Предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1, Борисов отново стана архивраг

Георги Киряков: ГЕРБ-СДС и ДПС не искат ново разпределение на ресурсите
20 мар 2024 11:50, Елка Василева
118
Предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1, Борисов отново стана архивраг
Кадър: архив, Bulgaria ON AIR

"Досега бях напълно убеден, че ще има ротация, защото това диктува политическата логика. Сега съм 100% убеден, че предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1 с европейските." Това заяви в интервю за БНР политологът Георги Киряков.

Още по темата
Според него е логично изборите да бъдат именно 2 в 1, а не в две последователни седмици, каквато версия също бе лансирана.

В последните политически ходове политологът вижда както търсене на повод да се обвини коалиционния партньор за предизвикването на избори, така и възможност да се гласува правителство в парламента с други мнозинства.

Ще загуби повече онзи, "който мигне пръв", в по-изгодна позиция ще бъде онзи, който успее да убеди гласоподавателите, че не е виновен, гласи прочитът на Киряков.

ГЕРБ-СДС и ДПС не искат ново разпределение на ресурсите, добити с усилия – ако досега формулата беше делене на две, сега трябваше да бъде на три и такава подялба беше отказана, коментира Георги Киряков. По думите му, това е "циничният, но и основният отговор" защо не се разбраха двете управляващи коалиции.

"Едно споразумение, по което нямаме никаква яснота как е било постигано, с какви договорки, след като работиш за благото на хората, трябва да го комуникираш с обществото – не помежду си. Изведнъж да излизат постфактум някакви части от това споразумение", каза политологът.

"Кампанията (на ПП-ДБ – бел. ред.) беше изградена на тезата, че Бойко Борисов няма място в българската политика, този модел трябва да бъде изтрит. Думата "изчегъртване" изчезна от политическия речник след изборите. Сега се връщаме в изходна позиция – Бойко Борисов отново стана архиврагът ни и през поредното му изчегъртване ще градим политическа кампания. Няма как това да хване корени в каквато и да е почва", коментира Киряков.

Най-вероятният сценарий според него е ГЕРБ да пуснат за гласуване оповестения вчера състав на кабинет и ако той не мине, отиваме на избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
5
 
! Отговори
Посолството преди 2 месеца
Никакви избори в колонията БългЕрия!
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви са тези политолози? Без да имам гръмки титли ми беше ясно, че сглобката беше капан за сополанковците от Харвард. Баце ги пусна да се наиграят, защото с един поглед ги претегли колко струват. Сега заминават там откъдето не биваше никога да излизат - в канала.
13
15
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Абе, на тези "политолози" кой им плаща? Откъде си вадят парите? Някой им дава кинти да плещят глупости на които никой не вярва ли? Аз примерно винаги съм си гласувал и ще гласувам и занапред за ГЕРБ. Дъртаците гласуват за Копейкин и само шепа върли комунисти си гласуват за БСП. Никой от народа не гледа и не търси никаква вина в някой и изобщо гласа му не се влияе от това. Една част гласуваха навремето за Славуца и после за ПП/ДБ защото са наивници и си мислят че новите политици ще ги оправят :)
12
4
 
23
 
! Отговори
Бай ви Тошо преди 2 месеца
Демокрацията се оказа едно недоносче, щом моя гавазин и шофрче ви управлява.
11
7
 
22
 
! Отговори
Информиран преди 2 месеца
Вчера тук написах, че Баце ще върне пълна папка с неговите имена 4 часа преди да го направи. Днес казвам, че преговори ще има, а извинение няма да има. В крайна сметка ще се приеме и ротация на министър на отбраната, Баце ще клекне и за регулаторите. ПП ще клекне за следствената тайна и за министър на ернергетиката. Петък ще се гласува състав на кабинета който Габриел предложи и ще мине.
10
5
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Е как ще испуснат парите маджовците и герб даже делян , посьветва лодкаря да трае
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значи "Промяна и реформи"? Видяхме ала-бала вектора на Просто позорните. Не искаме Буда Тиквоний.
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Избори няма да има! Досега никой от сглобката и ДПС не е казвал нищо подобно. Тия медийни *** е ясно защо ги говорят тия глупости!
7
4
 
15
 
! Отговори
Мара Мафията преди 2 месеца
Аз съм невинна.
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На новите избори с човека 10 нагоре Герб и 15 надолу ПП и другите + - 5 човека и пак от същото!
5
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато Борисов е в политиката, Промяна и реформи няма да има.
4
13
 
19
 
! Отговори
соцко преди 2 месеца
Бай Тошо върни се!
3
41
 
23
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Бойко Борисов трябва да буде изхвърлен от властта този път! Затова масово гласуване на ПП-ДБ!
2
3
 
9
 
! Отговори
565656 преди 2 месеца
Браво точно и ясно.................
1
4
 
45
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Дано да има ! Да си изпратим кои от къде дошъл ,някои към Канада,други към Америка,Украйна