Борисов: Всеки накрая си плаща сметката, накрая ще дойде Господ!

Лидерът на ГЕРБ честити на българите новите по-високи данъци
15 мар 2024 12:12, Нели Христова
340
Борисов: Всеки накрая си плаща сметката, накрая ще дойде Господ!
Снимка: БГНЕС

"В последните 3 години думата ни никъде не се чува. Политически дебат няма и на територията на България нищо не се случва".

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна изказването си пред конференцията "Европейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа" в Пловдив, предаде БГНЕС.

По време на нашето управление всички големи международни събития за Централна и Източна Европа или за Балканите се провеждаха във София или Варна, припомни Борисов. Той откри основните изводи от проведения в Букурещ конгрес на ЕНП.

Визирайки колегите си от „Демократична България“ и назовавайки Христо Иванов, чиято "Да, България" преди седмица реши да се присъедини към семейството на Европейската народна партия, Борисов посъветва: Това не е само да имаш синия фон зад гърба си, а да носиш ангажиментите, които партията поема към българските и европейските избиратели.

В контекста на конференцията, Борисов акцентира върху изказванията от конгреса на ЕНП в Букурещ в частта земеделие и селско стопанство.

Тежкият труд на фермерите трябва да им се отплаща и Европейската народна партия винаги ще бъде на тяхна страна. Нямаме нищо срещу Украйна, всичко направихме да ѝ помогнем, но трябва да гарантираме конкурентоспособността на нашите фермери, прочете Борисов.

Нищо срещу Украйна нямаме – важното е военната помощ, другото е пазар и защита на потребителите, уточни лидерът на ГЕРБ.

Мислете на тези избори за евродепутати, препоръча Борисов. Защото, ако имаме по-малко евродепутати много може да ни се иска, но нищо няма да се случи. Както в българския парламент с 69 депутати ние нищо от това, което искате, не можем да защитим, каза още Бойко Борисов пред участниците в конференцията.

Той разкритикува политиката на раздаването на пари и предупреди, че се готви отпадането на плоския данък и въвеждането на прогресивно подоходно облагане.

Безплатен обяд няма! Сега всички ще вадим от джобовете си, за да платим безумната политика на раздаване на пари - масово, за да си готин, да си добър, да си френдли, заяви Борисов.

Всеки накрая си плаща сметката! Накрая ще дойде Господ, а що се касае за финансова дисциплина, той се нарича Международният валутен фонд, заяви още Борисов и съобщи, по думите му, лошата новина:

Напомням, че преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Тогава започнаха протестите. Ама ние бяхме там! Какво ни казва вчера МВФ? Това са препоръки, но който не ги изпълни, те стават задължителни.

България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Честити ви нови данъци, българи!", каза Борисов.

Тежко на следващия финансов министър и на следващия премиер, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
крайно време е този измамник да се срещне с господ или поне със свети Петър.
279
2
 
13
 
! Отговори
Гномът преди 1 месец
Боко, дръж се възпитано бе човек?! Наричаш бъдещата премиерка....ГАБРИЕЛАТА..ако се разберяла с Тагаренко и Кокорчо..да си " работи с тях"!?! Може ли такова нещо бе Винету??
278
7
 
9
 
! Отговори
ЛОЙКО КЮЛЧАГИН преди 1 месец
ТИ КЪВ СИ ,БЕ ГОВОРИТЕЛ НА ГОСБОДА,БЕ КУХО КРАТУНО ?
277
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предпочитам *** пред Копейкин. Защото така!
276
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опозицията на Баце пиква газ, че не управлява. Този извод си направих от коментарите. Боко е кофти пич, но засега няма негова алтернатива в България. Останалите са твърде мекинки китки. Само Нинова би му била достоен противник, ако не беше комунистка. Тя е увредена от соца, иначе щеше да е доста напред.
275
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми нали ти ни натресе тези самозванци и сега пак ни пробутваш Кокорчо, бе нагъл пожарникарски глав*ч ?!?! Ако има Господ, ти повече никога няма да се докоснеш до управлението...!!
274
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Накрая ще дойде Господ ..." Това пък тоя с коя уста го каза, като е пръв сред равни занадолу.
273
3
 
14
 
! Отговори
хм преди 1 месец
забавя, но не забравя.
272
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Борисов военния министър оплетили ръкавиците за Украйна )
271
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
Мутрьо каже:-"Всеки накрая си плаща сметката"...Пропуснал е обаче да уточни:..-"БЕЗ МЕН-Боко М. Бориссофф !...Защото аз съм Величието ,гордостта и морала на тая нация"..
270
4
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 1 месец
Боко, време е да се наведеш и да погледнеш колко яйца виждаш зад себе си . Защото опашката , която се е наредила зад теб са приготвили яйцата си да ги отрият в дебелия ти г.з ! Тогава ще видиш какво значи плащане !
269
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Футболиста Бойко Борисов Гонзо..
268
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали беше "западно европеец", бе? Там, не работят с плосък данък, който получава повече, плаща повече, който получава малко, плаща малко или нищо, а в САЩ, дори данък "богатство" бяха въвели преди няколко години! Че вие направихте всичко възможно, хората да загубят вяра в ЕС, виж колко деца са се родили за последната година в България и колко хора са избягали през управлението ти, не те чухме веднъж за план за цялостно развитие на България, само предателства извършвахте с ЦЦ.И Белене провалихте
267
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лелеле какви лъжи на наемници дъното сте
266
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
272 харесва да е яхван от шарлатаните вече 3 год
265
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
крадец, лъжец и национален предател -- мястото му е в затвора. Помощта за украйна за която споменава с половин уста -- за каква сума става дума точно ? Говори си човекът без да дава подробни числа и лъже избирателите, стадото по-точно.
264
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
еднокнижник от гилдията на еднокнижните разбойници и бандити
263
4
 
15
 
! Отговори
Врачка преди 1 месец
С нетърпение очакваме да си платите мародерството над българския народ , Боко !!! Ще плащате до девето коляно!
262
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не за господ мислиш ти, а за кожата си и парите си!
261
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да ми стигне мястото , за да изброя греховете му с епитети.