Вървим към избори: Габриел връща празен мандат

Не успели да преодолеят различията с ПП-ДБ
17 мар 2024 21:21, Стела Стоянова
341
Вървим към избори: Габриел връща празен мандат
Снимка БГНЕС, архив

Ще върна празен мандат. Това каза Мария Габриел от преговорния екип на ГЕРБ на извънреден брифинг.

"Още след първия кръг преговори стана ясно, че с ПП-ДБ имаме общи точки, но и различия. България има нужда от стабилност, но тя трябва да се гради на общи принципи и споделена отговорност - пълен мандат, ясни приоритети, равнопоставеност в управлението. Спорове за регулатори, съдебна реформа, борба с корупцията ние нямаме. За нас спорът е, че първата политическа партия (ГЕРБ) трябва да бъде равнопоставена в управлението", заяви тя.

"Днес предложихме да бъде гласуван съставът на сегашното правителство само с ротация на премиера и на вицепремиера, да има възможност за смяна на министри - това беше категорично отхвърлено. Ще върна празен мандат", категорична бе Габриел.

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС, като най-голямата по численост парламентарна група, мандат за съставяне на правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 месеца
Всеки ще си получи швейцарска минимална работна заплата, швейцарска минимална пенсия, безусловния базов доход, острова, самолета, тридневна или четиридневна работна седмица и всичко останало, а зеленчуците, и олигарсите на кариерита, но преди това ще връщат всичко, което са взели от народа:))))
254
0
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 месеца
Тъкмо след изборите зеленчуците ще се сринат на 40 депутата и влизат в кариерите да трошат камъни, а партията на безпартийните се създава, и всеки, ще получи, това което получиха, и те:))))
253
4
 
0
 
! Отговори
Лоеста Свинчуга преди 2 месеца
А Магнитски де... А Магнитски :)
252
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Алекс Измъкват се от уговорката ГЕПП. От ясно по-ясно е!
251
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ясно е че утре ще излезе Божеството и ще реши всички проблеми и правителство ще има.Всички депутати от Народното събрание ще продължат да си взимат заплатите още 3 години. Да не се притесняват.
250
2
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Шарлатаните се доказват като такива.Управляваха с подкрепата на ГЕРБ и когато трябва те да подкрепят правителство с премиер от ГЕРБ,мазно се извъртат.Гелосаният и глуповато нахилен измамник забрави какво е договорил миналото лято.
249
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ура, Държавния съвет (сглобката) отпадна.
248
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилно. Поздравления на жените за показаната твърдост при преговорите с алчните проекто комсомолци
247
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не чак толкова лошо, защото ако има предизборна кампаия ПП-тата най накрая ще извадят керливите ризи на Боко-Тиквата. А те не са малко: Турски поток, Румен Радев ( е президент благодарение на него) и колкото си искаш още. Проблемът обаче е съвсем друг. В България материалът е лош!!!
246
4
 
3
 
! Отговори
akudдфгх преди 2 месеца
габриел е използвана от боко, шиши, радев, нинова, възраждане!!! само комунист от малко населено място може да си повярва че щом путин "печели" с над 80% и в България ще има нов девети септември :) :) :) :) :)
245
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
258 Много ясно, че основната цел са регулаторите, службите и съдебната с-***. Там мандатите отиват с години. Министрите идват и си отиват. Но регулаторите не. Гербавите колкото и да разиграват цирк, ще клекнат накрая. Иначе бокича току виж се озовал в някой испански затвор.
244
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Вървите към ада.Амин.
243
0
 
5
 
! Отговори
akudф преди 2 месеца
само комунист от малко населено място може да си повярва че щом путин "печели" с над 80% и в България ще има нов девети септември :) :) :)
242
2
 
2
 
! Отговори
Бойка калдаръм кадън преди 2 месеца
Преговорите ще се провалят до момента в който Асен Василев не кандардиса и не прати любовника си Спецове да направи Бойка калдаръм кадъна щастлива ханъма както я правят в харема на Ердоган. Само начесана Бойка калдаръм кадъна ще се съгласи на всичко.
241
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честито на всички българи.Разглобката се избуши.
240
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А Мария Гаргамел какво ще работи?
239
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредният цирк на ББ: уж се прекратяват преговорите, но има нова отсрочка за тяхното подновяване : утре 12:00. Ристо Иванов и Про100 Киро това чакат, за да започнат ново разиграване на картите, особено Хр.И. Ясно е защо ББ не включи е преговорния екип Биков,Д.Добрев,Т.Дончев - те нямаше да позволят на петимата от ПП- ДБ да си разиграват коня. А Б.Борисов иска той отново да е шефа зад паравана на тези преговори. Но го отнася ГЕРБ Нищо чудно утре да се разиграва поредното действие на този цирк.
238
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За пп/дб най- важни са регулатори, съдебната система, службите. Това се целят да овладеят, с цената на всичко, с което всичко е в ръчичките им. Това е главната реформа за тях, нещо като червена революция. Всичко върви по сценарий, по онзи списък. Тия шарлатани мислят само за повече власт, без да са я заслужили и използват ГЕРБ като параван. Сачева добре го каза, че повече няма да са гумен печат.
237
1
 
1
 
! Отговори
Тагаренко, Тагаренко преди 2 месеца
Тагаренко, Мая!
236
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вървим към ядрена война,а Кодупът ни занимава с менДзисите си.