Нападките продължават: Денков разкри, че Борисов се крие от Петков

Премиерът се надява ГЕРБ да се откаже от "тази авантюра"
Обновена: 22 мар 2024 09:20 | 22 мар 2024 09:20, Нели Христова
189
Нападките продължават: Денков разкри, че Борисов се крие от Петков
Снимка: БГНЕС

"Борисов се е скрил от Кирил Петков", това каза премиерът в оставка Николай Денков от Брюксел, където участва в редовното заседание на Европейския съвет.

"Това, което чух, че има идея да се вкара за гласуване само Мария Габриел като министър-председател би било груба грешка, защото отново ще изнасили конституцията. Съгласно конституцията министър-председателят и Министерският съвет се гласуват в един акт. Ако това бъде направено, означава, че само се симулира някаква дейност, която ще обърка още повече хората", каза още той.

Денков каза, че се надява ГЕРБ да се откаже от "тази авантюра" и отново подчерта, че разумното решение през цялото време е било да се седне на масата за преговори. Обясни, че вчера не се е чувал с никой от страна на ГЕРБ.

"Да тръгнем от изходната позиция, която беше договорена преди девет месеца и да видим как може да стигнем до съгласие. Няма друго решение", каза премиерът в оставка.

В четвъртък премиерът поиска от ГЕРБ да му се обадят, за да кажат как могат да продължат преговорите за общ кабинет. Думите му дойдоха в отговор на новия ултиматум от страна на Бойко Борисов от - че дава още ден на ПП-ДБ да помислят и да се извинят на Мария Габриел.

Денков заяви, че още се надява да се изпълни първия мандат. Но не изключи да се прибегне до втория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тъй де. А бе, глу.пак, не става дума Габриел да заседава с министрите, които си дадоха отвод (вероятно няма да стане така). Просто става дума за това, каква е процедурата и коментарът на 169 е пределно ясен.
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съпунджиев , край с екскурзиите на аванта, голям мерак има плъха да е във власта, да се разхожда по червения килим.
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В други, отминали времена, когато българите са въртяли мечове на конете си, Денков би бил оръженосец на някой от тях, или би се препъвал носейки им вода, храна и овес за конете.
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бутафорното човече с рибешкия поглед, се напъва да го чуят, та чак късото му сакенце се повдига отзад, но освен съжаление, друго не може да предизвика. България никога не е имала посмотан премиер от Денков. Нищо лично.
168
0
 
2
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Явно е че ПП и Бойко няма да се прегърнат и май никой с тях няма да се хване на хорото...отиваме на избори!!
167
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задкулисието на евроатлантизма . боко Пеевски и Киро в кръчмата решават съдбата на България или по точно кой да гепи порциика а съдбата както дойде . Те големите шефове от посолствата да се оправят . Ние да налапаме постовете и парите за усвояване .
166
2
 
1
 
! Отговори
Тъй, де! преди 1 месец
И какво? Ще изберат Габриел и тя ще заседава с министрите в оставка, с чиито имена тя злоупотреби. И тук се навъдиха новоизлюпени конституционалисти. Направо - конституционалист до конституционалист!
165
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов го е страх,че Киро пак ще го арестува и пак ще спи на нара в следствието.
164
1
 
1
 
! Отговори
Боко преди 1 месец
До 168.Никакъв магнит не идва и изобщо не го е страх. Никой не бръсне за sliва този Магнитски, нали видя какво направиха на Пеевски - нищо.
163
1
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 1 месец
Ха-ха-ха, този молец е тотален некадърник. Поне десет конституционалисти сто пъти обясниха, че първо се гласува за министър-председател, а министерски съвет отделно и може и след един месец.
162
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
страх го е, че магнита идва
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков има стил- КРЕМЪЛ- УЙДУРМИ ДО ПЪЛЕН КРАХ НА БГ- ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ- ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ!
160
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Денков - проява на детинско поведение е да отвръщаш, него колко пъти са го опъвали в тоалетната на химическия факултет студентите, той се отръсквал и после пак им пишел 5тици. Няма смисъл нещата да се приемат навътре и твърде лично. Може пък случайно да са го опънали и после да са се саморазкаяли, той разглежда и тази версия.
159
4
 
7
 
! Отговори
Емо преди 1 месец
Борисов да събере всички партии и да направят временно правителство за да установят какво са откраднали от промяната и къде Асен Василев е отклонил десетки милярди за две години и половина.
158
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т.н. Академик Денков се оказа неспособен да напише няколко съболезнователни думи про *** на Патриарха та се наложи да гледа от листче.
157
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков не беше премиер на България, а на Америка за България. Абсолютен национален предател!
156
5
 
7
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
Гледам по телевизията бостанското плашило Денков съвсем сам по коридорите, щях да кажа сам като куче,само че те кучетата са три пред блока,и никой не го бръсне за слива, а той си мисли че е голямата работа, пълен кавал
155
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов се криел от Петков. Ами ще се крие, след като Петков чупи шишета по масата - кво да прави Бойко? Киро като се намота с кристали и водка - може да чупи шише в на Бойко главата. За това се крие. Да не стане белята, че Киро има 4 дъщери за хранене и да не влезе в затвора за опит за убийство.
154
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудя се всички управляващи изобщо нормални ли са, *** ли са, нагли тапири ли са, изобщо осъзнават ли как се държат?!? Мислят ли, че не управляват зоопарк, зверилник, а държава и то в Европа?!? Жалко за изхабеното време, за изгубеното доверие, надежда и оптимизъм в българската нация. Как не се наядаха, накрадаха как не ги е грях? Жалко че подобни ***, смрадта, батала от българския народ е узурпирал властта и захапали кокала, все едно идва края на дните им и на света като за последно ! Срам
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До шоу Прав си, но те отрязаха пътя на БГ към еврото и Шенген!