Борисов събира ГЕРБ: Ще има ли ротация, истинска коалиция или отиваме на избори

Утре Денков трябва да подаде оставка
5 мар 2024 08:51, Петър Бойчев
113
Борисов събира ГЕРБ: Ще има ли ротация, истинска коалиция или отиваме на избори
Снимка БГНЕС

Политическият актив на ГЕРБ се събира на национално съвещание. Лидерът Бойко Борисов ще представи проекта за Споразумение за съвместно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Форумът се свиква ден преди датата, на която се очаква премиерът Николай Денков и кабинета му да подадат оставка, за да започне процедурата по ротацията, съобщи БНР.

Националното съвещание на ГЕРБ ще събере в София представителите на Изпълнителната комисия, кметовете и общинските съветници, народните представители и областни координатори на партията. Активът трябва да се запознае с параметрите на проекта за коалиционно споразумение до края на мандата на 49-тото Народно събрание, което ГЕРБ ще предостави след това на ПП-ДБ. Това предварително оповести лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Като мине през партията, ще го получат и в електронен, и в хартиен вид. То не е нещо, което те за първи път ще чуят. Меморандумът им е със съществена част вътре в него, няма изобщо подмяна на приоритети".

В коалиционното споразумение са разписани министрите, регулаторите и съдебната власт обясни още Борисов и посочи 8 март като ключова дата:

"Ще има време през тези няколко дена да си сложат бележки, или да го преправят, да го коментират, и съответно на 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори".

По време на националното съвещание се очаква ГЕРБ да отговори и на всички публични въпроси и условия, поставени от лидерите на ПП-ДБ.

Партийният форум ще се проведе от 12 часа в зала №6 на Националния дворец на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Скоро ще правите статии за всяко отделно изречение казано от златоуст банкянски. Щот 3 статии за него на ден са малко.
93
0
 
0
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Не е истина това което пишете тук вярвате ли си или по нареждане българи ли сте които наистина желаете развитие на държавата си или даже и не работите безсмислено е това което пишете разбирате ли едно и също е и е съчинение
92
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Борисов как търпиш тези от ПП-ДБ?Ако ти е останало малко достойнство трябв да се отиде на избори, разкарайте ги тезипродажници.
91
2
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
До 99: докато има компромати с които да го карат да пее като орангутан стиснат за орехите ще изпълнява функция панаирска мечка и хоро ще играе, поза партер ще застава, ще целува каквото и когато му се нареди. Така е като си престъпник и те хванат в крачка. Сега е просто един клоун които се опитва да изглежда важен пред стадото.
90
0
 
2
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Престанете да се самозълъгвате, стига сте живели в илюзии, Бг е Колония!!!, управлявана пряко от Щатите и Брюксел, с протекторатор - Шерифа от Посолството, а "Матрялъ", тоест, ние, се превърнахме в Крепостни с///еляни!!! Дори тъй наречените ни "свободни и демократични" медии строго се контролират и цензуриратот "Големия брат"!
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОКОГА БОРИСОВ ЩЕ СЕ ОСТАВЯ ДА БЪДЕ РАЗИГРАВАН И УНИЖАВАН ОТ ТЕЗИ НЕДОНОСЧЕТА ОТ ПП-ДБ? ПРАТЕТЕ КИРЧО, АСЕНЧО, ЛОРЕРЧО И РИСТЮ ТАМ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ ПРИ ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ. ТУК ТРОЯНСКИ КОНЕ НЕ ЩЕМ! ИЗМАМНИЦИТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!
88
1
 
3
 
! Отговори
МУМУРАНДУМЪ преди 1 месец
БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ВО ВЕКИ ВЕКОФ
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КЪДЕЙ МЕНДА ДА ВИ НАПИШЕ МЕНДУРАНДУМЪТ??!!!...
86
1
 
