Съдбата на кабинета остава неясна, депутатите не гласуваха Габриел за премиер

Точката не беше включена в дневния ред за петък
289
Съдбата на кабинета остава неясна, депутатите не гласуваха Габриел за премиер
Снимка: БГНЕС

Ще има ли правителство на Мария Габриел така и не става ясно и в петък, въпреки че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде срок до днес на ПП-ДБ да се извинят и да преосмислят позицията си.

В четвъртък от ПП-ДБ пък отговориха на ГЕРБ, че те трябвало да възобновят преговорите.

Точката за гласуване на проектосъстава на правителството така и не беше включена в дневния ред на парламента за днес, а в 10 ч. Шефът на НС Росен Желязков даде почивка до 11 ч., когато ще започне редовния парламентарен контрол.

Лена Бориславова от ръководството на ПП-ДБ вчера прогнозира, че от ГЕРБ се канят днес да предложат НС да гласува само Мария Габриел за премиер без състава на кабинета.

Това обаче не се случи.

По-рано днес от Брюксел премиерът в оставка Никола Денков коментира, че Борисов се е скрил от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Това, което чух, че има идея да се вкара за гласуване само Мария Габриел като министър-председател би било груба грешка, защото отново ще изнасили конституцията. Съгласно конституцията министър-председателят и Министерският съвет се гласуват в един акт. Ако това бъде направено, означава, че само се симулира някаква дейност, която ще обърка още повече хората", каза още той.

Според него единственият вариант за изход от ситуацията е ГЕРБ и ПП-ДБ отново да седнат на масата на преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: кабинетМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
8
 
! Отговори
КОСТЯ КОПЕЙКИН преди 2 месеца
КОЙ ДОКАРА РАЗСПАДА ОТ ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ НАСАМ? КОЙ ДОКАРА КИРО, АСЕН И ДЕНКОВ? ВИДЯ СЕ ЧЕ ПП НЕ СТАВАТ ОЩЕ КОГАТО БЯХА С ИТН И БСП. ПОСОЛСТВОТО ОЩЕ ОТ ХЕРО МУ-ФА ДО СЕГА СЕ ОПИТВА ДА НИ ГИ НАТРАПИ. Е, И МИТРОФАНОВА НЕ СТОИ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ.
137
4
 
6
 
! Отговори
Не ставаме просто преди 2 месеца
......Народа изобщо не е глупав , просто не е организиран , но и това ще стане ........... Ще, ще, около 3000 година. Моите уважения за оптимизма, но през последните 20-тина години се случиха десетки злоупотреби, някои от тях извадиха милиарди от джоба на българина. Това КТБ, това мушенгии с външния дълг, изтекли записи и т.н., и т.н. При НИТО ЕДИН нямаше масирана обществена реакция, протести, оставки. И най-доброто, което си натресохме на главата са въжеиграчите от цирка на Кирчо и Кокорчо.
136
2
 
8
 
! Отговори
селянин преди 2 месеца
денеска е петък Габриел требе в понеделник да върне мандата (празен или пълен) а за целта требе да се гласува у парламенто лично я не вервам утре да има извънредно заседание така че сичко е ясно нови избори и да идват марсианците Путин или некой друг
135
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
оставка на Скумрия Гаргамел е най-логичния завършек на тази сапунка. Това, което направи при президента е непростимо и трябва да й се търси наказателна отговорност след оставката!
134
1
 
11
 
! Отговори
Добре бе... преди 2 месеца
Защо никой не пише как днес в 9 сутринта приеха 30 милиарда рекет за новия АЕЦ.
133
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Офпори на Василев и Петков са купили и продали изгодно държавни заеми за времето до юни.
132
3
 
10
 
! Отговори
Янков преди 2 месеца
М. Габриел.Странна фамилия,още по странна фльорца която я носи.Тръгни си от където дойде, ако все още не са те забравили,не нагнетявай по вече ситуацията. С Борисов сте на един акъл.Държавата има нужда от нормални кадърни хора,които да я изкарат от този вонящ батак.
131
6
 
8
 
! Отговори
ПП + БСП =РОДНИНИ преди 2 месеца
ТЕ СА СЪЩИТЕ, КАТО ГРЪЦКАТА СИРИЗА...ВЗЕХА ВЛАСТТА, ФАЛИРАХА ГЪРЦИЯ, НАРОДА СТИГНА ПРОСЯШКА ТОЯГА И ЧАКАХА ЕВРОПА ДА ГИ СПАСИ... ОБАЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е И В ЕВРО ЗОНАТА И НЯМА ПОМОЩ.... СПАСЕНИЕТО Е НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА АСЕН - ИЗМАМНИК IV
130
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Габриел е свикнала да обслужва Брюксел безпрекословно, но този рефлекс лошо я подведе когато взе да обслужва бате...
129
0
 
5
 
! Отговори
КОЗЯК преди 2 месеца
Уведомяваме овцете още веднъж: Сглобката ще я обявим чак с третия мандат. В момента марионетките ни изпълняват поредния епизод на представлението.
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Без кабинет или нестабилен кабинет, цените ще фръкнат пак. Банките ще искат тройни лихви.
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западът очевидно подкрепя новите крадливи хиени от ППДБ, но пък, от друга страна, да направят най- верният си папагал- Габриела за смях и да го унижат публично пак не е опция.... Шок за всички е нечии висш папагал да "сгреши" или "излъже", като само е повтарял брюкселски клишета и заклинания?! Как ще сгреши Габриел?!
126
0
 
3
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 2 месеца
Стана тя какмвато стана!
125
0
 
9
 
! Отговори
Хихихи преди 2 месеца
Хахахах!! Поредната врътка на Борисов!! Пак не мина!!
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставете ги тези нашите ! Големия въпрос е към Турция ли ще си изберем да минем или към Русия . Няма никаква друга тема .
123
1
 
12
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 2 месеца
Нормално, Гаргамел ще е кукла на конци!То всъщност, който и да е, различен от Лидера, все ще е такава кукла, докато ОНЯ е жив.
122
0
 
1
 
! Отговори
Василев дл 105 преди 2 месеца
Предишния ми коментар е към номер 105.Извинете ме.
121
1
 
9
 
! Отговори
Василев до 106 преди 2 месеца
Напълно съм съгласен с коментара Ви.У нас няма политическо отговорна класа, а политическа клика ,ламтяща за власт и пари И загърбила националните и тереси.За кого да гласуваш? Необходими са промени в изборния закон.Но кой да го направи? При гласували под 50% изборите да са недействителни.Сега всичко е фарс- ДПС под строй,ГЕРБ- властта е у тях и гласуват за себе си.. Изборният списък е нереален. И накрая 15- 20% решават съдбата ни.
120
0
 
4
 
! Отговори
до 127 преди 2 месеца
какви кристали им е спрял?... той си върти бизнеса с хероин, за това такава дрога не се хваща у нас
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не може така изведнъж.Всичко лека-полека .Сега ще отидем към 3 ти мандат на Дпс и живот издраве след 1-2 години към Турция