Контактът на полицейския шеф Янев с Нотариуса е бил служебен

Затова няма проверка, увери директорът на СДВР Николов
23 мар 2024 14:42, Елка Василева
35
Контактът на полицейския шеф Янев с Нотариуса е бил служебен
Любомир Николов. Снимка: архив, БГНЕС

Бившият шеф на ГДБОП Любомир Янев е имал контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Според направената проверка обаче контактът е бил служебен. Това заяви директорът на СДВР Любомир Николов.

"Любомир Янев е заместник-началник на отдел "Криминална полиция", беше възстановен на работа от съда. Затова, което визирате за контакта му с Божанов, неговият контакт, според документите, е напълно служебен и не предполага проверка", каза Николов в отговор на въпрос за Любомир Янев по повод медийни публикации за контакт с простреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

По думите на Николов Янев е заместник-началник на отдел „Криминална полиция“ в Столична дирекция. Той беше възстановен от съда след кратко прекъсване на кариерата си в МВР, каза директорът на СДВР. И обясни, че с данни, с които разполага, става ясно, че контактът на Янев с Божанов е бил „напълно служебен“ и „не предполага абсолютно никакво назначаване на проверка“.

На допълнително питане какъв точно е бил този контакт, Любомир Николов посочи: „Както казах - служебен контакт, който е описан подробно в документи с гриф за поверителност и не мога да разпространявам такива данни“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
А какво им пречи на тези съдии и прокурори, които са се срещали с Нотариуса, да кажат, че и техните срещи са били служебни?
27
0
 
1
 
! Отговори
ХоХо преди 1 месец
"Служебен контакт" в . . . ресторант !?!?! Уа у у у !
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво е научил при контактите си някой проверил ли е има ли някаква разработка явно не.
25
0
 
0
 
! Отговори
Не преди 1 месец
Не е вярно това ! Въобще даже ! Има и там корупция и скандали и то големи. Явно не следите медиите и говорите наизуст! По-напред са, защото имаше лустрация, каквато тук Христо Иванов и Кирил Петков не допуснаха. ГЕРБ и ДПС не коментираме въобще, те са ясни нали така ?!! :) Нямало да мине пред ВС....каза Христо Иванов ! Ами тя и там не мина, а ама намериха начин ............Розови, корумпирани *** !
24
0
 
0
 
! Отговори
Диан преди 1 месец
Много по-удобни са празнословието, клишетата и не правенето на нищо! И по - комфортни, както се вижда ! ;) Винаги там е била най-голямата корупция ! Винаги !
23
0
 
0
 
! Отговори
Дарко преди 1 месец
Трябва да си наистина много ***, за да зададеш такъв въпрос. *** или платен. Едно от двете е ! Искаш ли за да не си хабим думите напразно, да се хванем на бас. Примерно ! Ако ти дам отговори с факти, че това всъщност е нещо много нормално и разпространено като практика в България и по сввета в сферата на разузнаването и полицията, ти да се залееш с помия и да си направиш селфи, което да публикуваш. Става ли ?
22
0
 
1
 
! Отговори
пасарела преди 1 месец
Да ви имам власта за клеймото "гриф " служебно и да разполагате със данните на гражданите и да правя връзки с хора , които сега ги няма и да съм вода ненапита , е това е гьон сурат !!
21
0
 
2
 
! Отговори
адко преди 1 месец
Тука сме ориенталска *** ДА, но не заради конткта на Янев, защото наистина е бил служебен и защото такива контакти има и ще има и тук на много места по света в сферата на полицията и разузнаването. *** сме, защото се позволи една доказана проститука на олигархията като Бакалова и един лихвар като мъжа и да бъда превърнати в емблема на борбата с корупцията. И всички тея дето им ръкопляскат като *** тук трябва да бъдат разгледани под лупа, за да се види колко са платени.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основна Функция на МВР е да пази политиците да крадат и да бие всички останали които искат да променят статуквото ((( Разформировяане на тази Садистична организация в този си вид . Тук шефа на на Столична полиция си признава че МВР закриля и подкрепя измамите и рекета и затова не му дреме че някой щял да ги проверява (((Липсата на законно притежаване на калашници и снайпери от народа ни доведе до положението във което се намираме сега ...
19
0
 
6
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
Сигурно и сегашния главен прокурор Сарафов служебно си е "контактувал" с Нотариуса. Я затвор за всички такива "служители на реда и правосъдието" до живот!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли са важна 'СЛУЖЕБНА' работа хората бе кво ги тормозите? Какво ви влизан а вас в работата, какви работи си имат хората брее
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това служебно е е удобно на всички корумпета.
16
1
 
16
 
! Отговори
Observer преди 1 месец
Докато другите екс соц страни са вече десетилетие пред нас, ние още тъпчем на едно място защото у нас всичко е корупция, измами, наши хора и ваши хора, кражби... и няма никакви изгледи за оправия. Аз още преди много години разбрах че за жалост в тая държава нищо не става. Живея навън, децат ми израснаха навън и се радвам че изобщо не разбраха нищо от тая по.мия. Не го казвам с злорадство а с много болка. Сами си съсипахме държавата, защото позволихме ТИЯ да ни управляват
15
0
 
14
 
! Отговори
тумба лумба преди 1 месец
БЕЗКРУПОЛНИ И БЕЗЦЕРЕМОННИ отговори.
14
0
 
13
 
! Отговори
Андрешко преди 1 месец
Служебен разговор просто са си говорели кой какъв гоблен си прави в свободното време. НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ Обяснения удобно скрити по класическа схема за гриф
13
0
 
19
 
! Отговори
До прокуратурата преди 1 месец
Този е недосегаем няма да го разследвате нали?Разследвате само кокошкари дето не ви снасят и по поръчка на политици НЕ ДЪРЖАВА А ГЕТО Е ТОВА
12
0
 
13
 
! Отговори
Нотриуса преди 1 месец
Аз Хакнах "съд и прокуратура" в България хората които слугуват на мафията от години и вече до толкова ниско ниво са стигнали че и за открадната кокошка не могат да осъдят никой заменете ги с CHATGPT и ще бъдете доволни.
11
0
 
24
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Тъй, де, тъй, само служебен "контакт"..., дет съ вика: Нищо лично, просто бизнес!!! -))) Бг Пародия на Съдебна система! Бг Мафията си има държава!!!
10
0
 
15
 
! Отговори
Сатир преди 1 месец
И обясни, че с данни, с които разполага, става ясно, че контактът на Янев с Божанов е бил напълно служебен и не предполага абсолютно никакво назначаване на проверка. Кой ще обясни каква е служебната връзка между полицай и човек с куп неразследвани сигнали за измами???
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите са в пликче и сичко е законно.