Габриел предложи състав на правителство, на ход е парламентът

ГЕРБ отстъпи за част от първоначално предложените министри
Обновена: 19 мар 2024 16:38 | 19 мар 2024 16:23, Камелия Цветанова
250
Габриел предложи състав на правителство, на ход е парламентът
Снимка: БГНЕС

Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента Румен Радев и предложи състав на кабинет.

Сега на ход е Народното събрани, което трябва да одобри предложеното правителство.

След дни на напрегнати преговори ГЕРБ отстъпи за част от първоначално предложените министри.

Ето предложението за кабинет:

Министър-председател и външен министър - Мария Габриел
Заместник министър-председател по европейските въпроси - Николай Денков
Министър на финансите - Асен Василев
Министър на вътрешните работи- Калин Стоянов
Министър на регионалното развитие - Андрей Цеков
Министър на труда - Иванка Шалапатова
Министър на отбраната - Христо Гаджев
Министър на правосъдието -Атанас Славов
Министънр на образованието - Галин Цоков
Министър на здравеопазването - Катя Панева
Министър на културата - Кръстьо Кръстев
Министър на околната слреда и водите
Министър на земеделието - Кирил Вътев
Министър на транспорта - Георги Гвоздейков
Министър на иновациите и растежа - Росен Желязков
Министър на икономиката - Богдан Богданов
Министър на енергетиката - Жечо Станков
Министър на електронното управление -Валентин мундров
Министър на туризма - Зарица Динков
Министър на младежта и спорта - Димитър Илиев

Президентът отговори, че още днес ще издаде указ и ще изпрати предложението за състав на кабинет в Народното събрание.

Габриел декларира, че само този състав на МС ще бъде подкрепен от ПГ на ГЕРБ.

„Осъзнавам колко голяма е отговорността пред мен - да има стабилно правителство, за да завършим ключови приоритети за страната – еврозоната, доходите на хората, нашите деца да мечтаят да растат в България“, каза Мария Габриел пред Радев.

„Смятам, че за последните 9 месеца показах, че мога да отстояват интересите на България, а не лично за себе си и партията си. Преди 9 месеца България имаше нужда от стабилност и ние отстъпихме мандата в името на националния интерес. Същевременно показах с какво няма да правя компромиси- Конституцията, прозрачност, публичност за мен са водещи. Освен това ще е и доверието, защото се работи с екип, в който имаш довере и диалог“, посочи тя.

Габриел добави, че ГЕРБ и ПП-ДБ нямат различие относно приоритетите и това е посочено в споразумението между тях и заради това искането на ГЕРБ е да има представителство на споделена отговорност и равнопоставени партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
Много грозна !!!!!
224
0
 
2
 
! Отговори
мини преди 1 месец
Министър-председател и външен министър - Мария.........брей, на два стола, на две заплати, ...на два гласа
223
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
утре в парламента мрънкалото жена дилянчо ( това май не е българско име а едно с шалвари ) добрев, ще хване микрофона и ще обвинява ПП за това , че са разрушили сглобката. Габриел също ще се включи ( май и тази не е с българско име) и ще обвини ПП че не подписват нещо което тя е скалъпила под одобрението на дпс и доган в сянка. Но запомнете - избори до дупка , докато герб изчезне ! това е ! жалко че дадохте сега властта на възраждане но нека им на ес и нато малко да се ядосват и те с тоа
222
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очаква се 10 човека от Възраждане да станат евроатлантици и да гласуват за правителството на Габриел.
221
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е този военен министър Христо Гаджев ? Във военно време да назначават някой , който сигурно и в казарма не е ходил .
220
1
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Ужас! Как може тези да са министри....
219
2
 