5
 
! Отговори
Това,което преди 1 месец
Борисов предлага,не е по-различно от "Меморандума" на ПП-ДБ.Но тогава всички скочиха,че искат да си поделят държавата Най-вече Пеевски.А сега мълчи.Значи Баце му е обещал нещо.
85
3
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 1 месец
Хитреца мошенимафиот Боко е отворил капана за Киро - коалиция -> като змия души жабката Киро, нали Пп-лгбт беше създадена да унищожи герб, а сега ще се коалира с него. Герб винаги души коалиционните си партньори, а после ги унищожава, като доминантен *** ! Ако Пплгбт подпишат това е края им, никой за нищо на света би им повярвал за нещо въобще, даже и истината да говорят по-дълго от 2 минути
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е готово, но Борисов ще пита Партията. "Партията - това съм Аз" - казал е Мутрата Слънце. Или, "Партията е Борисов и Борисов е Партията".
83
3
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
АКО СЕ ПРОВЕДАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ЩЕ ИМА ПО МАЛКО ГЛАСОВЕ ОТ АТАКА НА БОЛЕН СИДЕРОВОГЛУ. ТАЯ КАДЪНА ПЕЧЕЛИ САМО ЗАЩОТО СИ НАРЕДИ РОДАТА В ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ И ТЕ БРОЯТ ГЛАСОВЕТЕ КАКТО СА УЧИЛИ В БКП: НАШИТЕ СЕ ОТЧИТАТ, ЧУЖДИТЕ СА НЕВАЛИДНИ.
82
1
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 1 месец
Прилича на Буратино,само, че надебелял. От лъжите му носа му се е удължил бая....
81
2
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
ЗА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ГЛАСУВАХА 650000 ОТ КОИТО 90% МЪРТВИ ДУШИ И ПОПЪЛНЕНИ БЮЛЕТИНИ ОТ ПЕЧАТНИЦАТА В КОСТИНБРОД. ЗАТОВА КАДЪНАТА СЕ НАПЪВАШЕ ЗА ХАРТИЕН ВОТ, ВСИЧКИ ВИДЯХТЕ КАКВО ДИВО ФАЛШИФИЦИРАНЕ ПАДНА ПРИ ХАРТИЯТА, ВСЕКИ 9 ОТ 10 ГЛАСА ЗА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА СА ФАЛШИВИ.
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелогъз боко от Банкя събира гъзоръките (хора които единственото нещо което са направили с ръцете си е да избършат гъ.зо си ) за да решават съдбените на България . Гъзоръките решава съдбата на много по способните от тях благодарение на евроатлантическите ,,ценности,, За да си на власт не трябва да си работил с ръце а само с гъ.зо по хрнилките .
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ..........Алооо , а нещо да кажеш , за великият въпрос :''А къде е МОЯТ , милиард и половина'' ?
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Управлението на герб :България НАЙ-ПОСЛЕ СТАНА , БАНАНОВА РЕПУБЛИКА !
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политизираните държавни институции от герб , държат Борисов на власт !От 340 000 държаните служители по времето на Борисов , нараснаха на 620 000 бройки ...Това е сигурен електорат , със СОЛИДНИ заплати и осигуровки , който държи герб като 1-ва политическа сила в България .
76
3
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
И още и още пропадане Къде са истинските политици Бонев ли и неговата групичка или дс червеното милионерче избрани с 16 % клони мръсотия шума мръсотия още стоят жажда за власт за лесни пари за нищоправене и още и още негативи ЕДНИ решили че са най най най кой и е казал това
75
5
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
А какви са резултатите от 3 год управление на Служебни на промени на шарлатани ако на вас ви допада да ви лъжат да ви заблуждават да ви саботират да се вихри инфлация изхвърлят едни да седнат други правителство парламент бюджет липсват 3 год и още пропадане разруха овладяване с машините с ала бала с президента това ли е Ники иска да пътува Лена и Киро с държавният самолет на Солун авио линия до Солун Ел завод в Ловеч