Борисов: Всеки накрая си плаща сметката, накрая ще дойде Господ!

Лидерът на ГЕРБ честити на българите новите по-високи данъци
15 мар 2024 12:12, Нели Христова
340
Борисов: Всеки накрая си плаща сметката, накрая ще дойде Господ!
Снимка: БГНЕС

"В последните 3 години думата ни никъде не се чува. Политически дебат няма и на територията на България нищо не се случва".

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна изказването си пред конференцията "Европейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа" в Пловдив, предаде БГНЕС.

По време на нашето управление всички големи международни събития за Централна и Източна Европа или за Балканите се провеждаха във София или Варна, припомни Борисов. Той откри основните изводи от проведения в Букурещ конгрес на ЕНП.

Визирайки колегите си от „Демократична България“ и назовавайки Христо Иванов, чиято "Да, България" преди седмица реши да се присъедини към семейството на Европейската народна партия, Борисов посъветва: Това не е само да имаш синия фон зад гърба си, а да носиш ангажиментите, които партията поема към българските и европейските избиратели.

В контекста на конференцията, Борисов акцентира върху изказванията от конгреса на ЕНП в Букурещ в частта земеделие и селско стопанство.

Тежкият труд на фермерите трябва да им се отплаща и Европейската народна партия винаги ще бъде на тяхна страна. Нямаме нищо срещу Украйна, всичко направихме да ѝ помогнем, но трябва да гарантираме конкурентоспособността на нашите фермери, прочете Борисов.

Нищо срещу Украйна нямаме – важното е военната помощ, другото е пазар и защита на потребителите, уточни лидерът на ГЕРБ.

Мислете на тези избори за евродепутати, препоръча Борисов. Защото, ако имаме по-малко евродепутати много може да ни се иска, но нищо няма да се случи. Както в българския парламент с 69 депутати ние нищо от това, което искате, не можем да защитим, каза още Бойко Борисов пред участниците в конференцията.

Той разкритикува политиката на раздаването на пари и предупреди, че се готви отпадането на плоския данък и въвеждането на прогресивно подоходно облагане.

Безплатен обяд няма! Сега всички ще вадим от джобовете си, за да платим безумната политика на раздаване на пари - масово, за да си готин, да си добър, да си френдли, заяви Борисов.

Всеки накрая си плаща сметката! Накрая ще дойде Господ, а що се касае за финансова дисциплина, той се нарича Международният валутен фонд, заяви още Борисов и съобщи, по думите му, лошата новина:

Напомням, че преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Тогава започнаха протестите. Ама ние бяхме там! Какво ни казва вчера МВФ? Това са препоръки, но който не ги изпълни, те стават задължителни.

България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Честити ви нови данъци, българи!", каза Борисов.

Тежко на следващия финансов министър и на следващия премиер, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избягвай да споменаваш името на Господ,защото той жестоко наказва виновниците пред своя народ.
301
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последните 10 коментара ги е писал един и същ човек. Не го мързи, бравос!
300
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господ се казва Путин
299
4
 
0
 
! Отговори
До 308 преди 1 месец
Олигарсите в земеделието ги създадоха тройната коалиция. Не случайно всички такива са или червени или депесари. Тоя, като дойде на власт, просто им остави схемите.
298
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този политик с Централизираната си власт . Съсипа на хиляди собственици на земеделски земи , ферми , животни дейността им . Създаде олигарси в земеделието. Докога ще се показва пред хората
297
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като видя тази нагла мутра ,спирам да вярвам ,че има възмездие във вселената и вътрешния ми мир ,рязко се нарушава ! После всички плюят Путин - бил диктатор - а нашият какъв е ? 15 години ни управлява , и още продължава!!! Поне Путин наистина мисли за Русия , а не само как да напълни своя джоб!!!
296
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България - бананова реСпублика ,начело с диктатора ББ !
295
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей....Значи за всичко гледаме от ЕС и ФАЩ , но когато стане въпрос за пари , изведнъж няма значение как нещата ги правят на запад...Вместо прогресивен данък , ще въвеждаме плосък данък като в Боливия, Парагвай и Тонга... И най- нагло се обяснява ,че той няма нищо общо , това е заради ПП....А ВИЕ от ГЕРБ ,защо не предложите прогресивен данък? МВФ искат повече данъци- не са казали ,че трябва да е с плосък данък!!???
294
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
304 Тези които трябва да се поканят са прахосниците и некадърниците от ПП,ДБ. Никаква полза от тяхното управление, сметката идва накрая и тя ебич за всички българи. Те, самите, няма да пострадат, защото се налапаха с вашите пари. Кокорчовите сметки преляха, Лена от парапета си купи топ имот в центъра на София и луксозна кола, Лорер върти бизнес за стотици милиони, а Петков върти салаверите си по света.
293
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов станал набожен . Късно е чадо за покаяние .
292
5
 
10
 
! Отговори
Докато преди 1 месец
Тоя нагъл, мазен, параноичен, крадлив и лъжлив ром не напълни трапа, за клета България няма никакъв шанс!
291
3
 
9
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Някой ще я плати с лихвите!
290
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато в коментар срещнете израза "народен съд", търсете в автора му едноклетъчен възрожденец. Недоучилите комплексари са така. Не знаят за какво иде реч.
289
5
 
10
 
! Отговори
БГ преди 1 месец
Това е големия ти страх, че всеки си плаща, ако не ти - децата и внуците ти.
288
2
 
4
 
! Отговори
Надя преди 1 месец
Безсилните посредственици задъхани от злоба плащат само простотии.Да вирус Bon ou ците
287
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов най най най каквото и да Лъжете
286
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов Лидер Борисов Политик Борисов Държавник най успешният досега останалите са неможачи и все не успяват жалко за държавата
285
1
 
11
 
! Отговори
Нов фолк преди 1 месец
Боко, Боко, ти си ангеееел моой! Боко, Боко, Боог ли те иизпрати?!
284
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умен си е Боко, харизматичен
283
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накрая ще дойде народният съд и сметката ще я плащат тези които не са плащали досега. Народът достатъчно тегли и плаща трийсет години .