1
 
! Отговори
пояснения преди 1 месец
ЧЕРВЕНОТО ХРИСТИЯНСТВО със създател самият ЧИНГИЗ ХАН е безспорен доказан факт дори е изографисано ЧЕРВЕНОТО му кърваво ХРИСТИЯНСТВО на половината знаме на ЧИНГИЗ ХАН което обаче е част от ОБЕДИНЕН глобален световен РЕЛИГИОЗЕН КОМУНИЗЪМ................. ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ след 29 май 1453 прави проучвания дали е възможно да се откажат от Исляма в полза на Обединените от Чингиз ХАН всички религии .......НО ТОВА ЩЕ Е НИЩО ако АНГЛИЯ също се окаже някакъвТАЕН ЧЕРВЕН ЧИНГИЗ ХРИСТИЯН ХАН
218
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Мафията се лъже с мошениците, едните искат избори, другите да удушат мафията и те да мошеничат, за пред хората говорят не сме коалиция, другите - не сме се разбрали а всъщност лъжат народа членовете си и избирателите си. ПП-ЛГБТ приключиха като партия ! Ако на следващите избори някой гласува за ОПГ Герб е пособник на престъпници и сам е долнокачествен матриял, както говори лидера на престъпната им група. Трябва да си мегапрост да гласуваш в бъдеще за герб или за пп-лгбт !!!!!!!
217
1
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
Нали ви казах, че това са "преговори"-точната дума НАДЛЪГВАНЕ между клана на мафията от ОПГ Герб и гилдията на мошениците от ПП-ЛГБТ. Лъжат се един друг, собствените си членове и най-вече избирателите и българския народ. Едните искат да прецакат другите,и двете страни лъжат избирателите си-едни искат избори, другите 'долуГерб'. Лъжи лъжи лъжи...мафията се надлъгва с мошениците - никой повече не трябва да гласува за герб и ппдб и дпс АКО Е БЪЛГАРИН !!!
216
4
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Сенаторът републиканец Линзи Греъм днес заяви в Киев, че помощта за Украйна няма да спре няма и да намалее. Единственото което ще направят републиканците е че помощта ще бъде оформена като безлихвени кредити по закона за лендлиз. Греъм беше категоричен че Байдън незабавно трябва да изпрати на Украйна ракети АТАКМС с далекобойност 500 км с които Украйна да разруши кримския мост.
215
9
 
1
 
! Отговори
Чудесни новини преди 1 месец
Боят по yшанките на русофилите продължава с пълна сила. Дано дамата с шинела Митрофанова е сложила повече вaтта в yшaнките че иначе много боли.
214
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по скоро са и дали папката с имета. Ако това мине - няма таква подигравка с народа.
213
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТРЪМП: НЕЗАБАВНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОКСИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА. УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА. ФУНДАМЕНТАЛНО ПРЕОСМИСЛЯНЕ НА НАТО. ЛЪЖА Е, ЧЕ РУСИЯ ПРЕДСТАВЛЯВА ЗАПЛАХА. НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НЕ Е РУСИЯ, А НИЕ САМИТЕ И НАЙ-УЖАСНИТЕ ХОРА, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ САЩ!
212
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алена предрече КРАХ за БОКО тази 2024г.. Година на САТУРН и тежката кармична разплата която като тежък чук ще се стовари в-у корпулентнато тяло на Банкянския пpuMaT. Как да разтълкаваме пророческите тълкувания ня Алена.От САЩ ще долети блага власт за всички бг жители, но черна зя БОКО, че заедна с тьотка Теменужка са, ООооо ужас в списъка "Магнитски". В НС и парламентарната група на ГЕРБ ще ги посачат назидателно с пръст и дружно ще наритат посоченете от САЩ Магнитски Боко и Нушка, направили от далавери с Москва дебела гушка. Даже Тома Биков и Деса Атанасова ще кажат : Тоя дебелия БОКО НЕ го п
211
1
 
2
 
! Отговори
БКП тире ТУРЦИЯ преди 1 месец
Турция е Тодор Христов Живков защото двамата Милиционери от Държавна сигурност Ахмед Доган и Лютви Местан от 1985 до 1989 донасяли в централата на град АНКАРА че Има ВРЕМЕННА ГРЕШКА и туркофилът Тодор Христов Живков бил закоравял ГРЪКОФОБ и в Държавна сигурност на БКП има планове за ВЗРИВЯВАНЕ на Вселенската Патриаршия в Истанбул и други разработени на теория атентати срещу ГРЪЦКИ Православни Християнски църкви!ЧЕРВЕНИЯТ ЕЛИТ на Тодор Живков ТВЪРДИ че ЧЕРВЕНА ТУРЦИЯ искала да УЗАКОНИ 1985-1989
210
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само на мен ли ми вади очите министърът на образованието
209
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честита сглобка на мафията е шарлатаните!
208
1
 
12
 
! Отговори
Цветан Камелий преди 1 месец
Боже пази България!
207
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тенгри Кан. Не съм 199, но се сещам само за един джендров в сегашния парламент: Костадин е бисексуален. Ако не го искаш, ще трябва да си доведеш от личната орда.
206
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките се надяваха да рухне сглобката, но сънищата им не се сбъднаха