Вървим към избори: Габриел връща празен мандат

Не успели да преодолеят различията с ПП-ДБ
17 мар 2024 21:21, Стела Стоянова
341
Вървим към избори: Габриел връща празен мандат
Снимка БГНЕС, архив

Ще върна празен мандат. Това каза Мария Габриел от преговорния екип на ГЕРБ на извънреден брифинг.

"Още след първия кръг преговори стана ясно, че с ПП-ДБ имаме общи точки, но и различия. България има нужда от стабилност, но тя трябва да се гради на общи принципи и споделена отговорност - пълен мандат, ясни приоритети, равнопоставеност в управлението. Спорове за регулатори, съдебна реформа, борба с корупцията ние нямаме. За нас спорът е, че първата политическа партия (ГЕРБ) трябва да бъде равнопоставена в управлението", заяви тя.

"Днес предложихме да бъде гласуван съставът на сегашното правителство само с ротация на премиера и на вицепремиера, да има възможност за смяна на министри - това беше категорично отхвърлено. Ще върна празен мандат", категорична бе Габриел.

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС, като най-голямата по численост парламентарна група, мандат за съставяне на правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
2
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 месеца
Казвайте се, кой иска да му пръсна халката? Кой иска да кърви чак, кой ще бъде първи? Кокорчо, или някое от момченцата, които са му гаджета?
234
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега разбрахте ли защо Борисов изпрати само жени на преговорите, а лично той се дръпна на дивана да гледа отстрани? Вчера обяви, че казал на Габриел-а тя да си решава дали иска Тагарев за министър. Направи го изкусно и грандиозно. Бойко нищо не казва без причина. Всичко е тактическо обмислено. Явно има данни от службите, че Тагарев ще прати българи в Украйна. Макрон не спира да говори за пращане на войски в Украйна. Крият нещо гнило. За това така рязко се дава срок само до утре до 12ч.
233
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боже, боже, молят се на Борисов! Генералът Атанасов! А щяха да чегъртат Герб, Борисов и цялата мафия. Хареса им да са в мафията, та чак не искат да излязат.
232
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цирк Надцакване епизод пореден. Ако случайно наистина не се разберат имайте предвид, че войната в Украйна ще свърши скоро. Но вероятно ще се целунат пак, щото кокала е сладък и трудно се пуска.
231
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Paзkapвaйтe нaй-нakpaя шapлaтaнитe, зaнyлиxa cтpaнaтa...
230
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Блъф е това, пак ще се споразумеят утре
229
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен посред нощите ни губят времето през уикенда. Досега имаха достатъчно време да се разберат. Както изглежда, проблемът е в регулаторите и службите, които са първостепенни по изявленията на кирчо. Парламентът ще оглави генерал Атанасов, и съдебната система на Христо Иванов. Чиста работа- цялата власт в тях. Но явно и ГЕРБ не са толкова наивни и глупави, усетиха се, че ги пързалят.
228
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Истината - Не са обиди, просто констатация. Самата истина!
227
4
 
20
 
! Отговори
Смея се През Сълзи преди 2 месеца
ППДБ на ПресБрифинга им: "Борисов да се намеси! Той е последната ни надежда." - вече му се Молят Открито и Бил Последната Надежда - този с Който Никога нямаше да Управляват, а щяха в Затвора да Вкарват, вече им е Последна Надежда и го Молят - да доде на Колемене да му го Блиижат Сладко!
226
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойко ги направи шарлатаните за смях. Сега цяла нощ ще се молят на вратата му. Гнома започна с метаните от ефира.
225
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия от герб забравиха, че народа и тях не ги иска, някакви 600000 гласуваха на последните избори, а сега няма и толкова да имат. Забранят, че хората няма да отидат до урните след толкова години цирк. Те ни набиха на всички последни места, магистралата пълен смях, ремонт на ремонта, ББ спря Белене и още куп щуротии които не сме забравили.
224
2
 
4
 
! Отговори
Цирк Балкански преди 2 месеца
Айде бе, стига бе...стига с тия шменти-капели, бе!! Докога ще ни правите на щизофреници, бе!! Утре Борисов ще пие едно мазно турско кафе в Сараите, и ще им даде поредния "последен шанс". "В името на България ", в името н "евро-атлантическите ценности" и "благото ка народа". Утрото е по-мъдро от вечерта. Снощи се напихме и бяхме врагове, днеска изтрезняхме и пак сме авери.
223
2
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
До 229. Мечтите са безплатни, а обидите са липса на аргументи!
222
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще се разберат, не се безпокойте. Докато не приключи конфликта в Украйна посолството няма да допусне избори у нас.
221
11
 
4
 
! Отговори
Магелан преди 2 месеца
Шок и ужас.Дойде реда на страхливите гербери да управляват се уплашиха че ще се провалят и голямата крадлива Тиква кочкафалия от Банке не престана да реве ,да хвърля къчове и плюе с епитети Кирчо,Христо и Кокорчо че искат да го излъжат?Винету сто пъти си променяше мнението както всеки път.Сега ако по тяхна вина отидем на избори ще си го платят от Черната каса на ГЕРБ.
220
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шут за ГЕРБ, къч за ППДБЛГБ+, текме за ДПС! Избори!
219
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков вече може да отпътува. Нали за това се пенявеше като сапунджия.
218
7
 
4
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 месеца
Най-големият сега ще го еде Радефф с поправките в Конституцията, където требе да избираш пак от ГЕРБ, нищо, че те връщат празен мандат;))) а НС ще продължава да работи и ще се сблъска с новоизбраното НС след изборите, защото нема кой да го разпусне;))) За да има ново НС, требе се разпусне старото,а тва е в правомощията на Радев, които те му отнеха, само защото е Радев. Ако беше Плевнелиев, нямаше;))) Радев нема да има контрол върху служебното правителство, т.е. ще имаме служебен ГЕРБ в сянка!
217
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Tвa nocoлcтвo ни paзkaтa gъpжaвaтa...
216
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Габриел е заприличала на Гонзо.