Лена Бориславова предлага на ГЕРБ да договорят нов меморандум

Сегашният бил покана, а не ултиматум
22 фев 2024 08:53, Петър Бойчев
193
Лена Бориславова предлага на ГЕРБ да договорят нов меморандум
Снимка БГНЕС

Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме, е покана за преговори, а не ултиматум. Това каза Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в „Тази сутрин“ пред бТВ.

Още по темата
В сряда външният министър Мария Габриел заяви, че няма да подпише „т.нар. меморандум“ и ясно се заговори отново за избори. „Ние не поставихме ултиматум на колегите от ГЕРБ, напротив – поканихме ги на разговори върху конкретна преговорна рамка. Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за преговори“, категорична е Бориславова.

Тя посочи, че има два големи проблема, които трябва да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в съдебната система. „Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали искат плаващи мнозинства, дали в регулаторите трябва да влязат зависими политически лица, както стана с КС, дали стоят зад идеята си делението да бъде една трета за ДПС и после една трета за ГЕРБ“, уточни Бориславова.

„Виждаме как работят тези регулатори. Пепи Еврото и Марто Нотариуса са еманация на този процес – регулаторите са избирани с вътрешнопартийни уговорки в едни кабинети. Този процес не може да продължава по този начин“, допълни още тя. Бориславова е категорична, че от „Продължаваме промяната“ не поставят ултиматум, а канят на преговори за механизъм, за който настояват месеци наред.

На въпрос какво мисли за срещата между Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори така: Тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво си говорят. Мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие.

Бориславова допълни, че регулаторите трябва да бъдат категорично независими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 3 месеца
Като добра домакиня ;)
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Народа ги презира, имат 2% покрепа и всеки ден по всики медии. Мутрата разбра че с вас в управление скоро народа ще го гони с лопати и ще ви бие шута. Тока ства по 2 от лятото дизела 4 лв. тогава ше видите путин мутин , зленски меленски, кой го интересува
75
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стана ли ви ясно защо Бойко и Пеевски напоследък говореха в един глас и с едни и същи думи за какво ли не,а сега пак в един глас ревнаха срещу меморандума?Защото някой иска да им развали новата сглобка.
74
1
 
12
 
! Отговори
Предлагам преди 3 месеца
Лена да си гледа бебето и да си трае!
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тая мома да си гледа бебето, да не е на всяка манджа мерудия, че нещо от ПП прекалиха, то претенции, то ултиматуми.. да не гледат отвън Парламента накрая
72
1
 
17
 
! Отговори
леле, Ленче преди 3 месеца
Ленче, тая работа, не е като оная работа, дето я договаряте с Кирчо по разни квартири :)
71
6
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Бойка калдаръм кадъна ми плаща да пиша нещата които тя прави, все едно парапета ги е правила. Каквото и да кажа за ленчето, да знаете, че Бойка калдаръм кадъна ми е разказала как лично го е правила и сега го преписвам на политическите и опоненти.
70
1
 
1
 
! Отговори
Моля преди 3 месеца
Пишете за масовите убийства от луди полицаи в Бобов дол и Перник! Не забравяйте България и нас Българите!Турци не са ни клали така!
69
1
 
14
 
! Отговори
Предлагам Лена преди 3 месеца
Да си гледа домакинството, защото тя е домакиня! Отчаяна домакиня при това!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
защо само Киро да подпира парапета. Тук трябва да се въведе квотен и ротационен принцип. Ако ще се разделя кой на кого ще е. Или 9 месеца едните, девет другите. Струва ми се че беше ред на герб за парапета, ама по тарикатски забременя и сега не можело. Цялата работа с ротацията е така.
67
1
 
12
 
! Отговори
Васко преди 3 месеца
Предлагам Елена като се събира с Киро да сложат камера и микрофон да ги слушаме какво си говорят......освен ако не са в някой "тайна" стаичка.
66
1
 
14
 
! Отговори
Бай Кольо преди 3 месеца
Абе не стига,че ползвате мандат на заем,благодарение на ГЕРБ-СДС ,ами поставяте и условия сякаш сте първа политическа сила,да ама не сте.
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Парапетката не е ли в майчинство
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бугаринот е крайно време да вдене как става така , че парапетна изпълнителка да го управлява .
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шарлатаните ппдб трябва да изчезват!
62
0
 
3
 
! Отговори
Моля преди 3 месеца
Пишете за масовите убийства от луди полицаи в Бобов дол и Перник! Не забравяйте България и нас Българите!
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По команда от зайчарника лели ГЕРБ пак са налазили форума.Еййй,ако можеха със злоба да убиват,никой нямаше да остане жив освен тях и вожда слънце.
60
0
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Когато мобилния оператор или банката ми даде договор за подпис, аз не го приемам като покана за преговори. Как изпратения мУмУрандом за подпис стана покана покана за разговор?
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Км ......минавали са покраи сградата ....
58
0
 
5
 
! Отговори
Това са Димки преди 3 месеца
Фишеци - Оставете ги! По-Важното е, че от 2 дена се Гърми, че само видите ли ЮжноКорейците от Хюндай били Останали за Търга за 7ми и 8ми блок на АЕЦ-а, а още от Името им ви Мамят - тоя въпросен Хюндай, не е Оня ЮжноКорейският Хюндай, а е Консорциум с това име от Компании собственост не на кой да е на Китайскато КомиПартия, а именно: "Чайна Нешънъл Нюклиър Корп." и "Чайна Енерджи енджиниъринг Корп." - как така АнтиКомунистите от ППДБ искат Китайската Комунистическа Партия да им Строи Реакторите?!