Сглобката няма да се разпадне, не било време за избори

От 8 март нататък ще има вид диалог кое е приемливо
22

Политическият актив на ГЕРБ се събира на национално съвещание днес, а лидерът Бойко Борисов ще представи проекта за Споразумение за съвместно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Форумът се свиква ден преди датата, на която се очаква премиерът Николай Денков и кабинета му да подадат оставка, за да започне процедурата по ротацията.

"Това споразумение не бива да е разпределение на министерски кресла. Именно това беше аспектът на меморандума, който лидерът на ГЕРБ и Мария Габриел остро критикуваха. Не очаквам да става дума за разпределение на министерски кресла и позиции в регулатори. По-скоро ще става дума за програмни цели, времеви периоди и ясно дефиниране на отговорности", коментира политологът проф. Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Тя очаква предложението за коалиционно споразумение да бъде подлежаща на промяна рамка.

"От 8 март нататък ще има вид диалог кое е приемливо и как ще бъде приемано, освен ако предварително не са обсъдили компоненти от това споразумение", отбеляза проф. Коларова.

Политологът проф. Мария Пиргова се съгласи, че това предложение на ГЕРБ ще бъде рамка, а самият меморандум също е бил нещо много общо.

"Проблемът е, че това управление не може да извоюва своята легитимност. Страните на сглобката закъсняха много. Страната навлиза в парламентарна, политическа и социална криза. Геноцид към диабетиците, несправяне с много проблеми, които водят до огромни заплахи за живота на населението и бизнеса. Не можем да решим проблемите в земеделието. Меморандумът и предложението на ГЕРБ нямат общо с дневния ред на обществото. Разминаването продължава да се задълбочава, обществото няма да издържи дълго на този театър", заяви тя.

Проф. Пиргова очаква партньорите в управлението да се споразумеят и да не се стига до предсрочни избори.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 16:не, момче,не позна!Тези театрални бандюги,които ви разиграват тези номера на взаимна "непоносимост",буквално се гаврят с изпростелият "народец",а когато му дойде времето,ще плеснат с ръце и ще се прегърнат, все във (В)името на народа.Даже,когато дойде време за редовни избори,те ще ви спретнат номер,за да "докажат",че няма нужда от избори... и почти съм сигурен,че Стадото с охота ще го приеме!
19
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
ами в европа какви са същите като нашите затова избори до дупка докато гиизчистим не искат избори защото не пускат кокала
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Европа слепи ли са че в момента България се управлява от абсолютни престъпници, или така им изнася.
17
0
 
2
 
! Отговори
Егати нелепия въпрос преди 1 месец
"Къде в Европа се повишава избирателната активност?". Толкова за демокрацията.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента ГЕРБ и ПП-ДБ ни представят сериала <ПРЕ.БИ ДРУГАРЧЕТО СИ>
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е поредната измама към избирателите на ПП-ДБ. Никога не е ставало дума за коалиция с ГЕРБ и пълен мандат. Имаше споразумение за ротация, два пъти по девет месеца. Ако тези шарлатани и коалиция с ГЕРБ направят съвсем ще издигнат лъжата на ново ниво. Остава да подкрепят Борисов за премиер и накрая да се обединят с ГЕРБ за да е цирка пълен.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ги слуша тези сбабичосани горили?
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пиргова комуниста и Коларова псевдодемократа ли ще ни дават все акъл?
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разпадне ли се сглобката и отново: 18.7% инфлация, всяване на хаос и несигурност, цени хвърчат, дизела пак ще стане 3.90лв и няма да видим Шенген и Еврозоната- а те са наложителни.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ca kвo, тea gвeтe 4yми нa Crлoбkaтa ли бaбyвaт?
10
0
 
5
 
! Отговори
ЕвроГеец с главно Г преди 1 месец
ДО Европеец с главно Е! Чакай сега да размишлявами над това, което си написал. Щом сред като се разпадне ОПГ "сглобката" ще се напълни с червени, значи такава ще е волята на народа и това е демократичен процес. И точно вие евроатпанико-рибералите+ трябва да сте най-доволни от това. Само, ме за вас демократичните ценности са позволени, само ако ви устройват.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Европеец с главно Е! Въпрос , с главно ''В" : А къде е МОЯТ , милиард и половина'' ?
8
14
 
3
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 1 месец
Тази сглобка в момента е най-доброто, което може да имаме. На никаква цена не бива да се разпада, защото веднага ще изпълзят кремълските влечуги - копейкин, другарката Нинова, зеления чорап, а това е зле за България и прекрасно за Путин. Не искаме да се връщаме към източните петилетки и прочие простотии. Искаме Еврозона и Шенген и да живеем като европейци. 100 пъти предпочитам Шиши и Боко за патерици на ППДБ отколкото копейки, червенюги и прочие *** за патерици на Боко и Шиши!
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много плоска пропаганда на червената госпожа. Раждаемостта да не е ниска от както са тези на власт? Ами в най-развитите западни страни е най- ниска. Защото хората стават по-богати и егоисти. Това е друг разговор и няма връзка с икономическото развитие, иначе Индонезия шеще да икон. тигър, където ги раждат на конвер. Но глад и мизерия имаше 90-те при Виденов. Сега чак гладни няма. Има вечно недоволни, но нито учещи нещо, нито работещи.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма, разбира се. Кога вече ППДБ-тата ще видят власт? Даже и най-*** им последователи взеха да прозират на какъв грешен път са.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 08.03.2024 , започва ''споразумението'' , и ще продължи до 08.03.2025 г. , милиардите от ЕК на ЕС трудно се изпускат !
4
3
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Утре Плужекът Денков да си подава оставката. Бax го в дневалния :))))))))))))))))))
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 1. И кой идва бе, глу.пак?
2
5
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Червеният *** Пиргова пак се е изказала тъno. А предишните управления, и особено тези на БСП, как се справяха бе, коза смотана?
1
2
 
22
 
! Отговори
Да ги разглобим! преди 1 месец
Предателите крадци, сами няма да станат от народната трапеза! Трябва да бъдат изритани и натирени, като крастави ***! Морал и достойнство в ПП-ДБ-ГЕРБ разбойническата шайка не търсете!