Доган се обяви против избори „2 в 1“, могат да дестабилизират страната

Предложи Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за председатели на ДПС
24 фев 2024 13:14, Елка Василева
158
Доган се обяви против избори „2 в 1“, могат да дестабилизират страната
Снимка: БГНЕС

Предсрочни парламентарни избори „две в едно“ могат да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици. Това се посочва в обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган към делегатите от XI-та Национална конференция на ДПС. Обръщението представи Искра Михайлова, която бе избрана за водещ на конференцията.

Още по темата
В обръщението си Доган посочва, че съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения. Това по думите му означава дебат в колективните органи. Доган предложи на делегатите на форума да изберат в пакет предложените за председатели на Движението - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Според Доган така новата парадигма на лидерството в ДПС ще демонстрира и единството на партията.

За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в ЕП. Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС на фона на властовите недоразумения и „ротации“ на управляващите, се посочва в обръщението на Доган.

Доган фокусира вниманието на делегатите върху три основни проблема - евентуалните промени в НАТО, проблемът за сигурността на Европа,  смисълът на идеята за двама председатели на ДПС.

В конкретния случай идеята за двама председатели на ДПС има три основни причини, заявява Доган и изтъква като такива борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, разширяване на електоралния периметър на ДПС, което предполагало и обновяване на нейния политически образ, с адекватно електорално представителство и трето необходимостта от активиране модела на работа с реалните хора и местните партийни структури.

"Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет за ДПС, перспективата да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна", заявява Доган.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо не ми е ясно накъде повече може да се дестабилизира страната и второ , наказателен , ненаказателен , вотът на гражданите не би ли следвало да е определят , купеният , манипулираният , фалшифицираният да не са по-добри .
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 45 Плюя на теб руско изпражжнение. Никога България не се е месила в вътрешните работи на гнусната русия.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На доган сега му е паднало да яха ПП-ДБ и да управлява задкулисно чрез тях. При едни нови избори ПП-ДБ може да не се класират за парламента и да му развалят рахата. Тая сглобка му се нрави много.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 41 Е аз България виждам само заблудени уркофили дето си мислят,че тук е Урколандия
48
0
 
6
 
! Отговори
Ясно преди 3 месеца
Да не "дестабилизираме", та да крадете срокойно!
47
1
 
3
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Амет натегни обрачите на подчинените си жьлтопаветници - хвалят само украйна и никакви хвалебствия за тяхната майка турция
46
0
 
4
 
! Отговори
НН преди 3 месеца
Аз не разбирам какво иска да каже с това "негативен вот"? Та нима нещата не вървят прекрасно под управлението на "некоалицията" с участието на ДПС? Или пък добре знае. То всъщност и те не управляват. Имат си шефове.Проблема е, че после ЕК ще ни такова мамата, ако успеем да разкараме тези, въпреки машинките.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 43 Ще дефинираш ли националните интереси на България? Щото ми се струва, че говориш за нещо виртуално.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 38 Е улраинска копейко или плюнко и какво от това . България къде е в това е въпроса уркопитек ,а в какво е Русия си е работа на руснаците ясно ли ти е
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радвам се че Пеевски стана съпрецедател на ДПС, до какво се е докопал, все е фалирало. И на ДПС ще види сметката.
42
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 3 месеца
Когато такива като Доган работят за националните интереси на държавата, в случая Бг, трябва да се пазят като "зеницата на окото", НО, такива като него не работят в полза на националните интереси на държавата - трябва да се елиминират!!! Как мислите, чии интереси защитава Доган?
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Избори 2в 1 непременно,гладните кучета ненаядени ,не им се пуска кокала. Има ли камъни за чукане в Белене? Значи досега тихо и изведнъж кат стане напечено и се размърдваме. Българите не ви искат неразбрахте ли? ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
40
5
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
Плюя на русия. Плюя на русофилите.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо, всички кандидат депутати, депутати/евро и нац/ ще научите наизуст публикуваното в БЛИЦ "Юрий Ленев: Сега ще ви кажа как увеличихме населението на България от 5,5 на 9 милиона", ще го осмислите и анализирате, предприемате неоходимите действия по информиране на населението за необходимостта от забрана на гласуването за Евроизбори. Всичко, което е правено за доброто на българина и държавата, в момената е забранено! Цялата предизборна еврокампания ще е хвърляне на пари за чужди инетериси.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 33 Е и преди не беше пък сега дълга на България е 42 милиарда като само за три години нараства с десет
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 34 А кои опорки вървят гнусна руска плюнко? Твоите ли? Затова ли децата на руските *** са ве Америка?
36
0
 
5
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 3 месеца
Абе къде са земеделците в политическата сцена? Една земеделска партия им трябва на народа .ДПС нишо не направи за селата. Кой унищожи Булгартабак ? Младите бягат да берат ягоди в пясъчните и студени земии на север в Европа докато плодородните земи в Бг са превзвти от зърнари дето само с 10 машини обработват хиляди декара с пшеница без никаква добавена стойност. Един декар оранжерия може да изкара 20 000 евро докато един декар пшеница 100Е чиста печалба и работа за младите. Земеделци обеденете се
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Хаха ха Ти пред кой господар се кланяш?
34
2
 
5
 
! Отговори
2024 преди 3 месеца
Доган е един умен, мъдър човек. Той малко приказва. Не като останалите партийни лидери: ла-ла-ла. Но всяка негова дума си е на мястото. Жалко, че в останалите партии няма политици като Доган.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 28 Е украинскса копейко тук не е Урколандия и тия опорки не вървят ходи да пиеш кафе в скута на Магнитски при това мазно