Явор Божанков: ГЕРБ не искат съдебна реформа

Партията на Борисов е магазин с гл. касиер Пеевски
29 мар 2024 16:21, Инна Ангелова
43
Явор Божанков: ГЕРБ не искат съдебна реформа
Снимка: БГНЕС

Депутатът на ПП-ДБ Явор Божанков се изказа метафорично за провалените преговори с ГЕРБ. В ефира на bTV депутатът каза, че ГЕРБ е като магазин, а главен касиер е Пеевски. Според него от партията на Борисов не могат да вземат самостоятелно решение.

„ГЕРБ влизат в един магазин, има два щанда. На единия щанд е конституционната реформа, реформата в правосъдието, битката с корупцията, Шенген, еврозона, война и интерес на България да има редовно правителство. На другия щанд са личните страхове, партийните интереси да бъде запазена перманентната реална власт в държавата. Те не могат да вземат и двете неща. Когато някой влезе в магазина въпросите са какво ще вземе и на каква цена“, допълни Божанков.

Според Божанков основният мотив на ГЕРБ е съдебната реформа да остане недовършена.

„Лошата новина е, че ние не можем да ги принудим да довършат тази реформа, защото те са първа политическа сила. Добрата новина е, че те също не могат да изберат своя съдебна система за следващите пет години, защото ние сме повече от 1/3, а Конституцията изисква 2/3 мнозинство“, посочи Явор Божанков.

От ПП-ДБ не вярвт и на това, че Мария Габриел се е обидила и по този причина е изпратила страната ни на избори. Божнаков припомни времената, в които сме чували и по-страшни неща от Бойко Борисов, но жените в партията не са се обиждали.

По думите му при сегашната ситуация правомощията на служебния кабинет са неограничени. „Президентът има избор от няколко души, не е вярно, че всички са партийни кадри на ГЕРБ. Има и друг избор, мисля, че Андрей Гюров не е такъв човек. Президентът все пак има избор. Един човек чудодейно си подаде оставката. Това е меко казано странно и човекът трябва да обясни защо. Имаше една опция, която е политически неутрална и тя се оттегли. Изглежда сякаш има някакъв натиск“, каза Божанков.

Според депутатът с оглед на политическата ситуация в страната, пътят ни към присъединяването към еврозоната е под сериозна въпросителна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: ГЕРБпеевскиПП - ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
9
 
! Отговори
Гласуваш за Чиста и преди 1 месец
Свята Република и получаваш ходжата на КПП-РОСТЕНЕЦ с 5000джамахарийници които са в ущърб на човешката цивилизация.
18
9
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 1 месец
Браво!Много истински коментар!Надявам се,че все някога,хората които мислим по този начин,ще сме повече!!!
17
0
 
10
 
! Отговори
Пищова преди 1 месец
Божко е много мое момче,много маникенки сме къпали в жакузито,макар че сега като се замисля той все ми гледаше питона.
16
3
 
8
 
! Отговори
За 34г. Османската преди 1 месец
Демокрация доказа че,е вредна за православна България и трябва да бъде изсчегъртана при Мохамед.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Защото имаме 3 милиона пенсионери, предимно гласуващи за тях, 1 милион малционства, гласуващи за тях и ДПС, и защото има една голяма маса от "Българи", набутани и уредени, в схеми и далавери, чиито, семейства и роднини ще ги подкрепят. Недейте ощетява цяло едно поколение млади, трудолючбиви и ученолюбиви хора, заради лични изгоди и далавери, вие направихте вашия избор и имахте вашето време за това, защо продължавате да прецаквате всички останали и младите поколение, за ради лични инт
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народът подкрепя мафията и това ще ни загроби.
13
1
 
9
 
! Отговори
Всяка година се преди 1 месец
Доказва некомпетентност и некадърност,но гепенето е сладка професия която дупетатите не желаят да бъдат уволнени с морал и е необходимо АК-47.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо ГЕРБ е първа политическа сила за пореден път, бе, прости народе?
11
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Божанка връщай се у горнаНяма кой да мери джилезуту в пункта
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От всичките ми колеги - вишисти, с различни специалности - архитект, инжененер, финансист, счетоводител, sells, рецепционист, поддръжка, ИТ специалист - никой не подкрепя 12 годнии на безветрие и беззаконие - защо ли? Защото не са обвързани с политиката, нямат роднии зависими от политици и схеми. Защото не искат повече децата им да ги приемат на работа с догоговрки, а искат конкурси. Защото не искат децата им да загиват по пътя с условни присъди за виновните.Защото искат конкуренция,а не тирания
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не искат некадърници да пипат нещо което не разбират, резултата е в момента се хотфиксват последните изгъзици!
8
1
 
9
 
! Отговори
Божеженския е преди 1 месец
Същият предател и защитник на банябаш и сараите,против всичко Българско и родно да няма развитие а само да има демократично ОГЕРБЕНИ дупетати преяждащи с власт и вредни за човешката цивилизация,а приори, трябва да свършат като Чаушеску за бъдещето на България и православен народ.
7
1
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Христо Иванов (Бойкикиев) направи:1. Съдебната реформа през 2016, след която Цацаров буквално сложи на стола главен прокурор Гешев.2. Промени конституцията така, че сега никой не иска да е служебен премиер.3. Да не говорим, че новоизбраните дупетати, които са и сега такива ще вземат двойни заплати.СТИГА.Божанков не е мъж, но за сметка на това е и много ***!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И правилно не искат. Ако ще е като конституционната, по-добре да не я правите.
5
2
 
12
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Това нещо е дребно, но за сметка на това изключително нагло. От 2-3 дни им гледаме поредният резил с "конституционната реформа", дето я забъркаха и този пак дрънка. Че и юрист се води, доколкото знам. Боже опази!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че они я реформираа съдебната система вече бе, първо пeпи евpoто дим да го нема, после нотapиуса беше осъден на разстрел, къро и тракторо още лани ги реформираа, кво повече да праат? Сега сите съдии и прокуроре са с бронежилетки под саката и по два памперсе под гащичките бе.
3
2
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Абе това нежно момченце някой да го е виждал с жена? За един приятел питам.
2
2
 
8
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Мила, от вашите решения , в момента се търсси служебен премиер на стоянката на такситата. " капацитета" вие ясен
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божанко е предател като Руди Гела - такива са само за въжето :)))