Денков: Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия

Премиерът присъства на конференцията в Мюнхен
16 фев 2024 17:45, Нели Христова
73

Това е тъжна новина, Навални е символ, той е е символ от години на борбата срещу диктатурата в Русия, борбата за свободно слово, на борбата срещу това, че не може човек да бъде затварян заради това, че има различно мнение. Това заяви Николай Денков от Мюнхен във връзка със смъртта на Навални.

В известен смисъл изглеждаше неизбежно, че това ще се случи, защото виждаме как стъпка по стъпка примката беше затягана около него".

По думите му, изпращането на Навални в Северната колония е изглеждало като смъртна присъда.

"Тъжно е и показва защо е важно да ценим какво означава демокрацията. Много често хората казват: "Ама защо толкова различни мнения, объркваме се", каза още Денков.

"Трябва да си представим, че има и друг свят и този свят е този, в който никой не може да казва свободно какво мисли освен този, който е най-отгоре. И ако кажеш нещо различно могат да те пратят в Северна колония. Не трябва да забравяме това, защото то се е случвало и в нашата държава", допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ти си символ на всички ателиета за химическо чистене!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев ще разглоби сглобената с толкова труд и усилия некоалиция от петата колона на Русия и Митрофанова в България и нашият многострадален народ ще се качи на бързият евроатлантически влак за Брюксел и ще успее да вземе последният полет за Вашингтон. Радев ще бъде единственият президент в историята ни с трети мандат, който по ирония на съдбата ще му бъде осигурен от мнимите(лъжливи) русофоби-краваророби-българофили! РАДЕВ Е НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ!
42
2
 
8
 
! Отговори
Страшна Диктатура преди 2 месеца
Който говори срещу Премиера Борисов(де юре) му пращат Пернишки мутри, това е факт!
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Запада си го търсеше и го намери ! И това съвсем не е края !
40
1
 
13
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Разходката всъщност е свободно време, тъй като затворниците не са ангажирани с работа. Всички разговори, публикувани от руски медии, се водят доброволно. Не е изненадващо, че Киев без угризения на съвестта сваля самолети със собствените си затворници: режимът на Зеленски изобщо не се радва да разкрие на украинците истината за удобния руски плен, особено сега, когато украинските войници се предадават на руските войници в цели отряди.
39
1
 
6
 
! Отговори
Официална статистика преди 2 месеца
"In 2020, at least 6,182 people died in U.S. prisons." ----- ----- ----- През 2020 поне 6 182 човека за умрели в американски затвори.
38
1
 
9
 
! Отговори
Лошо е в България преди 2 месеца
Да в Бобов дол е същото, полицаите заплашват с бой и арести за да не пишеме срещу Бойко Борисов!
37
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Стана известно ежедневието на пленените украински войници. Списание "Арсенал Отечества" публикува график, според който украинските войници живеят в руски плен. Донякъде напомня на санаториум с разходки и три хранения на ден. 6:00 до 9:00 ставане, сутрешен тоалет, закуска, проверка; 9.00 12.00 разходка; 12.00 13.00 обедна почивка; 13.00 до 19.00 разходка; 18.00 22.00 проверка, вечеря, приготвяне за сън; 22.00 до 6.00 8-часов сън.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руските войски продължават да развиват пробив в северната част на Авдеевка. Почти успоредно с превземането на Зенит (база ПВО) на юг и настъплението в района на стелата(това е солидна, голяма по размери структура, което показва името и датата на основаване на селището) с поставяне на знамето, беше превзета пожарна станция 13. Този обект, както и комплексът от сгради около него, са първите пунктове за контрол на ВС на РФ на територията на Авдеевския коксохимически завод.
35
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Авдеевка - пробив на ВСУ: ранени... Очевидно утре или вдругиден в Авдеевка ще бъдат пленени много ранени войници от ВСУ. Тоест тези, които не можаха да бъдат евакуирани от града през последните дни. И тази вечер е малко вероятно някой да ги вземе със себе си (те биха искали да избягат здрави). Както и значителна част от техниката. P.S. Между другото, според украински канали, точно същото, но в миниатюра, се е случило снощи в района на бившата база ПВО ("Зенит", южна Авдиевка). Не всички успяха да излязат и там. ВСУ оставиха ранените.
34
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Авдеевка: гарнизонът на ВСУ направи пробив... Съдейки по постъпващата информация, остатъците от гарнизона на ВСУ под прикритието на тъмнината и прикритието на части от 3-та бригада НГУ ("Азов") са се опитали на групи да излязат от обкръжението. Освен това, като се има предвид текущата ситуация по това време (пътят към Ласточино е по същество отрязан), те се опитват да излязат през Северное. Руснаците очакваха такова развитие на събитията. Мощно работят артилеристи и щурмовици-пехотинци. Засега Не е известно какво ще се случи там до сутринта, но изглежда, че тогава вече ще има... нова реалност.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В киевският лагер започна сблъсък: утре ще търсят виновника... Междувременно в киевският лагер има явен разпад в комуникацията на командването със структорите по места, които подозират, че са ги вкарали в капан за мишки и ще бъдат убити там. За тези, които не разбраха - началникът на щаба на 3-та бригада на НГУ (която Сирски постави в чувала Авдеевка) подозирайки, че въпросът мирише на керосин за неговата бригада, публично порицава своя Генерален щаб, обяснявайки как е трябвали да се бие правилно... Явно Авдеевка е в агония...
32
1
 
5
 
! Отговори
Мафията убива преди 2 месеца
Да това е истина, полицията в България убива ако пишете срещу Бойко Методиев Борисов - недосегаем мафиот!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според него властите продължават да забавят евакуацията. Те са готови само да "донесат боеприпаси и провизии и да ги оставят да умрат".
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украински войник заяви, че пътят към Авдеевка е осеян с трупове. Войникът от 110-а бригада на ВСУ Виктор Беляк пише, че е трябвало сами да се измъкнат от практически обкръжения укрепен район южно от града. Украинското командване обеща евакуационна техника, но тя така и не пристигна. Резултатът е големи загуби на личен състав. "- Какво, няма ли да има евакуация?" - "Не, няма, оставете "триста" и изгорете всичко", спомня си Беляк диалога на ранения с украинския командир. Според него властите продължават да забавят евакуацията. Те са готови само да "донесат боеприпаси и провизии и да ги оставят д
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разликата между Путин и денков е че за денков НИКОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ и не е демократично избран, та кой е истинския диктатор питам?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 22 Не се отвивай чак толкова много, защото палачинката се обръща и да не стане обратното - да се окажеш ти на топло в Белене някой ден нататък.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До BBB Толкова е просто всичко - отдалече се вижда, че Путин ще спечели изборите. Вижда се, че Украйна каквото и да правят до година вече няма да я има. Платените и управлявани от САЩ и васалите им кандидати за изборите в Русия отпаднаха, поради фалшификации и пълна липса на подкрепа от населението. Русия е достатъчно силна, за да бъде недосегаема за нападения отвън. Остава последното - миг преди изборите да ликвидират Навални, като последен опит за създаване на "сакрална жертва".
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очаквам Дилянчо да се изкаже и той е борец на демокрацията във България.Голям борец е 130кг на пръв поглед.
25
7
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 2 месеца
Ако имаше диктатура в България досега да сме ви прибрали на топло в Белене всичките путинофили,както при тошо ***.........ка ако кажеш лош виц за него и те хванат се отиваше в Белене