Бойко Борисов тласкал България към нови избори

Причината се криела по-дълбоко от повърхността
Обновена: 19 мар 2024 21:30 | 19 мар 2024 21:07, Камелия Цветанова
96
Бойко Борисов тласкал България към нови избори

Предложеният състав на кабинет днес не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ, заявиха от коалицията. А немалка част от номинираните за министри не са давали съгласието си да участват в кабинета.

"В интерес на истината - не очаквах. Мислех, че ще има по-добър край цялата тази епопея, която започна някъде в края на миналата седмица. Създаваше очаквания за добър изход. Очевидно не е добър изходът, не е добър за гражданите на България, не е добър изобщо за страната. Сега ще почнат всички взаимни обвинения", каза журналистът Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи е съвсем очевидно, че ПП-ДБ ще се оттеглят, а и това е естествен ход. Той е категоричен, че Бойко Борисов тласка България към нови избори, а причината се крие по-дълбоко от повърхността.

"Въпросът е Украйна. Тя стои зад всичко това. Войната в Украйна, която не върви добре за нея в момента, поради ред причини, ако щете и заради спирането на американската помощ заради Тръмп. Опитите на Европа, които досега са съвсем първоначални да организира своята отбрана така, че хем да помага на Украйна, хем да възпира Русия, да предприема други подобни действия. У нас се почувства едно окопитване на умърлушените приятели на Путин в България. Бяха се умърлушили покрай агресията в Русия и покрай всичките жестокости, които извършиха руските войски там. Те разчитат, че Тръмп ще бъде избран, а той няма да бъде избран, така че те правят грешен ход. Днешният ход с това внасяне на правителство, без съгласието на половината министри в него, е глупав ход", заяви Агов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът е на мнение, че този ход е предварително обсъден и е бил първоначалният план, а не нещо, което се е случило в последния момент.

"Първоначалният план е бил да разтурят тази коалиция, да отидат на избори, да се съюзят отново с президента Радев. Само че, ако има предсрочни избори, а най-вероятно ще има, те ще дадат приблизително същия резултат и отново трябва да седнат на масата за преговори, за да решат какво ще правят. Няма как да се оформи друго мнозинство", подчерта Агов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Асен Агов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Лупи преди 1 месец
А добро утро пенкеле, добре ли спа. При условие, че при избори днес ГЕРБ взема 26%, а ПП-ДБ взема 18% много ясно, че ще искат избори от ГЕРБ. Да не говорим, че и без това ще има избори след 2 месеца. А пък въобще да не споменаваме, че тая некоалиция трябва да се махне незабавно.
85
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
като го видя на екрана и сменям канала отвратително нещо
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя не беше ли от СДС. Нали сега са коалиционен партньор на ГРОБ. Какво плаче ?
83
1
 
9
 
! Отговори
Айде стига бе преди 1 месец
Имам усещането, че "добрите сили" ни смятат за шизофреници. Гербаджиите показват подписано споразумение, а те по всчики телевизии твърдят, че нямало правителство защото гербаджиите не искали да подпишат споразумението. Преди 9 месеца им направиха компромис да им назначт всчики техни министри и сега същите министри със същата програма вече не искат да управляват и за това пак били виновни гербаджиите. Все едно живеем в различни реалности с тези хора. Хайде изтичайте в канала, стига толкова.
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маджовци са натягали обрачите отново на ПП-ДБ- ...Ало, Маджо...- проплака един с дълъг нос по време на протестите...ами олигарсите си искат парите обратно за какво дадоха милиони....а пък то какво нищо и сега започва затягане и проваляне- долу руските рожби- бг олигарси.
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как пък знае, че Тръмп нямало да бъде избран. Някакво инсайд инфо ли има. Самите американци са изморени от постоянните пари и пропаганда. Повечето откровено се подиграват на сегашния президент и изцепките му. Вече не са им забавни. Тука обаче само разбирачи
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агов да каже с кого правеше бизнес през 90-те.
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП,ДБ първи заплашиха с нови избори, с въпросния муморондом. Агов сънува старото СДС, от което не остана нищо. Боклукътотсинята идея се събра в ДБ, като патерица на некадърниците и случайниците от ПП.
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"....да се съюзят отново с президента Радев." -Агов, смешнико, Радев не е бил в сглобка. ППДБ бяха. Защо пак внушения правите всички Прокопиеви ***?
77
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още ли някой обръща внимание на този вмирисан, но все още жив политически труп. Украйна му била виновна за местните крадци, лъжци и некадърници.Че те са плът от плътта на такива като този съединител.
76
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЕГА Е МОМЕНТА, ДА СЕ РАЗБЕРЕ ТОЗИ НАРОД ДАЛИ ИМА ГРЪБНАК, ИЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОЗВОЛЯВА НА ЕДНА тиква, ДА СЕ ПОДИГРАВА С НЕГО???
75
6
 
21
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
Негодник,лъжец как мръснишки обръща нещата.Разкарай се платен лъжец
74
5
 
21
 
! Отговори
Кви ги плещиш бе преди 1 месец
Аговплужек, от къде изпълзя, всички се надявахме да си пукнал катогнида, тъпънартакъв. Ега скоро се куртулишеме и от тебе, агент кой беше?!
73
6
 
7
 
! Отговори
75 само простаци преди 1 месец
ли вегетирате около рушкияПародиен център, които два реда не можете да напишете правилно
72
3
 
23
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 месец
Това изродено същество Агов,се изкара голям разбирач.Вече знае,че Тръмп нямало да бъде избран.Продажни клиентилисти,като този и ПП-ДБ ,за които абсолютно платено плямпа водят България към невиждана Национална катастрофа.
71
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трън каза че ще се договори с Путин и ще истегли НАТО както до 1990 г. а не на руската граница сега. Явно политиките на Клинтан и Байдан водат само до ядрена война.
70
5
 
15
 
! Отговори
Електра преди 1 месец
Тласкате вие държавата на избори, защото сте лакоми и алчни не по малко от импексовите цоцаалисти.
69
1
 
22
 
! Отговори
Тина преди 1 месец
Негодник,лъжец я си погледни съпартийците какви схемаджии и лъжци са .Не може ,не ви минава вече номера да си бършете за всичко мръсотията с Борисов.Самочувствието,претенциите са ви огромни ,но без покритие.Интересувате се само от власт и пари.Айде марш и се засрами.Не ни правете на мало умни
68
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дърти комунисти къде ги намирате. Не бил съгласуван кабинета. Денков все едно за пръв път чува, че ще бъде вице след ротацията. Не бил се съгласявал. Преди девет месеца какво направи бе мишок, не се ли съгласи. Все едно канадеца в неделя не каза, че дава министерства на гербавите и те си сложиха министри точно там, сега били изненадани. Цялата работа е, че пп не искат министър председател от герб, защото хептен ще ударят дъното и взеха да правят сечено на всичко, като започнаха от външното.
67
0
 
7
 
! Отговори
От ДС преди 1 месец
Кажи нещо и за нашето момче. Юнак. А такива хуйвейници като тебе го направиха кмет