БСП за новото движение: Стари лица без нови идеи

Срещата в НДК била фалшива
37
БСП за новото движение: Стари лица без нови идеи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В позиция на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП се посочва, че вчерашната среща в НДК на тема "За бъдещето на БСП и лявото", организирана от председателя на БСП - София Иван Таков и столични социалисти, е фалшива. В позицията, разпространена от пресцентъра на БСП, се посочва, че става дума за "чужди партии, стари лица, без нови идеи".

Вчера над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение "Бузлуджа" в БСП, а начело на него застана председателят на БСП - София Иван Таков.

В позицията на БСП днес се посочва, че информацията, че на срещата в НДК присъстват социалисти, членове на БСП, е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, "Движение 21", "Изправи се.Бг" и др., както и безпартийни хора, посочват от БСП.

Абсурдно е, членуващи в други партии, да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическата логика и морал, пише в позицията на БСП.

Вместо очакваните нови идеи за модерна лява политика и нови лица, единствената новина, която тази среща произведе, е, че хора извън БСП искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода, пишат от БСП.

Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите, а подписката на над 50 члена на Националния съвет също е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП. Има такива, които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък, пише в позицията на БСП.

От партията посочват, че въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор и такъв ще има в края на годината.

"Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата, да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме", се допълва в позицията на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
НЕМА ОРА преди 1 месец
НАПРАВО МИ Е МЪЧНО ЗА БСП! ЧЕРВЕН КОЛЬО И РАЗНОГЛЕД АНДРО ВСЕКИ ПЪТ Й ДАВАХА ПЪРВО МЕСТО, С ЕДИН, ДВА ПРОЦЕНТА ПРЕДНИНА ПРЕД ГЕРБ? АМА НАБОРИТЕ СТАНАХА НА 80 ГОДИНИ И ПОВЕЧЕ И НЯМА КОЙ ДА Й ГЛАСУВА НА БСП.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България има нужда от лява партия,иначе олигархията ще ни превърне в роби.Но тия бесепари,които са орел,рак и щука и се цепят като Стара чанта мачкан лак,дали не са подкокоросвани от един зайчарник,за да ги приключи съвсем?На това ми мирише цялата работа.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много добре помним как завърши управлението на БСП през 1996-1997 година. С фалит на държавата и нормална заплата на равностойност от 3-4 американски долара..
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глобалисти-*** вече са бузлуджанци!Честито на манипулираните истински социалисти,присъствали на сбора!Как не разбрахте,че битката е между консерватори и либерали!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този път съм съгласен с тях.Цялата дандания е да отстрелят Нинова.А останалите после ще се избият кой да я замести.
10
1
 
8
 
! Отговори
ПОЛК. МИТРОФАНОВА преди 1 месец
НОВАТА МИЛИОНЕРСКА ПАРТИЯ СЪСТАВЕНА ОТ СТАРИ МИЛИОНЕРИ КОМУНИСТИ ЩЕ СЕ СБИЕ С ПРИВАТИЗАТОРКАТА КАКА КОРНИ С МЪЖ ШЕФ В НЕФТОХИМ? А ПУТИН КАКВО КАЗВА ПО ВЪПРОСА? А РЕШЕТНИКОВ?
9
1
 
6
 
! Отговори
БСП-ново движение преди 1 месец
...със стари червени брЪн тии ....НЕ СТАВА.......УМРЕХА БАЛАМИТЕ!
8
1
 
8
 
! Отговори
ПП БУЗЛУУДЖА преди 1 месец
СТАРИ ТРУЖЕНИЧКИ В НОВ БАРД АК.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕЗАВИСИМО ОТ ФАКТОЛОГИЯТА, КАКВАТО И ДА Е ТЯ,КОРДЕЛА И АНТУРАЖА И ЯВНО ГИ ТРЕСЕ САХАРСКА ТРЕСКА, ЩОМ НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС ЗА ТЯХ,СПОРЕД РАЗПРОСТРАНЕНАТА ИМ ПОЗИЦИЯ Е ЧЛЕНСТВОТО В БСП НА УЧРЕДИТЕЛИТЕ!!! КОРДЕЛО ХОДИ СИ НА СЕЛО - ПАТКИ ДА ПАСЕШ,ПОЛЗА ДА ДОПРИНЕСЕШ!!! ИЛИ ЧАКАШ БСП ДА СЕ МАРГИНАЛИЗИРА ДО ПОД 4%-ВАТА БАРИЕРА???...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ви е да се прегръщате с мафията? Нали тя се пръкна от средите на БКП, чиято дъщерна организация сте и вие, както и ГЕРБ, и "Изправи се. Бг", "Движение 21" и АБВ. Все от едно и също котило сте, различни лица на една същност.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другари ,да запазим младата ни шефка до времето,когато ще паднем до 4%-ната граница! После...по гръб!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новото движение "Бъзлъжа" на много старите мутри от коалициите с ДПС и ГЕРБ, които въведоха крайнодения плосък данък 10 процента, който е най-ниският в целия свят. Крайнодесният плосък данък, който десните бесни харесаха толкова много. Даже Костов не посмя да въведе толкова крайнодесен данък. Това беше Подаръкът на Станишев за десните бесни.
3
1
 
3
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 месец
В БСП се карат кое движение ще вкара по-дърти безидейници или по-млади кариеристи
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-голямото затопляне е в Сахара, където няма хора и не пият бира.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички сте фалшиви.