ПП-ДБ срещу ГЕРБ: МВР да охранява центровете за бежанци? Натоварва се бюджетът

Спор между партньорите има ли напрежение заради мигрантите
64
ПП-ДБ срещу ГЕРБ: МВР да охранява центровете за бежанци? Натоварва се бюджетът
Снимка: БГНЕС

Партньорите в управлението ГЕРБ и ПП-ДБ отново се разминаха в становищата си относно законови промени.

Този път това стана относно предложението за поправки в Закона за МВР, внесени и Бойко Борисов и Делян Пеевски във връзка с няколкото инциденти с бежанци през последните дни.

Промените в закона предвиждат местата за настаняване на бежанци да се охраняват от МВР, а не както е в момента от частни фирми. В крайна сметка след близо четири часа дебат, промените бяха приети на първо четене.

Още по темата
Според депутатите от ПП-ДБ няма нищо извънредно, а дори броят на настанените в центровете намалява, както и миграционният натиск на границите ни.

Радомир Чолаков от ГЕРБ коментира, че все още има настанени бежанци в държавни почивни бази, въпреки че те отдавна е трябвало да са интегрирани, а децата им да ходят на училище.

"Временната закрила трябва да е за определен период от време. Има вътрешен проблеми, защото Държавната агенция за бежанците не разбира какво да прави и как да се справи с възложените й държавни задачи", отсече той.

Маноил Манев от ГЕРБ добави, че адаптирането на бежанците от Украйна е проблем на агенцията за бежанците. "Част от тях са настанени в едни места с едни други бежанци и представяте ли си какви са отношенията. Концептуален ли е проблемът?“, риторично попита той.

Атанас Атанасов от ПП-ДБ обаче отсече,че няма никакъв форсмажор, защото проблеми няма, има рязък спад на настанените в тези центрове.

"Иначе е по-добре е да се охраняват центровете от МВР, но въпросът е и бюджетът, защото ще се наложи допълнително финансиране на МВР. Би било добре МВР, която е най-голямата администрация в страната, да намери вътрешни резерви за охрана на центровете", каза той и добави, че е странно, че въпросът не е бил отсъден предварително с ПП-ДБ, след като с ГЕРБ са в общо управление.

Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ коментира, че това което се случва в поседната седмица е плашене на общество и има опит няколкото инцидента от битов характер, да бъдат превърнати в проблем.

"И министърът на вътрешните работи обясни относно за боя на „Витошка“, че двете групички са се познавали и са имали спречквания. При следващия инцидент в центъра на София лице е откраднало телефона на един от студентите по медицина от пакистански проиход с британски паспорт и групичката го е набила", мотивира се той.

Георги Ганев от ПП-ДБ цитира становище на МВР по законопроекта, според което на година ще са нужни 15 милиона за допълнителни 266 щатни бройки, които ще бъдат ангажирани в охраната на центровете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инцидентите с мигрантите започнаха след връщането на специален контингент, вероятно престъпен, защото и австрийци и германци бяха вдигнали ръце от тях и се отърваха от тях след допълнителните споразумения и подписани анекси с Денков. Би трябвало пп/ дб да си понесат отговорността за това антинационално деяние.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бухъл, какви украинци, уе. Това е ИДИЛ
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците нямат нужда от специално адаптиране. Те са хора като нас и много бързо се включват в нашето общество, като си търсят работа и сами поемат грижите за себе си и за децата си. Имаме нужда от работна ръка във всички сфери на икономиката ни. Смесени бракове с украинки или с украинци не представляват никаква заплаха за България и само ще подпомогнат решаването на демографския проблем.
52
0
 
12
 
! Отговори
Й.В.Сталин преди 1 месец
Няма центрове за бежанци, няма натоварване на бюджет, няма проблеми......
51
0
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 месец
Не възразявам срещу финансирането, нужно за тези допълнителни 266 щани бройки за полицаи, ако те охраняват училищата и университетите, намиращи се близо до центровете за бежанци, а също и местата, където "бежанците" най-често посягат на български жени - напр. обществения транспорт. Спипат ли мигрант, който пуска ръце на ученички и студентки или на пътуващи в обществения транспорт жени - изгонване от България в срок от 24 часа.
50
2
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Щом Урсула Кафявата поставя Възраждане до Алтернатива за Германия и Национален сбор, значи нещата вървят в правилната посока. Възраждане трупат опит и ще се превърнат в реална националистическа алтернатива за България, за да отстояваме местните си интереси успешно. Умните народи в ЕС вече избраха националистически партии да управляват, а лъжите за руска агентура са жалък опит на глобалистко-сатанинската пропаганда да попречи на тези партии
49
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Хей ***, най -евтино ще бъде да не се приемат бежанци в България.Достатъчно бедни сме, само те ни трябват , а за капак и проблеми с тях.Габриела и Денков да си ги взимат и да изчезват с тях.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Било скъпо и коледни и великденски да дадат на пенсионерите да има за бонусите за правителството на шарлатаните
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ne moga da gi trays Tia Ppdb. Borisow e cwete pred tash. Sorry razwali mi se BG klaewiaturata.
46
0
 
7
 
! Отговори
Бежанците при преди 1 месец
Мохамед и джамиите се събарят.И всеки кой от къде е.
45
0
 
9
 
! Отговори
Във България има преди 1 месец
Едно население което е различно от Българската нация,култура, традиции,език и писменост и се развъждат с евро фондове и субсидии предназначени за същия християнски православен народ,който поругава всичко Българско и родно е дошло време да се измести в майчините родини от които принадлежат за спазване на националната сигурност на Република България.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре , че положиха клетва когато встъпваха и дано клетвата ги застигне .
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От всичко милицуйнерините най-мразят ако се наложи да работят нещо в работно време.
42
14
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
ПП-ДБ е единствената разумна партия! Затова всички други партии са срещу нея, сакън ПП-ДБ да не променят нещо и да шм секнат схемите на крадене и на ГЕРБ, и на ДПС, и на БСП ...
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как пък един път не се натовари бюджета от депутатските заплати или от екскурзиите на Никиту .
40
3
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
В другите държави никой Не охранява центровете за бежанци, като стане инцидент викат полицията и това е. За всичко викат полицията, дори скандал да стане в малък квартален магазин пак. Никой Не се намесва в инцидентите. В Германия например нямате право да докосвате друг човек на улицата, нито да се намесвате в спор или бой между хора. Звъните в полицията и съобщавате мястото. Единствено органите на реда имат право да се намесват и това всички германци го спазват!!!
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е натоварва се бюджета ! Затова предлагам всички депутати от ПП-ДБ да даряват заплатите си за Украйна , а в свободното си време да са дежурни по охрана на мигрантите .Смятам че така е справедливо , нали те надробиха всичко .
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продажниците в този парламент край нямат!!! задниците им са като швейцарско сирене дупките са повече отколкото можем да си представим:)))
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Натовариха бюджету, старвахме еврото, ко ш обяснявам в посолството. Ами то затова преди нещо да се подпише се мисли, а преди това се и чете!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я се поразровете :На ''кой'' са частните фирми , и кой скубе държавата ?