Лютфи: ДПС да отправи заявка за реализация на истинския дневен ред на хората

Той очерта и какво се очаква от новото ръководство като политики
24 фев 2024 12:39, Елка Василева
27
Лютфи: ДПС да отправи заявка за реализация на истинския дневен ред на хората
Снимка: БГНЕС

Със сетивата си усещам, че тази конференция ще сложи един нов етап от развитието на ДПС като един от основните политически фактори в страната, заяви при откриването на 11-та Национална конференция на ДПС Юнал Лютфи, член на ръководството на партията.

Още по темата
Той отчете, че през последните три години сме свидетели на пет служебни правителства, на опасност страната да влезе в спирала от непрекъснати предсрочни избори. В тази ситуация ДПС е била партията, която е взела нещата в свои ръце и успяла да сложи край на тази криза, превръщайки се в двигател на т.нар. консенсус. Беше постигнато мнозинство в 49-ото Народно събрание, а то успя да излъчи правителство без пряко участие на ДПС в него, което показва, че искрено желаем да излезем от нестабилност и да постигнем съгласие за устойчиво икономическо и политическо управление на страната, подчерта Лютфи. Друг принос на ДПС по думите му е, че е успяло да върне управлението на страната в парламента.

Тук по естествен път се открои фигурата на Делян Пеевски, който чрез диалог и компромиси успя да обедини субектите в "сглобката" около идеята за постигане на съгласие около основните национални приоритети - това даде плодове, като промените в Конституцията, изтъкна политикът.

Лютфи отбеляза, че форумът се провежда в атмосфера на международна нестабилност. Той напомни как почетният председател на Движението Ахмед Доган многократно е казвал, че когато се води война на територията на Европа, това води до дестабилизация и най-потърпевши от тези обстоятелства са малцинствата.

ДПС трябва да се представи максимално добре в предстоящите евроизбори, за да участва в изготвянето на политики, които да имат отражение в живота на българските и европейските граждани, подчерта Юнал Лютфи.

Като напомни, че оперативното ръководство на формацията след оставката на Мустафа Карадайъ е било поето от почетния председател Ахмед Доган, той изрази очакване за активна дискусия за председателския пост. Доган предлага Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели, Пеевски се допълва с д-р Джевдет Чакъров, каза Лютфи. Той уточни, че в предложението ясно са очертани и ареалите на техните отговорности с цел разширяване електората на ДПС. Очаква се и конференцията да излезе с ясна програма.

Докато днешната политическа класа е потънала в борбата за постове и привилегии, ДПС има шанса да отправи заявка към българските граждани за реализация на истинския дневен ред на избирателя, да насочим усилията си към решаване на големите проблеми от реалната политика, убеден е Юнал Лютфи.

Той очерта и какво се очаква от новото ръководство като политики: завръщане на ДПС при своите избиратели, защото те са фундаментът на партията, връщане на доверието към Движението с конкретни действия, които да доведат до реално вдигане стандарта на живот на симпатизантите на формацията, но и на българските граждани. Очаква се също да бъде направен задълбочен преглед на структурите по места, тъй като имало такива, които от години са капсулирани от кадрова гледна точка. В тази връзка задача на новото ръководство щяла да бъде и набиране на млади и образовани хора.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 месеца
И тези не са в час!Какви хора ?Останали по селата трета възраст с мизерни пенцийки!популистки лозунги от байтошово време- при народа , сред народа и ...!Мъчат се да внесат оживление с Гошо , ама няма да стане!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дневният ред на българските граждани (българи, турци и др.) не включва в никакъв случай мафиотската партия ДПС, творение на някогашната Държавна сигурност!
21
1
 
1
 
! Отговори
Турчин до Л Иванов преди 2 месеца
Господине, българите така и не приехте един кьорав турчин или българомохамеданин в редиците на т нар български партии. Един единствен ми кажете на поне зам-председателска позиция на нещо? Няма, нали? И докато като турчин не съм гласувал никога за ДПС, защото ги познавам какви са и защо са, то как да гласувам и за другите? Ами хайде, толкова ли няма един образован и ерудиран турчин за вашите редици? Или народа ви не в узрял? Защо Доган явно е смел да предложи българин в ДПС, но вие още не сте?
20
0
 
2
 
! Отговори
Л.Иванов преди 2 месеца
Лично мнение- в стремежа си да привлече повече българи в редиците на ДПС, Доган направи генерална грешка- докато Пеевски се явява говорител, ръководител, шеф, определящ правилната линията на партията, българите все повече и повече ще се отчуждават от ДПС! Или може би Доган има друг ход?
19
0
 
1
 
! Отговори
Yeter преди 2 месеца
Този агент от 60-те жив ли е юнал лютфи. Доносник комунистически. По кой начин ще ме представляваш ти? Всички сте там за пари, ами много ви търпяха, та сега с тези откраднати пари купувате апачите в северозапада. Мюсюлмани за вас няма да гласуват. Само купени апачи.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оттука, всичките заедно в кауша.
17
1
 
2
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
що ни занимавате кво си говорят турците ?
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДПС, само ДПС и Пеевски президент
15
2
 
4
 
! Отговори
Махараджа Росенец преди 2 месеца
Ашколсун, хаир и раат дава великият Алла! ;))) Гявурте са дърлат, ний идим с едно мазно турско кааве, бигор шукарлъ петмез, тургаме ги в скута и ги сдобряваме! Сички си минаха по реда си Христо, Бойко, Асан, Петкан: а, по кааве, а в скута и чаламба... Кат свърша и го питам: Доволен ли си, агалар? И той: аферим, чок гюзел, иш Алла, пармаклъ, Ага! И отива при другите а си боркат по дупките. И тъй с фес, България към прогрес!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая етническа корупционна партия затрива страната вече 35 години. От 9 на 5 милиона с трагични перспективи в бъдещето.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
масата, която гласува под строй по избори явно е доста ограничена, как ги карат да гласуват толкова послушно? и до кога ще влизат автобуси с турци да гласуват, това е абсурдно
12
3
 
2
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
ти пък ако мислиш, че са 'напускали'
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Почетния председател го няма. Няма защо да си губи времето . Времето му е скъпо.
10
0
 
7
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Tezi още малко и щ си повярват:)))
9
1
 
5
 
! Отговори
Герен преди 2 месеца
ДУПСЕТУ ДА БЕГА У ТЮРКЕТУ. ЧЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ МНОГО ПРЕДАТЕЛИ ЗАРИБИ И АКО Е ТУК ОЩЕ КОЛКО ЛИ АЛЧНИ ЗА ПАРИ КАТО ШИШИ И ДАНЧО МЕНТАТА ЩЕ СЕ ИЗКУШИ...?!?(!)!?!?.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Христо Иванов дали присъства там? Поне едно мазно турско кафе да го почерпят.
7
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
не искат избори защото ще се охарчат за купуването на гласовете това не е никакв апартия а икон групировка с огромен финансов ресурс натрупан в годините от общпоръчки и фонд земеделие изсекоха горите изнесоха материала къщи за гостисмесените раиони са феодални владения непрекъснато се издават бълг документи натурски граждани 5 поколение което не говори бълг език и нищо не го свързва с българия
6
1
 
3
 
! Отговори
Тоя преди 2 месеца
Малко са го били...
5
1
 
3
 
! Отговори
а Кадъвите преди 2 месеца
защо не са Забулени?!
4
0
 
7
 
! Отговори
видял преди 2 месеца
А електората на ДПС живее като в началото на 19 век !!