Борбата с нелегалната миграция и катастрофите – приоритет на МВР

За цел през 2024 г. си поставяме да направим реформи, каза Калин Стоянов
30
Борбата с нелегалната миграция и катастрофите – приоритет на МВР
Снимка: БГНЕС


Борбата с нелегалната миграция и катастрофите – приоритет на МВР

За цел през 2024 г. си поставяме да направим реформи, каза Калин Стоянов


За цел през настоящата година си поставяме няколко реформи в структурите на МВР, предимно в административните дирекции, идентифицирали сме проблема и търсим решение, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов по време на отчета за свършеното от правителството за деветте месеца.

Министърът отбеляза, че борбата с нелегалната миграция и пътния травматизъм остават приоритетни за ведомството. Той добави, че през тази година ще продължи обучението на кадрите на МВР на всички нива.

Във връзка с нелегалната миграция Калин Стоянов зави, че от септември 2023 г. се отбелязва трайна тенденция за намаляване на миграционния натиск към България. По думите му това се дължи на засиления контрол по границата, както и засилената работа с Турция и по линия на работата срещу престъпните групи за трафик на хора.

"Нашата цел е да задържим тези резултати и по възможност да ги надградим", заяви министърът.

По линия на борбата с пътния травматизъм  той посочи, че набелязаните мерки, които в момента се изпълняват, ще дадат своя резултат "не от днес за утре, а след няколко месеца". Той посочи, че от 01.06.2023 г. до 05.03.2024 г. жертвите по пътищата са с 35 по-малко.

Всичко, което предприехме с отнемане на автомобили, със засилване и завишаване събираемостта, в момента дават резултат и съм убеден, че ще постигнем още по-добри резултати и максимално ще ограничим жертвите по пътя, каза министър Калин Стоянов.

Във връзка с отчета на министъра, от МВР публикуваха допълнително информация на официалната си страница. Там се посочва, че предстои доставката на 360 високопроходими автомобила за „Гранична полиция“ и е инициирана процедура за отпускане на допълнителен щат за 1260 гранични полицаи. Също така с европейски средства и национално финансиране ще бъде извършено техническо оборудване на държавната граница.

По отношение на мерките за намаляване на пътния травматизъм, към днешна дата в полза на държавата са отнети 354 автомобили на дрогирани или употребили алкохол шофьори. Приходите от глоби пък са увеличени с над 40%.

От министерството допълват, че се работи по включване на служители на "Жандармерията" и на "Български пощи" в процеса на връчване на електронни фишове и наказателни постановления. Предстои и оборудване на 300 полицейски автомобила с мобилни ПОС терминали, за да може всеки, който желае, да си заплати глобата на място.

Приключват също така обществени поръчки за доставка на 273 камери за контрол на скоростта, а в края на март започва доставката на голям брой автомобили за "Пътна полиция", включително и високоскоростни. Активно се работи с Министерството на електронното управление, за да може камерите на ТОЛ системата да отчитат средна скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
А ,кога ще започне" борбата " с престъпниците и убийците от редиците на МВР с "униформи" или" без униформи "?!Тези ,които сега целенасочено те "хвалят"- публично ,ще бъдат същите тези ,които ще те "свалят" показвайки ,че когато някой "не върши работа" ,дори и "техен" те го махат ,защото са много "принципни демократи" . Винету и "държавното предприятие" с компания трудно ще "простят " - разследванията за АМ "Хемус".Ще действат с теб ,като с Асен Василев ,на който му готвят още мръсотии ..
23
0
 
2
 
! Отговори
ЗАЩО??? преди 1 месец
ЗАЩО протест пред МВР се прави В НЕДЕЛЯ-ВЕЧЕР, когато няма никой? Неработен ден, вътре само охраната, медиите ще положат усилия да го заглушат! Дайте да се разберем в РАБОТЕН ДЕН да блокираме ключово място! Нали ще са тогава и консултациите при Президента - може да ги посрещнем на влизане! По-разумно е протестът да е тогава - да дойдат виновниците от герб, ппдблгбт+ и дпс, които играят театър с караници, а всъщност УНИЩОЖАВАТ СКОРОСТНО БЪЛГАРИЯ!
22
0
 
