МВнР: Осъждаме незаконните избори за президент в Русия

Страната ни непоколебима за цялостта на Украйна
18 мар 2024 17:30, Красимир Ангелов
172
МВнР: Осъждаме незаконните избори за президент в Русия
Снимка: БГНЕС

България остро осъжда незаконните избори за президент на Руската федерация във временно окупираните територии на Украйна, в Приднестровието, Южна Осетия и Абхазия, се казва в позиция на Министерството на външните работи (МВнР).

Още по темата
България остава непоколебима в подкрепата си за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, Молдова и Грузия в техните международно признати граници и териториални води, посочват още от ведомството.

Както е известно, руската Централна избирателна комисия обяви днес, че президентът Владимир Путин печели петия си мандат с рекорден брой гласове. До изборите бяха допуснати само трима кандидати, а самият Путин е начело на Русия като президент или премиер от декември 1999 г.

Европейският съюз (ЕС) не признава руските президентски избори в завзетите украински области, се посочва в изявление на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на държавите от Общността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българи, Франция е обзета от руско влияние! Кмета на Сен Пор е забранил използването на мобилни телефони на обществени места!!! На какво прилича това? Нарушават се основни човешки права!! Това е диктатура от руски тип!!! Арестувани са 9 души протестираще срещу полицейски произвол! За какви арести става дума? Хората имат право да протестират! Какво се случва с демокрацията? Накъде е тръгнала нашата свободна Европа???
110
24
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Какво да го осъждате? То руският народ достатъчно го осъди, на купен мач с куци противници взе жалките 87%, срам за фашисткият диктатор. Еталон за най некадърният диктатор в човешката история. Даже идола му Мусолини му се смее и се подиграва с джобнота китайска реплика на име Путкалини. Хахаха, да избиеш цялата опозиция, умрелите да гласуват за теб и пак да не стигнеш колоси като Ким Чен Ун, да му скъсат книжката за клуба на диктаторите, даже африканските вождове се смеят на Путкалини.
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми е чудно след като всичко свърши дали ще се разцепва само Украйна или както преди 80 години цяла Европа!? И ако е Европа дали този път САЩ и Великобритания ще ни вземат под крилото си или ще ни "хвърлят на кучетата"? А всъщност кое ли ще бъде по-добре? Под егидата на Китай и Русия или САЩ и ОК?
108
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Луеле кви опашки за изборите в европейските градове ха ха ха ха ха. ЕС-овците са се побъркали от злоба.
107
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Урсула каза, че изборите са заплаха за демокрацията, защото Алтернатива за Германия и Възраждане печелят. За да спасим демокрацията, трябва да отменим изборите.
106
3
 
10
 
! Отговори
Ох преди 1 месец
Днес сутринта има изказване на снежинката (американеца), че два руски Мига, въоръжени с Кинжали са се разходили над крайбрежието на сащ ( в техни територии). Изключили РЕБ-а на американците, и те само гледали и плачели, защото нищо не можели да направят. Мъка ...
105
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия не си спомням да са правили референдум дали осъждаме, дали признаваме, дали не осъждаме и дали не признаваме нещо си свързано с някого си. Тогава защо казват България осъжда и не признава? После да не вземат да си измият ръцете с "народа така пожела" и нека той да плаща сметката! Те всъщност не са правили референдум за нищо. Референдума де факто в България е забранен, де юре разрешен, което е само за 6a/\ъцuTe.
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Русия е най-добре да има диктатура, която да се бори със Запада, който иска да унищожи Русия.
103
1
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
Ами, добре !
102
1
 
5
 
! Отговори
Правилно преди 1 месец
Еми правилно ако беше се ротиралНямаше да има поводи за критикаЩото нямаше да има избори
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да Престанем вече,да се " занимаваме" с Русия! Русия Не се Занимава с НАС!! Да Престанем да се Молим,във вътрешните работи на Русия!!!!
100
2
 
7
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Пак е печатал бюлетини в костинброд
99
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има една приказка: Видяла жабата, че волът се подковава и си вдигнала и тя крака. Та и наща работа такава. Кога ли ще дойде времето да ревеме където се бъркаме в работите на големите?
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Велик! Най-великият мъж на планетата! Най-великият човек на планетата! Тримата най-велики човеци на всички времена: Путин, Тръмп и Мъск! След края на ТСВ техните образи ще бъдат увековечени до образите на тримата най-велики след ВСВ - Сталин, Чърчил и Рузвелт!
97
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин-Тръмп-Орбан. Да живеят световните лидери на Освобождението от Зелените диктатори.
96
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом папа Франциск е поздравил Путин с победата, значи това е правилният президент. Мен не ме интересува по - нататък 6e3pogHuцuTe русофоби какви словесни guapuu бълват по адрес на Путин, Русия и народа.
95
2
 
11
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 месец
Може ли да чуем мнението *** МВнР за списъка Магнитски и попадналия в него Господин Пеевски?
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тагаренко има последен шанс да обяви война на Русия и да ни прати на Източния фронт. После пак ще реве, че някой го окупирал и свалил фашисткия му режим.
93
2
 
18
 
! Отговори
#94 преди 1 месец
До До 90 Мнението на папата не е закон но е показателно за отношението на християнският свят по даден въпрос. Дали да е избирателно или не това решава всеки свободен индивид сам за себе си и го приема или не по свое усмотрение. Това е право на всеки, а не задължение, както е при русофобите, които за 5 цента продавата Родината си и MaйkuTe cu.
92
2
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Тоя ще вземе и изборите да забрани с ротация