Доган се обяви против избори „2 в 1“, могат да дестабилизират страната

Предложи Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за председатели на ДПС
24 фев 2024 13:14, Елка Василева
158
Доган се обяви против избори „2 в 1“, могат да дестабилизират страната
Снимка: БГНЕС

Предсрочни парламентарни избори „две в едно“ могат да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици. Това се посочва в обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган към делегатите от XI-та Национална конференция на ДПС. Обръщението представи Искра Михайлова, която бе избрана за водещ на конференцията.

Още по темата
В обръщението си Доган посочва, че съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения. Това по думите му означава дебат в колективните органи. Доган предложи на делегатите на форума да изберат в пакет предложените за председатели на Движението - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Според Доган така новата парадигма на лидерството в ДПС ще демонстрира и единството на партията.

За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в ЕП. Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС на фона на властовите недоразумения и „ротации“ на управляващите, се посочва в обръщението на Доган.

Доган фокусира вниманието на делегатите върху три основни проблема - евентуалните промени в НАТО, проблемът за сигурността на Европа,  смисълът на идеята за двама председатели на ДПС.

В конкретния случай идеята за двама председатели на ДПС има три основни причини, заявява Доган и изтъква като такива борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, разширяване на електоралния периметър на ДПС, което предполагало и обновяване на нейния политически образ, с адекватно електорално представителство и трето необходимостта от активиране модела на работа с реалните хора и местните партийни структури.

"Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет за ДПС, перспективата да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна", заявява Доган.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
Анализатор преди 2 месеца
Ето този усмихнат субект от с. Дръндан Делиорманско,от беден като църковна мишка по онова време,днес е крупен милионер,който назидателно казва,кой и как трябва да управлява държавата ни.Ние българите ли,ние си оставаме "Юнаци".
151
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
"Изборите 2 в 1 " няма как повече да "дестабилизират страната",която е в своя разпад и институционално абдикиране .Просто на ДПС и не само им е нужно да "движат"така процесите в страната ,за да не допуснат да се осъществи промяната ,като процес и по този начин да се продължи познатия задкулисен процес.Въпреки това и колкото и невероятно да звучи в момента В България има достатъчно самоотвержени ,честни , почтени и милеещи за родината си хора и е въпрос на време -"авгиевите обори да се изметат"
150
0
 
1
 
! Отговори
Ахааа, преди 2 месеца
Баш либерал - демократа Доганя бил против изборите! Щото раята нямат право да решават съдбата си,султана ще казва какво да се случва на територията... Ето защо ОПГ - ДъПъСъ трябва да бъде забранено съгласно закона за защита на държавата(ако изобщо това е държава)
149
0
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
Боже! Не! Аллах, Аллах, откриването на конференцията на ДПС, ми напомни за конгрес на БКП преди 1989 год. Ентусиазъм, еуфория ,възгласи на зомбирани. Интересно ми е има ли турска партия в Германия, арабска, африканска партия ..?Тогава защо имаме ДПС ?
148
0
 
4
 
! Отговори
Трошков преди 2 месеца
Държанката на Доган - Пеевска е малко дебела да му стои в скута, но сигурно добре шмърка мазно турско кафе с бяло сладко.
147
0
 
6
 
! Отговори
стоян преди 2 месеца
Съд,затвор и конфискация за *** Доган.
146
0
 
9
 
! Отговори
Защо изборите преди 2 месеца
ще дестабилизират страната? Нали променихте конституцията и президента вече няма да назначава служебни правителства, а вие ще ги назначавате и всичко ще е ОКЕЙ.
145
0
 
13
 
! Отговори
циник преди 2 месеца
Доган яко го тресе шубето да не срещне някой Октай Енимехмедов и вече си праща посланията онлайн. Изобщо и овцете на ДПС вече ги управляват дистанционно- модерни времена! И без това никой за нищо не ги пита, а им спускат решенията на ДС като партийни повели за изпълнение.
144
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докога тези доказани криминални престъпници ще ни разсипват живата ?!?
143
1
 
6
 
! Отговори
Хубаво преди 2 месеца
ама това ДС до 2224 г. ли ще бъде оправдание за човешка алчност или глупост. На колко години са били тия с някакъв сериозен чин в ДС през 1989 г. /миналия век/, кога се пенсионираха и колко правителства минаха след това. Всички тези правителства си назначаваха свои хора в службите. Хайде стига с мантрата ДС. Просто икономически интереси - лапане.
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъппаци, тази партия е създадена и собственост на ДС !! Ама нали бугарете се смотани та вечно не сте разбрали КОЙ ви го е вкарал отзад.
141
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Внимание-Внимание !!! Говори ДС-Говори ДС !!
140
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая етническа партия трябва да се забрани! Какви права и свободи - имате задължения към българския народ!
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 138 Е ти не правиш.разлика между Русия и СССР където твоята Урколандия участва по собствено желание та даже украинците Хрушчов и Брежнев бяха на чело на СССР ,ама сега СССР го няма и те са бедни като църковни мишки украинците щото са свикнали някой друг да ги храни
138
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кражби еврофондовете не им се вижда края всички се отчитат на Доган в сарая
137
2
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ И ТУРЦИЯ преди 2 месеца
КАКВИ СА НА БЪЛГАРИЯ..??.... БИВШИ...
136
0
 
12
 
! Отговори
Костов преди 2 месеца
"ДПС е проклятието на България!" Когато го каза не го разбрахте- сега разбирате ли....???
135
0
 
14
 
! Отговори
!!! преди 2 месеца
Щом този го казва значи е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да идем на избори за да ги изхмърлим завинаги от властта!
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 134 От него лъха сексапил като тия на Коко Динев
133
0
 
7
 
! Отговори
бай марин преди 2 месеца
Шиши Магнитски е страшен плейбой, трябваше да участва в ергенина