ПП-ДБ като нов политически субект много лесно се подлагала на удари

ГЕРБ продължава да е мощна политическа сила
Обновена: 19 мар 2024 21:28 | 19 мар 2024 20:21, Камелия Цветанова
23
ПП-ДБ като нов политически субект много лесно се подлагала на удари
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указ, с който предложи на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател Мария Габриел.

"За противоконституционно се произнася само Конституционният съд. В кризата, която се случи, видяхме много неща, които не са конституционно съобразни, нищо не ни пречи да видим още едно. Имаме един велик ход, който вече беше прилаган в българската политика - кабинетът на Слави Трифонов, който каза: "Това са моите министри, ако искате - гласувайте". Но неговите министри знаеха, че ще бъдат предложени и бяха изразили съгласие за това. Тъжно ми е, защото голяма част от българското общество искаха да има такова правителство, но то беше обречено още към момента на създаването", каза бившият военен министър Николай Свинаров в студиото на "Денят ON AIR".

Попитан какво ще се случи, след като министрите на ПП-ДБ оттеглят кандидатурите си, той отговори: "Като процедура - или могат да ги оттеглят, или ще ги оттеглят след гласуването. И в двата варианта може да се даде допълнителен срок, но не мисля, че целта на преговорите беше съставяне на правителство. Двете политически сили имат различни приоритети. Не можеш да кажеш на Борисов: "Предишният път те арестувах незаконно, но сега ще те арестувам законно и да чакаш подкрепа за тези действия"." При различни приоритети не може да очакваме решаване на проблемите".

Той поясни, че щом няма подкрепа от ПП-ДБ, а ГЕРБ-СДС и ДПС не стигат като гласове, ще се очаква подкрепа от други политически партии.

"Ние в българската политика голяма част продължаваме да не знаем идеологическата основа на политическите сили и визията им за развитие на държавата. Да минеш само на интереси и програми, значи политика няма. Виждаме, че на 2 пъти, когато властта не отива в ГЕРБ, тези кабинети падат. Това означава, че ГЕРБ продължава да бъде изключително мощна политическа сила, играе правилно играта на своите интереси и успява", допълни Свинаров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му политиците се избират от избирателите си, които не са на много по-високо ниво от политиците.

"ПП-ДБ като нов политически субект много лесно се подлага на удари, още повече, че тя е от тези политически сили, за които на мен не ми е известна идеологическата основа. Заради това трудно се гради политически имидж", категоричен бе той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: правителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Охо бохо преди 1 месец
Прелъстени и изоставени.Кирчо и Кокорчо.Две мекотели-предателчета.Налапахте парата,ама искате още.Е може да ви стига толкова Боли а.Да те избутат от хранилката по големите прасета,и стана големо ***.
21
1
 
2
 
! Отговори
Нали не преди 1 месец
Искахте ПП в управлението.Е сега. Ще управляват двамата Шишковци.Споко.
20
1
 
5
 
! Отговори
НЕ РАЗБРАХТЕ, ЛИ... преди 1 месец
ЦЕЛИЯ ПРОБЛЕМ НА ПП- ДБ, БЕШЕ КАК ДА ЗАГРАБЯТ" РЕГУЛАТОРИТЕ"--- ЗАЩТО ОТ ТАМ ИДВАХА СМЕТКИТЕ И ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ...ЗА ДА СИ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ....
19
5
 
2
 
! Отговори
Боко ще се преди 1 месец
Умори бързо.На години е,а и Шиши му е влезнал отзад.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън шарлатани как само излъгахте ГЕРБ
17
4
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 1 месец
На мен ми харесва ми гладувам за тях.А ти гладувай за Шишковци те,щом те влече.Може да включите и Сачева.Нс килограми го докарва.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само ГЕРБ Вън шарлатани как само излъгахте ГЕРБ
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От ППДБ смятат, че трябва да имат 100% баница и никой да не им търси сметка за нищо. На който това му харесва, да гласува за тях отново.
14
7
 
4
 
! Отговори
2 преди 1 месец
А къде се скри банкянският толуп@?!?
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше много неприятно да се научи, че "образованите млади хора" са силни само в претенциите си, както и в грижите към собственото си АЗ. По отношение на държавнически или поне просто административни умения са не просто НУЛА, ами копаят дъното.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само ГЕРБ Вън шарлатани как излъгахте за ротацията
11
7
 
6
 
! Отговори
Ей,зозо преди 1 месец
И колко време ще изкарат "братя" Шишковци със 105 гласа?
10
5
 
2
 
! Отговори
До Зозо преди 1 месец
Остана последният привърженик на Баце,защото си по *** даже от него.С това е трудно постижимо.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ изобщо не са нов политически обект,съставени са основно от хора били вторият ешалон на ГерБ и Реформаторски блок. Изкараха ги на първа линия за са оберат недоволството срещу ГЕРБ и в момента стриктно изпълняват всички нареждания на ББ и Пеевски. Дадоха им да захлебят, събраха компромати и това е положението. Народа ще го стрижат още щом мълчи и до кокал може
8
11
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Утре със 105 гласа на ГЕРБ+ДПС ще изберат Габриел. После и списъкът с подменените министри. ППДБ-тата заминаха в канала. Ама "Лаком Г кръв aka" :))))))))))))))))
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя май иска да каже, че харвардските възпитаници нямат акъл.....няма да сбърка.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не нито нов, нито е субект. Обект е на Интерпол.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само един Свинаров още не се беше изтропал по въпроса.
4
5
 
4
 
! Отговори
334 преди 1 месец
А известна ли ти е "идеологическата" основа на ГЕРБ? ЕС, НАТО, Шенген, еврозона - това като цел на ПП достатъчно ли е?
3
4
 
11
 
! Отговори
Искам да видя преди 1 месец
Как Възраждане ще подкрепят ГЕРБ -ДПС.И Копейкин отива при Волен .