Денков се оплака от хибридни атаки, кои задачи са забавени?

Премиерът похвали работата на кабинета
85
Денков се оплака от хибридни атаки, кои задачи са забавени?
Снимка: БГНЕС

Правителството в оставка на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел представят своята равносметка за свършената през последните 9 месеца работа.

56 питания и 1891 въпроса са отправили към нас депутатите. 13 изслушвания на членове на правителството и 8 блиц контрола с наше участие с Мария Габриел, отчете премиерът в оставка Николай Денков. Министерският съвет е одобрил над 600 решения.

Инфлацията е на най-ниското си ниво в последните 2 години и продължава да се забавя. Втори сме по ръст на заплатите в ЕС, сочи отчетът. Туристическите нощувки са се увеличили с над 27 млн., се казва още в отчета.

Голяма част от резултатите потънаха в медийното пространство, заглушавани от други събития с много по-малко значение. Имаме зелена светлина за АМ Струма, започваме строежа отново след години забавяне заради спорове около Кресненското дефиле. Имаме всички разрешителни за започване на строежа. Имаме 30 км построени магистрални пътища, през следващите 9 месеца очакваме още до 90 км да бъдат пуснати. Тоест ние за 18 месеца усилия очакваме да имаме около 100 км магистрални пътища, пуснати в движение. За първи път се дадоха премии на младите шампиони на България, осигурено от Министерството на спорта, съобщи премиерът в оставка Николай Денков.

След прекратяване на концесията на пристанище Росенец, Министерството на транспорта поеха контрола и се справиха чудесно. Министерството на енергетиката навакса с огромно изоставане за териториалните планове за енергиен преход и бяха осигурени 2,3 млрд. лева за трите региона в този преход. Министерството на икономиката върна десетки милиони лева по инхаус поръчки, отбеляза още Денков.

Министерство на младежта и спорта започна да връща милиони за непостроени физкултурни салони от предишни правителства.

Независимо от изненадите, с които се срещахме и често умишлени саботажи, в момента са изпълнени около 56% от мерките по управленската програма.

Има и задачи, по които има забавяне, призна Денков.

Все още очакваме второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. МФ е свършило своята работа, чакаме парламента да приеме пътната карта за прозрачност и неутралност, закона за личния фалит, допълни Денков.

Има забавяне и по проекта за Национална детска болница.

Обжалвания не позволяват старт на строежа за магистрала „Черно море“.

Често се сблъсквахме с хибридн атаки, идващи от опозиционните политици. Например, лъжата, че в България се изпращат мигранти, направили престъпления. Това са лъжи на Корнелия Нинова и Костадин Костадинов и аз ги попитах дали ще се извиняват българските граждани за това, че са ги излъгали.

Друг пример за непрекъснатите дезинформации са атаките за спешната медицинска помощ по въздух.

По този начин не пречите на нас, пречите България да се развива по правилния начин, заяви Николай Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: отчетНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя изля реки от шербет. Министрите му и той, разбира се, всичката я свършили. Просто нищо повече няма за вършене. Интересно що рейтингът му е паднал почти до тоя на Жан Виденов, а с нерешените проблеми се сблъскваме всеки ден.
81
0
 
7
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
"""Денков се оплака от хибридни атаки, кои задачи са забавени?"""" ------ Напротив, "изпълнихте и преизпълнихте" поставените ви задачи от Посолството!!! Ограбибихте и унижихте държавата и народа, потвърдихте колониалния й статус, и за награда си напълните " Кесиите" за деца, внуци, че и правнуци! Браво!!!
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, къде е Шиши?
79
0
 
7
 
! Отговори
от село преди 1 месец
Денков като толкова се хвали първо да провери дали всичките му министри са се прибрали за да не хартиса някой по чуждите летища и да му ги върнат като незаконни мигранти , да ги прибира ,това най го може и без хибридни атаки ,това запомних в управлението на този папагал.
78
0
 
7
 
! Отговори
bbb преди 1 месец
До до 73 Вече се е случило - в ценптъра на София 11 мигранти са пребили младежи, разхоождащи се по Витошка. Властта не само, че мълчи, ами има наглостта да се хвали! Денков е едно неприятно човече.
77
1
 
5
 
! Отговори
Крум преди 1 месец
Надупи се на Шиши и на Боко Тиквата да ти вкарат меките си салами в аналника ти
76
0
 
10
 
! Отговори
до 73 преди 1 месец
Хахаха, почакай малко брадатите араби дето амебата Денков ги спазари да ни ги натресат да пребият и изнасилят децата ти, тогава пак го благославяй.
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, как Денков стана академик, докато беше министър на просветата? От кое посолство натиснаха БАН?
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми, то безплатно ли е поел този ангажимент да е премиер?Да го канонизираме за светец направо, а? Но забравих, че вие от НПО-тата на Кирил Петков не вярвате в бог, а в американското посолство и в напикания Байдън.
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само Русия е спасението за българите, тогава такива плазмодии като Денков ще са в Белене да чукат камъни, а не да ни определят живота!
72
9
 
2
 
! Отговори
ППДБ избирателка преди 1 месец
Акад. Денков е мъж на място и е повече мъж от всички неудачници, които го критикувате тука. Пое ангажимент, работи здраво и като стана време не почна да увърта, а мъжки сдаде властта и си подаде оставката. Колко от вас ще го направят - точно 0. Жив и здрав да сте акад. Денков, лично аз не бих имала проблем да продължите да сте премиер. Успех в новото поприще.
71
0
 
7
 
! Отговори
до 68-ми преди 1 месец
Но не преди забраним полети на руски авиокомпании и граждани през наша територия, не преди да изгоним руските дипломати и да пратим оръжие за Украйна. И даже като бонус затворихме руската църква. Все приятелски действия, за които може би трябваше да получим похвала от руския посланик по вашата обратна логика. Ако бяхме изгони американски дипломати, забранили полети на американски компании и граждани и бях изпратили оръжие за Палестина, какво щеше на направи САЩ според теб, да ни похвали може би?
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но първо България обяви Русия за вражеска държава и изгони 70 руски дипломата при Кирил Петков.Не беше ли така?
69
0
 
6
 
! Отговори
За 4 години преди 1 месец
Промяната не само НЕ направи този тунел, а Промяната спря тунела под Шипка, спря АМ Струма през Кресненското дефиле, спря изцяло АМ Хемус, спря Ботевград-Мездра, спря тунела под Петрохан и само благодарение на фирмата строител се завърши и тунела Железница.За 4 години Промяната едва пусна един тунел от 15 км, докато Румъния вече завършва 4-тата си магистрала!
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами вземи вазелин за хибридните атаки. А може и Дебокан....нали знаеш за какво...
67
3
 
2
 
! Отговори
ВРАЖЕСКА ДЪРЖАВА преди 1 месец
Русия ни заклейми като вражеска държава. Това не е медийна пропаганда. Това е официално от Русия за България.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ники при добиването на съпунихибридки нема , що не се пръждосаш да си вариш сапуньо на спокойствие , а се вреш там дето хич те няма .
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само като му чуеш женственото гласче и ти става ясно за какъв безхарактерен *** става дума.Но ние сме си виновни, защото не се организирахме да го свалим от власт.
64
1
 
8
 
! Отговори
Ус.райна преди 1 месец
Денков, защо не финансираш киевския режим с твои собствени средства, защо харчиш нашите пари?
63
2
 
5
 
! Отговори
до Шипченския опълче преди 1 месец
Вражеска държава я нарисуваха медиите, а тези въпреки българското си гражданство, трудно могат да се нарекат българи, като ги гледам какви ги вършат.