Кабинетът даде два имота на "Продължаваме Промяната" в София

Те ще бъдат за административна дейност
20 мар 2024 14:32, Александър Попов
70
Кабинетът даде два имота на "Продължаваме Промяната" в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С решение на правителството политическа партия „Продължаваме промяната“ получава правото на ползване на два държавни имота в София - един за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата, съгласно Закона за политическите партии.

Те представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. „Христо Белчев“ № 8 в район „Средец“, а вторият - на бул. „Витоша“ № 12 в район „Триадица“.

ПП отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите - частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.

Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.

В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП,ДБ, ще трябва да ги връщат след изборите и всичко, което са откраднали от държавата. За частните им далавери, на съд.
4
1
 
24
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
тези ще са под 10 % на следващите, само такива като Ицо хазарта ще гласуват за тях
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама как пък точно на Витошка и Христо Белчев (първата успоредна на Витошка)? На пъпа на София? Колко партии могат да се похвалят с подобни помещения? Защо не са поне малко по-встрани? Никито до последно се вихри с държавната собственост.
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбързаха се, че не остана!
1
3
 
27
 
! Отговори
Име преди 1 месец
За какво са им?! Лустрация!