, крилата фраза шегичка и... накрая БСП в канавката, под прага за влизаане в парламента.
36
4
 
16
 
! Отговори
Импексотрон бацил преди 2 месеца
Запомнете. БСП са едни от най-лицемерните и отвратителни хора по природа или по наследство. Милионери с хотели, грантаджии жевеещи на гърба на целия народ, на гърба на таксите. Такса за онова, такса за това, за трето, четвърто.... Такси такси. Да вземем от другите. Така са свикнали. И децата им натикани по държавни постове, банкови, общински и какви ли още не. На меко и топло. Така едни живеят на гърба на останалите. Потомствени номенклатури. Как няма да го види този народ, какво се случва
35
5
 
6
 
! Отговори
Нов Български девиз. преди 2 месеца
Сглобката прави силата.
34
3
 
14
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
При бкп наредени милионер до милионер
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Другари и Другарки!Нека дружно изгоним другарката Нинова през девет планини в десета!
32
4
 
7
 
! Отговори
Опа... преди 2 месеца
Г-жа Нинова ще се превърне в председател на партия от калибъра на турбофолк-сценаристчетата, които освен да лаят, друго не са в състояние да направят.
31
4
 
13
 
! Отговори
Сержант преди 2 месеца
Тая щом реве, работата е добре!
30
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Др.Нинова първо да въведе ред в подопечната и партия и после да оправя държавата.БСП-то стана банда без команда.Всеки прави каквото си пожелае и слабо се интересува от плямпането на Другарката.
29
3
 
11
 
! Отговори
Резидент-разединител преди 2 месеца
С Вас Слави и *** ли бе другарко. Вие вашата партия от втора политическа сила я хвърлихте до Слави и *** дъражавата ще спасявате. Аре у лево.
28
9
 
3
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 2 месеца
Да се разглобяват, ама Галя от Посолството не разрешава. Шишо и Баце, барабар с мишоците им кирчо, кокорчо, мравояда и другите от шайката ще управляват дълго дълго - към 4 години! За съжаление на българите и България това е заповедта на Посолството. Ще демагнитизарат и Шишо успоредно с това!
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Несменяем Титуляр...пУпУлист номер 1...направили са я и са счупили калъпа...
26
3
 
6
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 месеца
До Иван Чи то останаха ли шумкари бре?То няма кого да разпуска веке момата.Те шумкарите се разпиляха кът ореи на могила.
25
2
 
18
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Като ви знаем миналото, стрино, е ясно какво ще е и бъдещето, ако (да пази Господ!) се дкопате пак (официално) до власатта (не, че сега и изобщо не сте били - кога официално, кога - не, ама все сте тъдява наоколо).
24
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Ако и тя разпусне партизаните , може пък да се оправим?
23
4
 
18
 
! Отговори
Изнервен преди 2 месеца
Ха-ха-ха. Ей, тези комунисти не могат да се отърсят от соц лозунгите си за светло бъдеще. И като се разглобят кой идва бе Нинова? Ти ли?