Денков и Габриел рамо до рамо на церемонията по издигането на националното знаме

В София започнаха официалните чествания на 3 март
Обновена: 3 мар 2024 11:47 | 3 мар 2024 11:30, Камелия Цветанова
151

Снимка: БГНЕС

С тържествена церемония по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин в столицата започват официалните чествания на Трети март.
На площада рамо до рамо застанаха премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

На церемонията присъстваха министри, кметът на София Васил Терзиев, бившият премиера Симеон Сакскобургготски, народни представители, посланици, общественици и десетки граждани, дошли да отдадат почит на загиналите за свободата на България.

20 артилерийски салюта проехтяха, докато звучеше националния химн и беше издигнато националното знаме

Премиерът, вицепремиерът и кметът на столицата положиха венец пред Паметника на Незнайния воин и отдадоха почит на загиналите за свободата на България.

Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. „Народно събрание“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: ГабриелДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пуснала коса, Масума върви към Мазар, на шията - с красива огърлица ръкавите й са окрасени с капчици и нозете й - с обувки български... Из персийска народна песен.
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На оня свят, в рая, красотата нажените надминава дори красотата на българка. Ада=лолоддин Мохамад Балхи - поет, XII век, Персия.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Накратко - османската власт не е потурчвала всички наред - потурчила е само неконтролируемите общности наследници на "ранното християнство". За контрол над "ортодоксалните" /православните/ християни се е грижела гръцката патриаршия, която е имала договорености с османската власт. Днешните босненци са чисти българи по род, и мохамедано по псевдорелигиозна доктрина - арабската зараза ислям. Издава ги българския фолклор, макар и д аносят фeсoвe и шaлвapи.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След падането на Балканите под османска власт, договорката между православните клирици и османската власт се налага, но тя не важи за "богомилите" - те са неуправляеми, и се налага да бъдат помохамеданчвани с огън и меч. Който "богомил" не е искал новата доктрина на мохамед, бил заклан, или набучен на кол. Така са се появили псевдорелигиозните общности, съставени от българи по род - "помаци" в Бълагрия и "бошняци" в Босна.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България богомилите са горени живи на клади и клани почти в цялото Средновековие от провизантийската настроена църковна и светска власт. Още по това време, преди идването на османлиите, големи групи българи "чисти" християни се изселват в земите на днешна Босна.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Богомилите" са били преследвани от римокатолиците и ортодоксалните християни безмилостно - във Франция например всички "катари" са били изклани до крак още в средновековието.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Османлиите обаче са имали проблеми с един древен клон на християнството - "истинско", "ранно", "чисто" християнство, което на гръцки се нарича "катари", и е превод от българското "чости". В историческата литература тези християни се наричат често "БОГОМИЛИ".
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За по-младите тук накратко ще разкажа за съдбата на българите наричани босненци. В османската империя грижата за ортодоксалните християни се упражнявала от гръцката патриаршия. Негласна договорка между османлии и гърци е държала в мир двурелигийната османска империя - гръцките папаси са държали в покорство ортодоксалните /православни/ християни. >>>
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само 16% от книгите описват как да се служи на алах. Книгите описват много подробно как е живял мохамед. Оженил се за първата си братовчедка, затова има много бракове между братовчеди там... После за някакво 6 годишно дете и след като направил кекс с него, когато станало на 8 години избива хиляди неверници. Разрушени са 30 000 църкви. Исляма учи само на убийства. Не учи на любов. мир. Всъщност е едно учение на сатаната. По всички правила на нашата релия те отиват директно в ада.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мюзюлманите имат 3 свещени книги Sira, Hadith i Koran, не само коран. Те трябва да следват и трите книги. Мюзюлманството предствавлява 2 неща - да правят това. което е правил мохамед и да следват корана. В 7-% от книгите се описва как да се убиват неверниците. Описва се живота на мохамед, който в последните си години само е убивал.
79
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Гном двуличен, до вчера искаше да премахва 3 март като празник, а днес издига националното знаме на същия този празник!
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Камъни по тея национални предатели!
77
0
 
3
 
! Отговори
ЛГБТ преди 2 месеца
Рамо до рамо?А целувки?
76
1
 
3
 
! Отговори
РОБСТВОТО 0 преди 2 месеца
Българите Християни НЯМАЛИ право да стават чиновници, нито да служат в армията.
75
0
 
6
 
! Отговори
РОБСТВОТО 1 преди 2 месеца
Показанията на един мюсюлманин в съда имали повече тежест от твърденията на трима християни. Сред турците дори се ширело мнението че да лъжесвидетелстваш срещу гяурин е добро дело. Българин НЕ можел да притежава къща в Мохамеданска махала, нямал право да язди кон, нито да носи оръжие, освен със специално разрешение за това. ЗАБРАНЕНО било да се обличат в цветни дрехи от скъпи тъкани и кожи, да носят високи калпаци. На нарушителите отнемали дрехите и ги биели с тояги по стъпалата.
74
0
 
6
 
! Отговори
РОБСТВОТО 2 преди 2 месеца
Опасни за носене били червените и особено зелените одежди, защото този цвят е свещен за Исляма.Ислямистите поробвали САМО немюсюлмани: военнопленици, въстаници, понякога и деца, заради неплатени данъци. Децата затваряли в плетени кошове, които натоварвали върху конете- както се носят птици на пазар.
73
0
 
5
 
! Отговори
РОБСТВОТО 3 преди 2 месеца
Ислямистите навързвали мъжете и жените, един за друг с въжета или железни вериги и така като д.об..итък ги отвеждали в големите градове. Там имало тържища за роби. Купувачи,можело да бъдат САМО Мюсюлмани.Те оглеждали внимателно нещастните хора, събличали ги голи, спорели за цената, разделяли деца от родители, брат от сестра. Хиляди БЪлгари били поробени и пръснати из огромната Османска Ислямска Империя.
72
0
 
4
 
! Отговори
РОБСТВОТО 4 преди 2 месеца
Техните имена откриваме по документи в Крит, Кипър, Испания. РОбството в Българските земи се запазва до Освобождението на БЪлгария- 1878 г.... А Робството в Османската империя се запазва чак до Първата Световна война. Сър Хенри Моргентау, който служил като посланик на САЩ в Константинопол( Истанбул) от 1913 до 1916 г., твърди в своята История на посланик Моргентау, че имало банди, които продавали бели роби по време на неговата служба.
71
0
 
5
 
! Отговори
РОБСТВОТО 5 преди 2 месеца
"НИкой, който притежава един РОБ, НЕ е беден", гласяла една Ислямска поговорка. Ето защо всеки Мюсюлманин мечтаел да си има роби, които да работят вместо него и да го издържат. Мюсюлманин разполагал с живота на своя роб. Султан Мехмед Втори наредил да отсекат главата на негов роб, за да покаже на Италианския художник, който го рисувал, как се свиват шийните мускули.
70
0
 
3
 
! Отговори
РОБСТВОТО 6 преди 2 месеца
Когато при Турски Кадия( съдия) доведат българин, несправедливо обвинен от Богати турци, за да си придаде важност, Кадията подръпвал от наргилето си. Но той вече е взел решение в полза на своите, ислямисти. Кадиите( турски съдии) си затваряли очите, когато Мюсюлманин ограбвал или убивал ***( българи). Думите Бакшиш( подарък) и РУшвет( подкуп) са турски.