ПП-ДБ: Габриел няма качествата за премиер, Денков не иска да е министър

Голяма част от предложените не са дали съгласие да бъдат министри в този кабинет
Обновена: 19 мар 2024 18:57 | 19 мар 2024 18:50, Камелия Цветанова
681
ПП-ДБ: Габриел няма качествата за премиер, Денков не иска да е министър
Снимка: БГНЕС

Свидетели сме на безпрецедентна подмяна в българската конституционна и политическа история,  смятат от ПП-ДБ, след като днес Мария Габриел предложи състав на правителство, който обаче не е съгласуван с коалицията.
Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че предложеният състав на проектокабинет от Мария Габриел не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ, както и че голяма част от предложените хора, включително и той, не са дали съгласие да бъдат министри в този кабинет.

"Не искам да бъда номиниран в състава на този кабинет. Няма съгласие и по текста на споразумението. Да, то беше обсъждано, но останаха спорни текстове. Именно заради това единственият подпис, който ще видите под него, е на Мария Габриел, няма подписи от ПП-ДБ. Няма решение на нашите колективни органи, че бихме могли да се включим такъв състав на МС или да се подпише под такова споразумение", каза той.

Според премиера в оставка нищо не налагало „такова бързане”. „Имаше няколко спорни точки и ние бяхме готови да продължаваме да преговаряме, докато стигнем до крайно съгласие по всички пунктове в двата документа. ГЕРБ-СДС напуснаха преговорите и отидоха при президента. Всичко това ни кара да смятаме, че през последните дни от другата страна не е имало желание за реален преговорен процес, а се е симулирал такъв”, посочи Денков.

Всички тези месеци имам базово доверие на Мария Габриел, но днес то беше безвъзвратно загубено, посочи
съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"Тя се поддаде на натиска на г-н Борисов. Предполагам, че и на натиска на г-н Пеевски. Тя днес показа, че няма качествата да бъде премиер. За да бъдеш премиер трябва да имаш базов интегритет, трябва да имаш смелост, лидерски умения и да не се навеждаш. Жал ми е за нея. За г-н Борисов ме е срам, защото всички тези дни той не се появи нито за миг. Той използва четири жени, криейки се зад тях, защото нямаше мъжеството да застане на масата и да каже, че не може да приеме този кабинет",продължи с критиките Петков.

За Борисов той допълни с поговорка, че "вълкът козината си мени, но нравът не".

Още по темата

"Днес г-н Борисов избра може би своите страхове, зависимости или дружба с Пеевски пред България", посочи той.
Атанас Атанасов отправи два призива. Първият - към президента - да оттегли указа, с който предлага на Народното събрание да гласува кабинет.

"Г-н президент, половината от хората, които са посочени от вас като кандидати за министри, не са съгласни с това. Има риск да нарушите Конституцията, оттеглете си указа", настоя той.

Вторият му призив бе към председателя на парламента Росен Желязков - ако указът не бъде оттеглен, точката да не се включва в дневния ред на парламента.

"Към председателя на НС - аз съм човекът, който беше автор на слогана "Да възстановим парламентарната република. Висшият орган на държавната власт е парламента, така че, г-н председател, не включвайте в дневния ред на НС точка за избор на кабинета, защото това е скандал и нарушение на Конституцията", каза Атанасов.

