Дончев не вижда смисъл в ротацията в този й вид

Преди девет месеца друг изход нямаше
18
Дончев не вижда смисъл в ротацията в този й вид
Снимка: БГНЕС

Боя се, че ротацията в този ѝ вид към момента е по-скоро безсмислена, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на Националното съвещание на партията, цитиран от БТА. Той подчерта, че има нужда от правила, ред, гаранции, че правителството ще работи и ще постига резултати за хората.

В НДК започна Националното съвещание на ГЕРБ, на което трябва да бъде представен проектът на коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ).

На форума ще бъдат представени два документа - споразумение за коалиционно управление и механизъм за вземане на решения. Ще бъдат дадени и отговори на всички публични въпроси и условия, поставени през последните дни от лидерите на ПП-ДБ, се посочва в съобщение от партийния пресцентър.

Националното съвещание се провежда във формат Изпълнителна комисия, народни представители, областни координатори, кметове на общини и райони, избрани от ГЕРБ, общински и районни ръководители на партията, уточняват от пресцентъра на ГЕРБ.

Днес трябва да вземем важни решения, имаме нужда от вашата мъдрост и подкрепа, няма да правим анализ за ситуацията, в която се намираме, защото вие сте направили вече вашия анализ и оценката не е много ласкава, изтъкна Дончев. Ако се върнем девет месеца назад, ще видим,, че тогава  друг изход нямаше, за да бъде изведена страната от непрекъснатия цикъл от изори, обясни той.  По думите му същественият въпрос е дали резултатът си е заслужавал. Боя се, че ще дадете отрицателен отговор, продължи зам.-председателят на ГЕРБ. Има ли стабилен фундамент и политическа логика да дадеш подкрепа на този, който има за цел да те унищожи, да дадеш цялата политическа власт на втория, който е по-малък - няма, продължи Томислав Дончев. Според него с изключение на Мария Габриел правителството не може да се похвали с други резултати.

Единственото съвършено сигурно е, че нещата не могат да продължават така. Министерски съвет не може да е нещо средно между стажантска програма и туристическа агенция, заяви Дончев.

Поради всички ултиматуми, които получихме може да отидем на избори. Има ли нужда републиката от избори, по-скоро не. Има ли трети вариант – с известно колебание, има. Само че има нужда от ясен регламент и механизми за вземаме на решения. Няма ултиматуми, има последен шанс – да има правила, ред и гаранции, че правителството ще работи и ще постига резултати за хората, заяви Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Томислав ДончевГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 месец
Плешивия *** ,който се снимаше с пищов и кожено манто като Лойко /че и жена му се беше пременила на каубой!!!/ е едно жалко крадливо същество ,което просто плаче за затвора.
16
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Дончев трябва да бъде разследван за домашно насилие над бивша зам министърка, с която е имал години интимни отношения.
15
1
 
3
 
! Отговори
52847 преди 1 месец
Гнусния габровски даскал вече е по-противен и от тлъстата банкянска Тиква.
14
1
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Имате възможността да отидете на избори!!! Отидете и спечелете и управляваите както искате,ама не искате!!!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе друго си е да държиш юздите изкъсо. Бая схемички пропаднаха. Требе се наваксва. Иначе болиги фара за гражданите на територията - и едните, и другите. Бият си къчове кой да разпределя парата.
12
1
 
8
 
! Отговори
Софийски играч преди 1 месец
Цялата работа е един цирк.Ротацията е нагласена отдавна.Това е за пред хората.Да не губят гласове за евроизборите,да се оправдаят ,че няма как едва ли вижте ни даваме последен шанс.Тея толкова са забъркани един с друг Герб-ПП-ДБ-Сдс,че няма как един да реши да се отдели и да плюе неконтролириуемо по медиите.И двата отбора си имат по една нагласена вътрешна опозиция Рашков и Добрев.Такъв цирк ни играят,че и децата вече ги разбират.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с коалицията е чиста измама към избирателите. Те никога не са гласували за подобно нещо.
10
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Кажи за пътната карта на пАтока, дончев! Ще плащате ли, ще ги убивате ли?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще стане играчка, плачка. По всичко личи.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и Денков не вижда някакъв смисъл. Значи?!
7
1
 
18
 
! Отговори
Дончев е обиден,че преди 1 месец
Борисов не го направи председател на парламентарната група на ГЕРБ,след Атанасова.А никога не даде обяснение,къде отидоха два милиарда за Електронното правителство,за което той отговаряше.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантиците се менкат. Кой от кой по-красив и умен
5
5
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 1 месец
Браво! Ясно и точно.
4
2
 
16
 
! Отговори
Дървеният преди 1 месец
философ да си ходи в Габрово и да си кротува, защото за нищо не става. Тотален лаладжия, нищо не казва, само знае да се увърта около вожда и да печели от народната пара.
3
2
 
21
 
! Отговори
Това ,което преди 1 месец
ГЕРБ предлага не е по-различно от "Меморандума" на ПП-ДБ .Но тогава всички скочихa,че си делкат държавата.Най-врче Пеевски.А сега мълчи.Значи Баце му е обещал нещо.
2
3
 
12
 
! Отговори
Кво Става бе кИкИ преди 1 месец
гледаш ли?! а Ристу - Где си бе?!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крива кратуна 20 години краде покрай Тиквата :)))