БСП се надява да има добавки за пенсионерите

Финансовата стабилност на държавата се обсъждаше до полунощ
4 апр 2024 10:24, Инна Ангелова
24
БСП се надява да има добавки за пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Депутатът на “БСП за България” Мая Димитрова смята, че предизборната кампания неофициално вече е започнала и това се вижда в Пленарна зала. Снощи НС заседава до полунощ и освен всички комисии, които бяха в дневния ред, имаше и 6-та точка, която е проект на решение, касаещо предприемане на мерки за финансовата стабилност на държавата.

"Този проект беше вкаран малко преди полунощ от парламентарните групи на ГЕРБ и БСП. Тогава Никола Минчев излезе и каза, че ПП напускат заседанието и няма да участват. Тези мерки ограничават правомощията на финансовия министър да не изразходва средства, освен средства, които са най-необходими за пенсии. До 9 април ще трябва да се представи доклад", заяви депутатът от ПГ “БСП за България”, Комисия по правни въпроси Мая Димитрова пред БНТ.

Димитрова допълни, че БСП ще направи всичко, за да може пенсионерите да вземат надбавки за Великден.

"Ние ще направим предложение всички пенсионери да могат да получат Великденски добавки, но в зависимост от минималната пенсия, която получат - размерът да бъде един, а тези, които получават над минималната пенсия да получат друг размер, но все пак всеки пенсионер да получи тези добавки", каза още Мая Димитрова.

Според народния представител държавата не предприема мерки срещу увеличаването на месечните такси на мобилните оператори. "В началото на годината мобилните оператори обявиха, че ще увеличат месечните такси с цената на инфлацията. Това е неравноправна клауза в договорите на мобилните оператори, но все пак тази клауза съществува в общите условия, за съжаление", допълни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от Политика
Адемов: Надбавките не са предизборен ход
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По 120 лв. за пенсионерите с минимална пенсия и 70 лв. за другите. Инфлацията стопи 70 лв., нищо не може да се купи с тях. Агнешкото ще мине 30 лв/кг, козунаците по 5лв. сега, за Великден колко ще поскъпнат не се знае, яйцата по о,50 лв, до Великден колко ще поскъпнат пак не се знае. Да погледнат какво правят съседите- гърци и румънци. Пари за великденски бонуси на депутати и министри има, за държавната администрация и публичния сектор има, а за пенсионерите няма. Ще дадат и на украинците.
23
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
не искам никакви надбавки от 1 юли на всички пенсионери по щвеицарскотоправило това сега с надбавките е купуване на гласове с държавни пари вместо спари на икон групировки наречени партии стига с тази демагогия писна ни вечеот вас и прос-то-тии-те ви
22
0
 
3
 
! Отговори
До 16 и 19 преди 3 седмици
Тези, на които държавата като работодател плаща на 100% осигуровките, най-много от всички искат и те да си плащат техните 40%, както всички останали. Сега те само губят от тези 100%.. Печели НОИ, че плаща по-малко болнични, пенсии и други обезщетения. Печели и бюджета, че плаща по-малка сума на работещите.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 18 Как по-точно са прецакани прокурори, съдии, нотариуси и пр., че аз трябва да им плащам осигуровките?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Освен за пенсионерите е редно да се дадат някакво пари и на работещите в обществения сектор, които никога не са получавали такива пари за Великден и Коледа.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 16 само през 2022 г. държавният бюджет е платил социални осигуровки вместо чиновниците , магистрати, полицаи и пр. яслени сукалчета над 1,26 милиарда лева. Многократно е повдигане въпросът за що не си ги плащат сами, а им ги плащаме ние. Последното оправдание (замитане под килима) на депутатите беше, че не е време заради войната в Украйна. Що, през това време чиновниците не вземат заплати ли, що ли?
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди всички осигуровки се плащаха от работодателя. После постепенно започнаха да прехвърлят част от плащането към работещите, като начин да се отчете по-висока брутна,палата без да има реално увеличение на нетната заплата. Преди около 20 години,когато държавата намали заплатите на държавните служители и пое на 100% осигуровките им, а нетната заплата си остана същата, което си е яко прецакване за служителите. Учудващото е, че някои смятат прецакването за привилегия.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това, което истински ме вбесява в българското законодателство още от Бай Тошо време и до днес е, че ние, гражданите, по закон плащаме социалните осигуровки на съдии, адвокати, нотариуси, прокурори, общински съветници, депутати, президент и висши полицаи. Не може ли да си ги плащат сами? И никой не смее да повдигне въпроса.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
предлагам тези пари да се вземат от многобройните тъpтеи в администрацията!
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
бсп да ги извади тези пари от партийната каса, п/з годините станаха червени милионери, защото ако такъв разход не е предвиден в бюджета, означава че бсп работи срещу приемането ни в шенген
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кокорчо щял да им даде през юли...А колко дава на администрацията по Нова година и Велик ден. Затова на изборите аут.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще си го преместя фара от другата страна на борда....Затова ще си броят гласовете скоро на пръстите.
12
2
 
12
 
! Отговори
Коки преди 3 седмици
Някой журналист да попита по министерства , агенции и комисии, НС, техните чиновници какви великденски добавки ще вземат?
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Но си вдигнаха солидно заплатките, както и общинските съветници..Но в името на суверена.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да де, добавки за бедните пенсионери, а за "богатите"-пожелания за Великия ден...Затова на изборите пак за гъби.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако СДС и ГЕРБ върнат откраднатите стотици милиарди след 1989 година, България ще е по-добре от Швейцария.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая партия е с изтекъл срок на годност и престъпно минало
7
2
 
12
 
! Отговори
червена зараза преди 3 седмици
Ако оядените *** начело с Импексова върнат заграбеното и откраднатото, дереджето на ВСИЧКИ българи рязко ще се подобри !!!
6
5
 
14
 
! Отговори
Дам... преди 3 седмици
Надежда всяка тука оставете! Кокорът въобще не заложил подобни добавки в бюджета. Пари има и ще има за Украйна, за колегите академици и професори на Денко, да не го плюят много като сдаде поста окончателно. Пари има и те вече са дадени държавната номенклатура което обслужва властта. А пенсионерите...хах Ами той Василев много ясно го каза, за тях е горещата супа, казано малко по меко!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как ще им стигат пенсиите, като хранят мързеливи деца и внуци с тях. Младите не ставали от дивана за заплата под 3000 лв. Т.е. въобще не стават от дивана.