БСП за новото движение: Стари лица без нови идеи

Срещата в НДК била фалшива
37
БСП за новото движение: Стари лица без нови идеи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В позиция на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП се посочва, че вчерашната среща в НДК на тема "За бъдещето на БСП и лявото", организирана от председателя на БСП - София Иван Таков и столични социалисти, е фалшива. В позицията, разпространена от пресцентъра на БСП, се посочва, че става дума за "чужди партии, стари лица, без нови идеи".

Вчера над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение "Бузлуджа" в БСП, а начело на него застана председателят на БСП - София Иван Таков.

В позицията на БСП днес се посочва, че информацията, че на срещата в НДК присъстват социалисти, членове на БСП, е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, "Движение 21", "Изправи се.Бг" и др., както и безпартийни хора, посочват от БСП.

Абсурдно е, членуващи в други партии, да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическата логика и морал, пише в позицията на БСП.

Вместо очакваните нови идеи за модерна лява политика и нови лица, единствената новина, която тази среща произведе, е, че хора извън БСП искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода, пишат от БСП.

Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите, а подписката на над 50 члена на Националния съвет също е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП. Има такива, които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък, пише в позицията на БСП.

От партията посочват, че въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор и такъв ще има в края на годината.

"Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата, да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме", се допълва в позицията на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
Другари. Нов. Бардак. Със. Стари. Кърви. Не. Се. Прави
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България няма лява партия. БСП предложи и подкрепи най-дясната мярка - плоския данък. Да не говорим, че освен нея няма необлагаем минимум, а дори има таван на осигурителния праг. Тоест това облагодетелства само печелещите много и закопа бедните. Каква е тази лява партия? Такава данъчна подоходна политика има в Русия, Украйна и пр. За да има пари в държавата трябва да се плащат данъци, които да се ползват, а не да се крадат. Тик обаче за депутати и др закона е ок. Те за държава не мислят.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия от ИБ на БСП, вкл др.Нинова, да кажат кои са техните 'свежи' идеи. Че от 'свежестта' на Позитано, вече се вижда границата за влизане в НС. Още малко и лимбото няма да успее да ги вкара ...
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е страна на парадоксите. Около 90% от хората са леви по убеждения, но почти всички се мислят за десни. Почти всички мислят, че БСП е лява партия, а тя е най-дясната от значимите партии в България. Няма значима лява партия в България, няма даже и центристка партия. Имаме само десни партии и продължаваме да дълбаем дъното. Да виждате връзката....
31
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Колкото по пропаднал е някой, толкова повече симпатизира на дясното и плюе по лявото. Факт е, че за десните истината е в кражбите и далаверите.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новото движение се кани да оджендъри столетницата. Брюскелси марионетки пратени да завладеят това което все още не е под техен контрол.
29
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Факт е, че Нинова закопа БСП. Нинова е продукт на Иван Костов и СДС и не би трябвало даже да е член на БСП, камо ли да я ръководи
28
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Колкото по ниско в обществото попада една личност, толкова по ляво настроена е тя. Простата истина е, че лявото се харесва само от роми, емигранти, мързели, *** и всякаква друга отпадъчна биомаса която си мечтае държавата да открадне от работливите и да раздаде на мързеливите! Няма държава с лява политика която да е прогресирала!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубавото на идващите избори е че ще имаме шанса още да съкратим размера на БСП , още 2-3 пъти избори и тези си заминават
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стари лисици без нови идеи - Дъртата мома Дончева , Сестра Галева, Гоце архаря и Румен пияницата пикаещия у фонтани :)))
25
1
 
6
 
! Отговори
На едно единствено преди 1 месец
събрание на БСП ще отида, ако е за закриването на партията и даже съм съгласна да платя за вход!
24
0
 
10
 
! Отговори
МИЛИОНЕРИ ЛИЦЕМЕРИ преди 1 месец
ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ, НО СОЦИАЛИСТИ БУЗЛУДЖАНЦИ- ПЕЯТ НА КРАК, О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА...НАПРАВО СА ГНУСНО ЛИЦЕМЕРНИ, АМА МНОГО ПОТРИСАМ СЕ ОТ ПОГНУСА ОТ ЛИЦЕМЕРИЕТО ИМ....
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бийте са не са карайте червени кхмери :)))
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СТАРИ РУСОФИЛИ РОЖБИ НА КРЕМЪЛ/ДС БЕШЕ ОТДЕЛ НА КГБ/ С НОВИ ИДЕИ ЗА КРАДЕНЕ!
21
0
 
4
 
! Отговори
БУДА РЕЧЕ преди 1 месец
VERY SPECIAL THANKS КОРДЕЛО - ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ!!!
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че го кажеме другояче, БСП, АБВ, Бузлуджа, Изправи се... На тез не ли им увряхва главите, че СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА?
19
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
ВажнУтУ е да съ цепим... щотУ нИ смИ чели КВО пишИ нЪ надписЪ на старУтУ НС! ДЪ живей българския избирател, дето все ни държи на дъното на Европа!!!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, БСПари, то при вас млади лица има ли? Нали сте на 130 години, откъде да се вземе това младо лице? Вижте си електората, какво повече да говорим.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айдеее,отлюспените правят ново крило,в памет на дядо им Благоев.Ще шашардисате мат'ряла,бе,и без това е на изчезване.
16
4
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Ама ти още ли си жив?И още помниш?Щото аз не си спомням това време.Щом си оцелял до дълбока старост,значи не е било чак толкова зле.