Предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1, Борисов отново стана архивраг

Георги Киряков: ГЕРБ-СДС и ДПС не искат ново разпределение на ресурсите
20 мар 2024 11:50, Елка Василева
118
Предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1, Борисов отново стана архивраг
Кадър: архив, Bulgaria ON AIR

"Досега бях напълно убеден, че ще има ротация, защото това диктува политическата логика. Сега съм 100% убеден, че предсрочни избори ще има и ще бъдат 2 в 1 с европейските." Това заяви в интервю за БНР политологът Георги Киряков.

Още по темата
Според него е логично изборите да бъдат именно 2 в 1, а не в две последователни седмици, каквато версия също бе лансирана.

В последните политически ходове политологът вижда както търсене на повод да се обвини коалиционния партньор за предизвикването на избори, така и възможност да се гласува правителство в парламента с други мнозинства.

Ще загуби повече онзи, "който мигне пръв", в по-изгодна позиция ще бъде онзи, който успее да убеди гласоподавателите, че не е виновен, гласи прочитът на Киряков.

ГЕРБ-СДС и ДПС не искат ново разпределение на ресурсите, добити с усилия – ако досега формулата беше делене на две, сега трябваше да бъде на три и такава подялба беше отказана, коментира Георги Киряков. По думите му, това е "циничният, но и основният отговор" защо не се разбраха двете управляващи коалиции.

"Едно споразумение, по което нямаме никаква яснота как е било постигано, с какви договорки, след като работиш за благото на хората, трябва да го комуникираш с обществото – не помежду си. Изведнъж да излизат постфактум някакви части от това споразумение", каза политологът.

"Кампанията (на ПП-ДБ – бел. ред.) беше изградена на тезата, че Бойко Борисов няма място в българската политика, този модел трябва да бъде изтрит. Думата "изчегъртване" изчезна от политическия речник след изборите. Сега се връщаме в изходна позиция – Бойко Борисов отново стана архиврагът ни и през поредното му изчегъртване ще градим политическа кампания. Няма как това да хване корени в каквато и да е почва", коментира Киряков.

Най-вероятният сценарий според него е ГЕРБ да пуснат за гласуване оповестения вчера състав на кабинет и ако той не мине, отиваме на избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
9
 
! Отговори
Неслучаен преди 2 месеца
Всичко което гледате е театър, Балшой театър. Не, паралела не е случаен.
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ясно е, че хората не искат ГЕРБ и Бойко Борисов, а сега вече не искат и ПП и ДБ. Всеки съюзил се с ГЕРБ след това пропада. На последните избори ГЕРБ-СДС имаха по-малко от 10% от гласовета на имащите право на глас и с над един милиона гласа по-малко в сравнение с изборите през 2009, когато ГЕРБ участваше самостоятелно без СДС.
33
4
 
13
 
! Отговори
Бате джаго преди 2 месеца
Хубавото е , че сглобкаджиите си гласуваха да продьлжават да управляват даже и при служебно правителствоКато дойде увеличението на тока и хляба стане -4-5 лв от лятотоХората почнат да не могат да нахранят децата си и излязат по улиците ще става интересно
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още снощи Борисов ужасен от възможността за предсрочни избори,звъннал на татко Вебер,а след това и на другарчето си Делянчо да му избършат нас.рания *** и те веднага се активираха.Но дали това ще му помогне и ПП ще се унижат да му клекнат,предстои да разберем.
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще видите. В най сублимния момент ще вземат та ще се сглобят. Иначе идва Възраждане и произхождащи те от това неща.
30
3
 
7
 
! Отговори
анонимката преди 2 месеца
до 21 - 4 минуса, значи Кирката, Асан, Ицо Мравояда и генерал Гном са тук... момчета /за поне двама не е сигурно, ама карай/, бегайте при Бочко и Шиши да се помолите...минете обаче за лубрикант, че ше боли...
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не могат да се понасат и даже не трябва да са и в парламента. Така че трябва да бъдат забранени и ПП и ГЕРБ и СДС и ДБ. ДПС са в Магницки и също забрана.
28
2
 
12
 
! Отговори
До ППДБ-утайката на преди 2 месеца
Добре казано! :D
27
35
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Ако искаме да живееме в демокрация, сега най-важното за нас българите е да се готвим за война и да подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами от много години е ясно, че политиката е огромен бизнес - с обръчите от фирми около партиите, с разпределянето на порциите и т.н. Парите дават власт, а властта, достъп до още пари!
25
5
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
коментарите против борисов се изтриват
24
5
 
13
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Правителството ще има.Така е заповядано.Това е.Всичко е пълен театър за обикновените хора,които все повече се отблъскват от политиците,респиктовно участие в избори.От това печелят ГЕРБ и ДПС.
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
борисов е с гадна биография да се разкара защото излага българия защо неказвате кои получи чувалите с пари на гишето в банката какво печелите катомълчите
22
11
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Американския посланик беше на среща с Радев преди ден, за да уговорят кабинета на новото служебно правителство. Отиваме на избори на 9-ти юни, на които ППДБ ще получат гоасове само от крайните си фенове - безnолови, наркомани, тревомани, сояджии, вегани и прочее, преди всичко от София, както и каквото успеят да си откраднат с флашки, машини и т.н. Това е долу горе. :)
21
4
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
Политолог, мотиката и на село!;))) Политическата логика мноо ти куца;))) Един декар копън ша ти са отрази добре! Имам нужда от локумени кунки за умопомрачителна копън и техното превръщане в челичени юмруци;)))
20
2
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Тука има, тука нема. И накрая винаги нема.
19
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Страната ни трябва да се отърве от неолибералната шайка на американския посланик. Тук е България, а не Америка. :)
18
4
 
7
 
! Отговори
д-р Хаус преди 2 месеца
До Евроатлантик - за тия дето го изпраха, избърсаха и напудриха ли? колко ти плащат? щото ако не си платен, положднието е много зле, ако действително така разсъждаваш...
17
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смятайте колко е хитър Чекмеджан, щом в сравнение с тези ми се вижда в момента като топ политик и даже, вероятно, ако изобщо гласувам, ще е за него. Другите просто са тежки утай ки
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дай Боже тази прогноза да се сбъдне възможно най-скоро!!! Колкото по-бързо се разкарат предателите от сатанинската сглобка от властта,толкова по-добре за държавата и народа ни! Останат ли на власт,с БЪЛГАРИЯ е свършено! Унищожават ни бързотечно по заповед на шошорогосподарите си! Появвяването на Мъртън точно днес в медиите и изказването му никак не са случайни,казват ни за какво ни готвят! И естествено им трябват продажници,които да изпълняват заповедите им!