Лена Бориславова предлага на ГЕРБ да договорят нов меморандум

Сегашният бил покана, а не ултиматум
22 фев 2024 08:53, Петър Бойчев
193
Лена Бориславова предлага на ГЕРБ да договорят нов меморандум
Снимка БГНЕС

Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме, е покана за преговори, а не ултиматум. Това каза Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в „Тази сутрин“ пред бТВ.

Още по темата
В сряда външният министър Мария Габриел заяви, че няма да подпише „т.нар. меморандум“ и ясно се заговори отново за избори. „Ние не поставихме ултиматум на колегите от ГЕРБ, напротив – поканихме ги на разговори върху конкретна преговорна рамка. Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за преговори“, категорична е Бориславова.

Тя посочи, че има два големи проблема, които трябва да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в съдебната система. „Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали искат плаващи мнозинства, дали в регулаторите трябва да влязат зависими политически лица, както стана с КС, дали стоят зад идеята си делението да бъде една трета за ДПС и после една трета за ГЕРБ“, уточни Бориславова.

„Виждаме как работят тези регулатори. Пепи Еврото и Марто Нотариуса са еманация на този процес – регулаторите са избирани с вътрешнопартийни уговорки в едни кабинети. Този процес не може да продължава по този начин“, допълни още тя. Бориславова е категорична, че от „Продължаваме промяната“ не поставят ултиматум, а канят на преговори за механизъм, за който настояват месеци наред.

На въпрос какво мисли за срещата между Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори така: Тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво си говорят. Мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие.

Бориславова допълни, че регулаторите трябва да бъдат категорично независими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
5
 
! Отговори
Ана преди 3 месеца
Те не гворят български език, държавата искат.
56
3
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 3 месеца
Тези от ПП са напълно неадекватни хора. С 30 депутата искат 50% от всичко. Е не става така и най-добре да се отиде на избори. След това ще останат с 15 депутата и ще изчезнат така както се появиха. Лошото е , че кашираха и ще си живеят на запад безпроблемно.Но така се пада на *** народ, който гласува срещу себе си.
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боко не иска да приеме "мУмурандома",щом вътре ги няма ДПС.
54
2
 
11
 
! Отговори
Неразбиращ преди 3 месеца
Добре де. Срещнали се на публично място, но за КАКАВО е била срещата. Кирето сладско се прави на луд.
53
2
 
10
 
! Отговори
Lina преди 3 месеца
Му$такатова, първо честит апартамент. Колко струва ? Между 2 до 4 млн? Да позная ли от кой е подарък . Да не би да е от истинският баща на кирка?
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТЯ ква се явява че не разбрахме прегова ,ПП достатъчно бели натвориха ,и те вероятно се сещат че при нови избори ,възраждане че бъдат втори ,а ПП че останат да,се съзстеват с БСП за 10 %,ПП излъга българския народ предимно по младите ,много от тях взеха да се усещат ,затова тая иска сега отново да се договарят с герба ,Бойко мълча 9месеца му се качиха на главата ,сега искат цялата власт за себе си а и взеха дадават на Украйна милиони и оръжие ,довиждане ПП
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До кога все така ще я караме? Преведено на български изявлението на Ленчето гласи - това са нашите принципи, ама щом не ви харесват, ние имаме и други
50
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Евроатлантик власт без кръв не дава.
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Докога ще ни пробутвате тоя измислен парапет.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тая трябваше да и измислят фиктивен мъж,представете си колко е добра,щом навсякъде бутат този ценен кадър!Добра, сещате се във какво!
47
2
 
18
 
! Отговори
Разобличителя преди 3 месеца
След едни нови предсрочни избори,ПП-ДБ може да се окажат опозиция за дълго време в политическият живот на страната.
46
4
 
14
 
! Отговори
При Нови Избори преди 3 месеца
тия са като Маслото - 5 000 гласа разлика, ама с измама и до там... само дето в парламент с 3% не се влиза!
45
4
 
17
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Нови избори оставка предпочитам служебните пред тази
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оставка и избори!
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страх ги тресе от нови избори.
42
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България жените във власта стават по умни от Бойко Борисов . Съветниците ли му са лоши или той вече се потопите от бързите промени или му е минало времето.
41
1
 
11
 
! Отговори
Стилиян преди 3 месеца
Страх тресе ко.чи.на.та
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бах тая, селска ку... вентия
39
1
 
20
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Кажи Лена къде са евтините танкери от САЩ помниш ли как лъжеше по същите телевизии заедно с Киро и Асен шарлатани Радев каза нови избори Лена без машините без ала бала
38
2
 
9
 
! Отговори
Лена преди 3 месеца
Ще обслужвам всички гербери безплатна ако има лапачка и за нас! Кирето знае каква съм фурия!