Росен Желязков прие лидера на опозицията в Беларус

Приветстваме желанието на Беларус за установяване на демокрация, посочи той
50
Росен Желязков прие лидера на опозицията в Беларус
Снимка: НС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разговаря с лидера на опозицията в Беларус Свeтлана Тихановска, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Приветстваме желанието на Беларус за установяване на демокрация и спазване на основните демократични принципи в страната – върховенство на закона, провеждане на свободни и честни избори, зачитане на правата на човека и основните свободи, плурализъм и свобода на словото, отбеляза на срещата председателят на българския парламент.

Още по темата
По думите му Народното събрание е готово да сподели своя опит, натрупан в годините след демократичните промени в България и да съдейства за обмен на успешни парламентарни практики.

Председателят на парламента увери Свeтлана Тихановска, че България подкрепя усилията на опозицията в Беларус за установяване на демократичен обществено-политически порядък в страната. „Ние разбираме, че Беларус е част от Европа и стремежът на беларуския народ е да споделя демократичните ценности и достижения на всички европейски държави“, добави той.

Българският и беларуският народ споделят сходна историческа съдба и стремежът ни е да съдействаме за по-доброто познаване и развитие на нашите отношения, отбеляза Свeтлана Тихановска. Тя подчерта, че опитът на България в присъединителния процес и нейните позиции в ЕС би бил изключително полезен за Беларус.

"Благодарим за подкрепата на страната Ви за инициативите на ЕС, насочени към подкрепа на беларуското гражданско общество", обърна се Свeтлана Тихановска към председателя на Народното събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 44 ако беше там Киро колко щяха да го освирят ,но побегна от шипка )
44
0
 
6
 
! Отговори
Перник преди 1 месец
Тоя беше и на откриватето та Сурва и перничани го освиркаха също! Псуваха го тихо..
43
0
 
8
 
! Отговори
До 42 преди 1 месец
Еми около 10 000 души на Шипка го освиркаха! Не е много приятно хиляди да те наричат Боккек и Оставка! Но дебелата банкава сметка ще му помогне да преживее, че народа го презира него и предателството което той представлява!!
42
0
 
1
 
! Отговори
Arhimed преди 1 месец
HAHA, "върховенство на закона, провеждане на свободни и честни избори, зачитане на правата на човека и основните свободи, плурализъм и свобода на словото, отбеляза на срещата председателят на българския парламент.". PALQCI, vie pyrvo opravete tova v sobstvenite si strani! Negodnici!
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кои са го освирквали? Десетина петнадесет опростачени копейкаджии. Роската е железен и не заслужава да бъде освиркван!
40
0
 
1
 
! Отговори
Мара преди 1 месец
Айде, още едни европейци с предимство и с претенции, може би, за мноооооого помощи защото са потърпевши от режима на Русия. Сега това е модерно, който се обяви за потърпевш от Путин е най-най-заслужаващия придобивки от коггото и да било друг.
39
1
 
7
 
! Отговори
DOKTOPA преди 1 месец
Росен Желязков е един болен човек! При артериално налягане 180-110 и кръвна захар 15 той е неадекватен за заеманата длъжност! Явно болестите са се обострило след посещението му в Украйна и връх Шипка! Той трябва да напусне заеманата длъжност и да се занимава с това,което умее да прави най добре,НИЩОПРАВЕНЕ
38
0
 
2
 
! Отговори
тая българска патка преди 1 месец
ли търси в България
37
1
 
4
 
! Отговори
ZOV преди 1 месец
Роско Желязната,ама как беше зачервил гребенчето горе на Шипка! Беше си свил главата в тялото,като дърта костенурка и сякаш чакаше някоя снежна топка ала тип Кирето простака( добре че нямаше сняг) да го фитне по темето! На два пъти обърка словото си,взе да пелтечи и да се пъне! Явно осещаше ,,народната любов" и добре че бяха мили ционерите щото в противен случай множеството щеше да го разкъса! Дааа на Роската трябва да му леем куршуН и не само на него,а на всички ПП-ДБейци хахахаааа
36
0
 
5
 
! Отговори
Скоро и Навалная преди 1 месец
Ще покани да и даде орден! То бива бава слугинажАман!
35
1
 
8
 
! Отговори
Тоя на Шипка преди 1 месец
Така бретално го освиркаха! С викове Оставка! Безсрамник!
34
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
СОРИ ---ТЯ Е АГЕНТ НА ГРУ И НЕ Е В БЕЛАРУС , А ПРИ ХОДОРКОВСКИЯ ДЖАНГЪЛ - ПОДПИСАЛ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА -АКО ГО ПУСНАТ - А ДНЕС МЪРСУВА СРЕЩУ РОДИНАТА СИ - СЪВМЕСТНО С ШАХМАТИСТ !?!?!?!?!?
33
0
 
8
 
! Отговори
Куклен театър на САЩ преди 1 месец
Какъв е тоя медал/орден дето сме и дали? И мартеницата и е много на тая. Марионетките не бива да се поощряват, а да се изобличават и наказват. Тези двамата на снимката са за съд, защото не служат на националния интерес на държавите си, а правят театрални постановки, с които легитимират и реализират успехи за външната политика на САЩ. Съд и затвор, а не медийна платформа!
32
1
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Както винаги от Сглобарията - жизненоважни неща за уср, а за България :)
31
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 30, келяви дюдюкания от няколко продажни руски от*ре*пки от агитката на Възраждане! Ние като ви хванем на наш митинг в София, не само любов ще изпитате, ами и натрошени канчета! От дъното на душата си ви мразим, и искаме да умирате!
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя на Шипка усети от народната любов. Мощни псувни, освирквания и обиди. Напълно заслужено.
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите ще учат Беларус как се краде и се пъди народа в чужбина.
28
1
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Това е намеса в вътрешните работи на Беларус,тези ид..ти съзнават ли какво правят?!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ооо да много натрупан демократичен опит могат да споделят нашите след диктатурата и също практики за успешна демокрация. Щото ви беше много успешен прехода та сега ще обменяте опит. Палячовци български. Протежета на Кремъл.Дерзайте ако ще учите Беларус на опит и практика сте закъсняли. Тях Кремъл ги обучава директно.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората на Шипка що им викаха на тия - Оставка и да си вземат базите и да си ходят в родната Америка ? България за българите а не за американски бази срещу Русия .