Отношенията ГЕРБ-ПП-ДБ били порочни без идеологическа основа

И техните избиратели се срамували от случващото се
Обновена: 19 мар 2024 21:29 | 19 мар 2024 20:33, Камелия Цветанова
25
Отношенията ГЕРБ-ПП-ДБ били порочни без идеологическа основа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След множество преговори на фона на политическо мълчание, Мария Габриел внесе изпълнен мандат при президента. "Продължаваме-промяната" - "Демократична България" обаче бяха категорични - този проектокабинет не е съгласуван с тях.

"Това, което наблюдаваме днес, в различни нюанси го наблюдаваме последните 9 месеца. Днес е кулминацията на непрекъснатите скандали, на неизвестните досега наименования на правителство - сглобка. Никой от нас не е чул в световен мащаб някой да нарича правителството си сглобка. Това, което наблюдаваме днес, е кулминацията на тези порочни взаимоотношение, които не почиват на абсолютно никаква идеологическа основа", заяви бившият здравен министър д-р Мими Виткова в студиото на "Денят ON AIR".

По нейни думи управляващите не си дават сметка, че цяла България е свидетел на действията им и вероятно гражданите се чувстват обидени от тях.

"Всеки човек е посвоему обиден от това, което наблюдава, затова че сме избрали такива хора да ни управляват. Предполагам, че избирателите и на ГЕРБ, и на ПП-ДБ се срамуват от това, което сме избрали да ни управлява", каза д-р Виткова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея едни нови избори не биха довели до нещо ново, а отново бихме попаднали в същата ситуация, със същите политически партии. Единствената промяна ще бъде фактът, че броят на гласоподавателите драстично ще падне.

"Какво ще направи един служебен кабинет? Ще имаме нова загуба на политическо време. То е временно, за няколко месеца, отиваме на избори, повтаряме сценария, отново разправии. Хората няма да отидат да гласуват. Масово ще има отлив от гласуване", подчерта гостът.

Сред кандидатурите за министри впечатление направи и кандидатът за министър на здравеопазването - Катя Панева.

"Изборът на кандидатура, която е извън системата, беше поредната недомислица. Ние видяхме от същата политическа сила беше излъчен професор Хинков и в същото време той заяви, че не е имал политическа подкрепа, че не е могъл да се справи. Изборът на дамата, която се е ангажирала да се занимава с доста сложните проблеми за здравеопазването, не знам дали си дава сметка с какво се захваща", каза бившият здравен министър.

Тя бе категорична: "Това което наблюдаваме е тежка политическа безотговорност."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ГЕРБПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
А де преди 1 месец
Кики, защо си върна паспорта ?
21
1
 
3
 
! Отговори
Ала бала преди 1 месец
Като сте си дали задните части,сега не се оплаквайте.Проститутките не се оплакват от секса.За това им се плаща.Това са ПП и ДБ.Платене компоньонки,но грозни.
20
1
 
1
 
! Отговори
Ала бала преди 1 месец
Като крадехте заедно с герберите беше добре .Сега се гънем като изпразнен балон,и мрън,мрън.Тиквата подхлъзна гейовете.Ха,ха.Жалки мекотели и предатели.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отношенията ГЕРБ-ПП са просто политика. Порочно е Кики да клеца Лена, а тя да бута гаджето си в НС. Порочно е мама от кантората да бута Ники в НС. Порочно е тате да бута Стою в НС. Тези от ПП мислят само как да се на3бат и как да уредят поколението на хранилка.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатаните при чалгарите
17
3
 
6
 
! Отговори
Ааа преди 1 месец
Последно повикване за пътниците на Канедиън Еър лайнс !
16
3
 
3
 
! Отговори
НЕ ПОМНИТЕ, ЛИ..? преди 1 месец
ПП-ДБ НЕ ИСКАХА ДА ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО--- А ДА СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ " РЕГУЛАТАРИТЕ"---- ЗАЩОТО ТАМО СА ПАРИТЕ , НАРОДЕ...ХАХАХАААА...
15
2
 
7
 
! Отговори
МАЙ НЕ РАЗБРАХТЕ.... преди 1 месец
ЦЕЛТА НА ПП-ДБ, БЕШЕ ДА ТУРЯТ РЪКА НА " "РЕГУЛАТОРИТЕ" ОТ КЪДЕТО ДА СЕ ИЗТОЧВАТ СМЕТКИТЕ И ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, А, " КАНДЦИТЕ" ДА СИ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ...!
14
3
 
2
 
! Отговори
А пък преди 1 месец
Миналото лято Ристо трябваше да напише:МЕХАНИЗЪМ НА КА ДРОВИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ.
13
3
 
7
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 месец
е международен аферист, измамил безброй свои бизнес-партньори, които водят дела срещу него и в момента!? Докарал страната до небивала инфлация и грамадни дългове!? И същото това НАДУТО, нахално и некадърно *** обижда Мария Габриел!? Божеее докъде стигнахме...
12
2
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Сатирично стихотворение: Оптимистично ; Радостен е този ден, че приемат ни в Шенген.Ще пътуваме свободно накъдето е угодно. Еврото не ни смути - имаме си бол пари. А какъв е тоз "Магнитски" ? (Баста - Закон йезуитски). Победило е доброто - ще се хванем на хорото. Хубав живот, радостни вълнения. Дано няма сътресения ! Написа:: Високосна Драконова. Лето 24-то от милениум. Автор: Георги Илиев Митев (2023), София.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ НЯМА ИДЕОЛОГИЯ
10
4
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
КВА " ИДЕОЛОГИЯ" БЕ...КОЙ КАКВОТО ЩЕ ДА ТИ ГОВОРИ- ЗНАЙ ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ!
9
5
 
3
 
! Отговори
още нещо преди 1 месец
по принцип вярно какво прави приятелят на Путин който му построи газопровод за три милиарда долара за сметка на българския бюджет с антикомунистите от ДБ.
8
5
 
11
 
! Отговори
ГОЛЕМА ГРЕШКА ЕЙЙЙ.. преди 1 месец
ДА ДОЙДЕШ ЧАК ОТ КАНАДА ЗА ДА НАМАЖЕШ ДЕБЕЛО ФИЛИЯТА ....А. ВМЕСТО ТОВА ДА ТИ НАМАЖАТ СКИТЕ И ДА ТЕ ПУСНАТ ПО НАНАДОЛНИЩЕТО....ХАХАХАААА ....ГОООООЛЕМ НОМЕР!!!
7
4
 
9
 
! Отговори
питам се преди 1 месец
Вече ми е симпатичен Боко в сравнение с тези шар ла та ни уж учили ,недоучили в чужбина .Каква идеология от хора където мислят само за пари ? Кокорчо колко пъти даде отчет как се харчи народната пара ,имамусещането ,че сметките му са като нагодени за годишна инвентаризация на селски наркоп .
6
5
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
КВО ТОЛКОВА СЕ ЧУДИТЕ...ТЕ ДОЙДОХА ОТ КАНАДА ЗА ПАРИ, А НЕ ЗА ЧЕРНИТЕ ВИ ОЧИЧКИ, ЗАТОВА И ПРЕГОВАРЯХА ТОЛКОВА ДЪЛГО...ХАХАХА...
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мара шалвара излъга Просто Киро - да я опъне на парапета като Лена мустака :)))
4
5
 
14
 
! Отговори
Мислещ преди 1 месец
Тези от ПП имат ли изобщо идеология ? Те са ту на ляво -ту на дясно, в зависимост от далаверите и схемите за грабеж . Аз лично не съм видял нито един политически дебат от тях или ясна идея за управление на държавата .
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основата в кражба колкото може.