Партиите губят и последните остатъци от престижа си, усеща се омраза

Електоралната стена - основното препятствие за политическите формации
212
Партиите губят и последните остатъци от престижа си, усеща се омраза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Електоралната стена ще бъде основното препятствие за политическите партии. Гражданите не просто са се уморили от безкрайната поредица безрезултатни предсрочни избори, но партиите губят и последните остатъци от своя престиж, коментира пред БНР политологът и преподавател в НБУ проф. Антоний Тодоров.
Гражданите вече се отнасят към политическите партии не просто скептично, а започва да се усеща омраза, смята той.

Нямаме опит в един и същи ден да имаме европейски и национални избори. Ще пострадат европейските избори, които имат характера на второстепенни, коментира Тодоров в предаването "Преди всички".

Още по темата

"Вътрешната политика ще надделее. Европейската ще бъде оставена настрана, ще бъде забравена", смята той.

Няма да му е лесно на служебния премиер. Хубаво е да се има предвид, че от всички посочени за позицията единствено той се е съгласил да заеме този пост, посочи Антоний Тодоров във връзка с конституционните промени, които ограничиха кръга от лица, от които президентът избира служебен министър-председател.

"И двама да са, това е доста рисковано. Трябва да се помисли по въпроса. Набързо направената промяна създаде такъв проблем", посочи той.

"Аз лично се съмнявам, че има собствена домова книга. Той има своята история, свързана с ГЕРБ", каза политологът за Димитър Главчев, който президентът посочи за служебен премиер.

Според Тодоров сред министрите ще има такива, посочени от лидера на ГЕРБ или най-малкото фигури, за които той не се е възпротивил.

ДПС мълчат за Главчев, "защото това вероятно ги устройва, те по-скоро са доволни", допълни Тодоров.
 Според него при представянето на кандидатите за министри "ще има бурни дебати и тогава ще се намеси ДПС".
Има основания да се опасяваме от натиск и лобиране за подобно правителство с кратък хоризонт на действие, защото риба се лови най-добре в мътна вода, отбеляза още политологът.

"В тези условия различни лобита ще натискат за едно или друго. Рискът със сигурност съществува и това е една опасност при новата уредба", предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: изборипартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИТН, ПП,ДБ внесоха в парламента и МС, езика на омразата, истеричния тон, обидите, погазиха парламентаризма и демокрацията. ПП,ДБ още не са си извели нужните изводи и поуки, след хаоса който създадоха в държавата. Наглостта, некомпетентността, лъжите и алчността им, са безмерни. Затова, срещу тях ще има наказателен вот.
183
12
 
2
 
! Отговори
аььааь преди 2 месеца
Всичко си върви по правия път от 30 години на сам. Всичко е перфектно и ясно. Който не може да види въдещето, си е негов проблем. Аз знам за кой да гласувам, който не знае, да пита. Който знае да гласува. Всичко е на 6. Има още много път да се измине. Всичко става бавно и полека. Кофти за старците, няма да доживеят да видят.
182
2
 
10
 
! Отговори
Да ги избием преди 2 месеца
Заслужават. Какъв пррестиж
181
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това, че БСП замириса на гнило, а ПП и ДБ са загубили и това, което нямаха - престиж, не означава всички. На пазара винаги има избор и в тази конкуренция се раждат водачите, но не и тираните. Последните са удобни на външните противникови сили независимо от къде.
180
4
 
18
 
! Отговори
До гл.ПРОКУРОР преди 2 месеца
Днес и в сряда правителството в ОСТАВКА водено от Мрънколай-нексдърника, ще разпределят...милиарди, в последния момент!?!?откъде накъдеее? Сарафов, БЛОКИРАЙ ВСИЧКИ СМЕТКИ НА ДЪРЖАВАТА !!! Харвардските ***-ще поискат цялата хазна....
179
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора гласувайте, за да няма к л о у н и като ППГБТ
178
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мечтата на мафията е да откаже колкото може повече хора да гласуват за някоя партия или коалиция. Негласуващите държат мафията на власт вече толкова години. Омраза са към партиите, означава успех за мафията. Мразещите няма да гласуват и с един файтон гласували за тях, мафиотските партии ще победят в изборите и ще ни управляват.
177
1
 
10
 
! Отговори
Лапландия преди 2 месеца
Партиите имат една цел.Пари и пак пари Само да лапат..
176
1
 
21
 
! Отговори
Мутри вън преди 2 месеца
Това не са партии а мафиотски дружества.
175
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
какви партии,мафиотски формирования
174
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
къде видяхте партии това са мощни икон групировки окупали се здраво във власттакакъв авторитет хората рипаха и скачаха по улиците за да пътуват без визи в европаза едното пътуване ли беше всичко това затова ли сме на първо място по смъртност лоши условия стрес инфлация никакво здравеопазване всичко е търговия въздухвода храна шум застрояване съсипан живот
173
0
 
20
 
! Отговори
какъв престиж, преди 2 месеца
какви пет лева?Имаме партиини борби за гетата, и овци с фесове гласуващи под строй.А истинските избиратели са редовно за гъби...
172
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Партиите от статуквото ГЕРБ, БСП, ДПС са тотално компрометирани, провалени, те ограбваха България през всичките си години на управление, като нанесоха непоправими щети върху живота на десетки хиляди българи. И все още са на върха на държавата, все още се борят за власт. Заслужават си презрението. Уви, те правят така, че насаждат омраза и към партии като ППДБ които се борят да променят системата. А народът вярва на лъжи.
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До лично мнение: Като гласуваш са пак съшите че и зимат и субсиди
170
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно така - мразим ги!
169
2
 
18
 
! Отговори
лично мнение: преди 2 месеца
До простата истина=== Точно с негласуването си помагате на" негодниците и нечистоплътните" да се ширят безпроблемно по върховете на властта и да съсипват държавата и народа ни! Всички те са изключително доволни от все по-ниския процент гласуващи,защото това им помага да се докопат до властта с по една талига хора!!!
168
9
 
1
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
кАпейки Шенгенци:):):)
167
4
 
2
 
! Отговори
До предния келеш преди 2 месеца
Бате ти Бойко е най-големия ***.
166
2
 
13
 
! Отговори
до българин преди 2 месеца
То, многопартийния модел беше вредоносен и преди 9 Септември 1944 г., та стана Деветоюнския преврат през 1923 година, а след Деветосептемвриското въстание се въведе и Военната Диктатура, та чак до 1944 г., а през 1947 година и Комунистическата Диктатура, та чак до Ноември 1989г. После дойде оперетата под заглавие "Демокрация" и я втасахме много яко!
165
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до келешчето 164 - а ти срамуваш ли се, че си българин? Може би мечтаеш да си руснак? Изпълнен си с комплекси? За такива като теб е писал Дякона! За това Свободата никога не трябва да се подарява. Защото ражда такива като теб!