„Свидетели сме на една от най-големите фалшификации в съвременната българска политика. Такова нещо не се е случвало. Да бъда вписан като министър в кабинет без да е взето моето съгласие, без да съм видял останалите участници в кабинета. Това е акт или на наглост или на безрадостност или на безобразие, което нито един премиер на тази държава не може да си го позволи. Г-жа Габриел говори изключително красиво при президента. Видяхме монолог. Вместо красивите думи от Европа, които току що прочетох видяхме селски тарикатлъци“, коментира Асен Василев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още по темата: правителствоПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
623
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Габриела е "троянския кон " на ГЕРБ. Така тази жена много знаеща но без характер затри скъпо време на държавата. Вън от всички институции . Тя не е за държавник.
622
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не да нужни избори . Очаква се анархия . И сериозна подготовка за война . Агресора Русия след Украйна е в България за часове И за тази война се готвят руските клетки в България.
621
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Enter Бойко - така ги ***, не с 200, не д 400, с 1200 им го наби отзад LMAO След всичко казано и сторено Бокето да се връща, че нещата са извън контрол - само Той с неговата черна джипка ще оправи нещата. Майтапя се, но не съвсем....
620
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Развоод ми дай, сбогом, любимаа.... Ла ла ла ла....Вече така се изпонахапаха, че само разводът е опция. Развод. И избори.
619
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
510 3години, магистърски курс в Харвард, платен. С протекции. Това има Киро просто, който орезили Харвард. На ниво 6 клас е. Нито български знае, нито английският му е на нивото на Харвард. Шарлатанин, че и женкар, че и сексист.
618
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само допреди няколко часа Мария бе бъдещият премиер за ненормалницитеот ПП,ДБ. Кой ли, им вярва вече? След тежките обиди към нея и жените в ГЕРБ, от недоразумението Асен Василев и сексиста Киро просто, управление заедно е невъзможно. Те са политически трупове. Безличният човечец Денков, сам си даде отвод, не желае да участва в правителството. Няма премиер на света, който би работил с Асен Василев след такава обида. Габриел да поиска имунитета му и да го съди.
617
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега като не иска някой да е министър, да го направят заместник министър хахахаха. Кой каквото иска това. Знае си човекът че не става, не иска и това е.
616
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Габриел нямала качества, що щото не обижда като вас ли?
615
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Абе парапетници сега ли прозряхте, че Габриел няма качества за премиер? Хах, но пък химика академик има милия супер качества нали бе подмянаджии? Кой каквото ще да казва, изхода е избори 2в1 и толкоз! Но няма да се изненадам ако тия все пак успеят и да се спазарят, при тях ни срам ни свян,така че шоуто продължава.
614
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 617. Вярвай им. Как се вдигнали пенсиите, ами като вземеш заеми. С колко увеличи дълга ни Кокорчо знаеш ли? И кой ще плаща след това заемите, знаеш ли
613
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен ГЕРБ явно виждат всичко наопаки. Точно Габриел (*мъж или жена) иска да е вечен външен министър, а не Денков. Той и в момента не е! ФАКТ!
612
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Василев и Петков обиждаха Габриел с най различни епитети ,големи мъже излязоха ,изложиха пред целия свят
611
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП искали избори ,да може ,че ви изхвърлим на да си ходите на Украйна
610
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До преди 2 дни всички министри на ПП искаха да остават вкючително и Денков ,вчера правят изявление че никой няма ,не били поканени за министри тях ,а бря то като преговаряте на тъмно 7 дни без да се снима от продажните телевизии сега си говорят квото искат ,вън ПП от българия откъдето е дошъл Канада ,Сащ ,Израел ,аде довиждане ПП
609
1
 
8
 
! Отговори
Нагли крадци преди 1 месец
И некадърници. Искам всичките да се махате
608
0
 
3
 
! Отговори
Асен Чаталджа Бей преди 1 месец
Аз си опекох баницата
607
1
 
7
 
! Отговори
Кой от вас става преди 1 месец
За Нещо ? Понижите ли цените на Храните? Понижите ли цените на имотите? Нотариуса как е
606
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, бе, Кир-кокорчовци, нали преди 9 месеца твърдяхте, че Габриелката ставала за Премиер. Или сега просто държите молеца Ники да е вечния министър-председател, щото ви се услади? Не че нещо, ама все пак ГЕРБ спечелиха тези избори (няма как, факт). Нали не очаквахте вашето правителство да изкара 4 години?
605
2
 
11
 
! Отговори
Унижавай преди 1 месец
До къде ме докараха тези мишоци,Бойко да не ми е толкова омразен !
604
1
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
До Анонимен Ти си единственият. Подозирам, че дори жена му не му вярва. Но, блажени са вярващите, дори да са заблажили само няколко стотинка за публикация.