Анализатори убедени: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще постигнат споразумение

"Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме"
18 мар 2024 19:40, Красимир Ангелов
60

ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" ще постигнат споразумение и вече ще има откровена коалиция между двете политически сили. Това прогнозира пиар специалистът Диана Дамянова. А изборите са по-скоро тактическо, отколкото стратегическо решение, смята анализаторът Иво Желев.

Среднощните пресконференции и "мъдрото" утро ще родят откровена коалиция и няма да се наложи да отидем отново до урните, коментира пиар експертът Диана Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме. Историческото състояние на България изключва възможността някой да се държи налудничаво и да отива на избори, които наистина не са необходими", подчерта Дамянова.

Изтеклият в публичното пространство списък с министри, според нея, ще бъде преработен и няма да бъде в този вид в папката на Мария Габриел.

"В тази драматична нощ Борисов е написал малко повече от това, което е редно и морално да получи, вероятно ще отстъпи. Поне 30-40% от кабинета тази нощ ще се промени, ако въобще те успеят да се разберат", подчерта още пиар експертът.

Анализаторът Иво Желев вижда в споразумението неща, които е нужно да се опростят, за да проработи.

И двамата анализатори обаче са категорични, че никой няма полза от нови избори.

"В момента електоралната ерозия при ПП-ДБ е изключително голяма. ГЕРБ има някакъв интерес, защото с един твърд електорат ще спечели по-висок дял и повече мандати", смята Желев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме умни, кадърни хора, които могат да участват в правителство и да направят нещо, а тези просто разпределят порции за наша сметка! ПОЗОР!
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много болен народ сме, ако се връзваме на психопатския акъл на бойковата гарга. Тази за 1 седмица ни е я пратиха от Брюксел, незнайно за какво? А сега иска да взима 2 заплати! Тези хора ни се подиграват от Народното събрание!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пипи и биби стават безработни при избори че не влизат. ГЕРБ и СДС ще са трети след ДПС и Възрабдане. Така че и четирите се опитват да се закрепат.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
... Споразумение за разделяне на държавата ли? Пази Боже!
31
1
 
4
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Айде стига с тези евтини циркове, бе. Да се сглобяват там около ценностите и както нареди Посолството. Много евроатлантическо взе да ми идва и се чудя накъде да хващам пътя. Във всеки случай няма да е на запад. Искам да доизкарам дните си в някоя относително нормална държава.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kakвo ни интересува това нас, нормалните хора?
29
0
 
9
 
! Отговори
неадекватници преди 1 месец
Сглобката продължава, Борисов само ги накара да се погърчат и да полазят малко. Феновете на ППДБ пак не видяха и не разбраха това, толкова са осакатени. Честит ви Пеевски, евроатлантици.
28
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Герб провалят правителството ще е страшно безумие
27
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
То не е нужно да си анализатор, а просто да видиш какво иска "посолството". Вече България е официално под европейско робство. Щом най-големите ни демократи, вече тръбят навсякъде, че не е времето за избори.
26
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
разбира се,че ще се "разберат" !...И то НЕ заради "момента,в който /НИЕ/ се намираме",а в който ТЕ се намират..Нови избори означават тежко падение на ГРОП и тотална ЛИКВИДАЦИЯ на "пъпъ-дъбъ"...Е,"ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ" !
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно. Язък за копейките, че си правят сметката без кръчмар.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато заповедите към ПП-ДБ и ГЕРБ идват от едно и също място, щещ не щеш - слушаш. Иначе законът Магнитски те зове. Интересно защо този закон се прилага и с него се заплашват политиците само в една държава: само ние ли сме на пряко подчинение на САЩ? Или БГ-политиците един друг се топят където трябва? Преди време чух подобен слух, но не повярвах. Сега май че съм разколебан...
23
2
 
11
 
! Отговори
Панелен пАвиАн преди 1 месец
Аналлизатори, с измислени професии,убедени в нещо, което всеки нормален българин знае МНОГО преди тях!Смех!Питайте Галя от посолството-няма що да хвърляте боб...
22
4
 
12
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Ее айде де. нямам търпение да разбера плъх ли ще ме управлява или жирафка. Ама тук е демокрация - не е като Русия. Тук животни могат да пишат закони конституции и даже да са министри и премиери. Кой кога и къде ги е избирал не знам ама си е факт - демократично е.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ не са сигурни при следващи избори, то всъщност никой не е сигурен, затова омекват набързо и ще станат дружки :)))
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да спасят енергетиката министерството, ЕСО, НЕК се съсипват от хора които си въобразяват, че това е частният им бизнес и сриват целия цикъл на работа с някакви безумия. В НЕК за HR сложена пенсионерка, която разхожда студенти по ВЕЦове, никому ненужни обучения, някакво училище в Пловдив и всичко това е защото е имала такава фирма ама сега харчи пари на компанията и и дреме. Целия ЧЕЗ го назначи на работа там макар и некомпетентни, а тя по закон трябва да е пенсионер и то отдавна.
18
5
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 1 месец
Дядка, няма кокал. Налягай си дъртите кокали и не говори глупости.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е много сигурно.
16
0
 
14
 
! Отговори
Това гледате преди 1 месец
Театър с марионетки се нарича куклен театър.