1
 
! Отговори
РАЗПРОСТРАНЕТЕ!!! преди 1 месец
Тумба ИМИГРАНТИ БИ ДЕЦА НА ВИТОШКА-на центъра на София? В неделя (10.03) от 18:30 пред МВР има протест! Да, странно защо в неделя-вечер пред празна сграда вместо в понеделник сутрин например да се блокира центъра! Но за момента е така! Тумбата задърпва момиче, нейн приятел опитва да я защити и над 10 мигранта скачат на 3-*** в центъра на столицата! Това е заради споразумението за въздушно-капковия шенген с подписите на Габриел и Денков! герб-сдс,пп-дб и дпс ни натресоха това!
21
0
 
2
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 месец
Да се върнат Гранични войски..
20
0
 
2
 
! Отговори
БОЙ НА ВИТОШКА! преди 1 месец
Защо криете за битите деца от страна на тумба ИМИГРАНТИ на Витошка-на центъра на София? Защо мълчите за протеста в неделя (10.03) от 18:30 пред МВР? Тумбата задърпва момиче, нейн приятел опитва да я защити и над 10 мигранта скачат на 3-*** в центъра на столицата! Това е заради споразумението за въздушно-капковия шенген с подписите на Габриел и Денков! герб-сдс,пп-дб и дпс ни натресоха това! Защо мълчите???
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Буци не го поддържаше този до сега да имахме нормално мвр.... ама нали затова е там за да се пазари като Мара Гаргамел.
18
0
 
0
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 месец
Искам да знам защо глутница от афгански мордорци, около 30, тичаха и се биха на Витошка днес? И имае разплакани и разстроени деца, българи.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно е приоритет, щом точно днеска има катастрофа и пак загинал след гонка от МВР. Този кога ще се сетите да го изгоните? Или босът на мафията го покровителства?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви реформи в МВР правите? От 30 години който дойде на власт все прави реформи в МВР и става все по зле. Колко хора вече вярват във МВР? Там взе връх бюрокрацията. Вижте само опашките пред КАТ. Всеки ден нови изисквания и недомислеци.Приземете се.
15
0
 
6
 
! Отговори
Защо мълчите? преди 1 месец
Има ли, или няма снощи, нападение от мигранти над български деца на "Витошка" ? Не сте ли гледали клиповете и изявленията на хора от Възраждане и ВМРО? От МВР мълчат и се чудят какво да измислят и да кажат... Ако това е вярно, то е вярно, трябва незабавно изявление и действия от страна на МВР, а не гузно мълчание...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От какво ли е уплашен тоя? Винаги изглежда така.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сто хиляди щатни олита,стоят по храстите и гледат кой как кара, като това няма никакъв ефект и полза, освен че си изплащат ипотеките от по половин милион евро,със събраните рушвети. Защото със смешна милицифайска заплата няма как да се случат нещата.
12
0
 
2
 
! Отговори
Anonymous преди 1 месец
Не само нелегалните.. всички мигранти дето извършват престъпления и не спазват закона да се изритват от страната. Тука не е Англия та да ги търпим.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поглед, лице, изражение - всичко говори за гузен човек.
10
0
 
3
 
! Отговори
По-удачно заглавие преди 1 месец
Борбата с рушветчийството сред полицаите и наркотрафика помежду им - приоритет на МВР.
9
0
 
3
 
! Отговори
Тотален преди 1 месец
Този министър е наркоман!
8
0
 
5
 
! Отговори
питам преди 1 месец
А защо още криеш дали нотариуса е бил щатен сътрудник на МВР
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не знам некой дося да не се е борил приоритетно с нещо си и да не е риформирувал нещо си. Объхтиа са горките с борби и риформи и неусетно застанааме най-изодзадзе на света.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борба с нотариосите, евраците и опг-тата в силовите ведомства няма ли да поведат ??
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже този министър и цялата кохорта от простоидиоти се движат с автомобили и кортежи, не знаят, че в София почти не може да се чуе българска реч, особено в центъра и по моловете. Какво още чакаме, че не сме ги почнали, имам предвид простоидиотите.