Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности

Свободата и мирът не са даденост, трябва всеки ден да бъдат защитавани
4 апр 2024 13:51, Елка Василева
245
Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности
Снимка: БГНЕС

Присъединяването на България към НАТО преди 20 години беше не само външнополитическа, а и благородна цел, защото на първо място то е приобщаване към ценностите на демокрацията, свободата и мира. Това заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел в словото си по повод 75-годишнината от основаването на НАТО в централата на алианса в Брюксел.

Това е и ангажимент за принос към общата сигурност. Това е споделяне на опит. Можете да разчитате на България, че ще продължи да поставя в дневния ред стратегическата важност на Черно море и Западните Балкани, добави тя.

Присъединяването на България към НАТО беше също вдъхновение за важни реформи. Благодаря на всички поколения политици, военни, представители на академичната общност и гражданското общество, които допринесоха за това България и НАТО да бъдат там, където са днес. Можете да разчитате на готовността на България да защитава общите ценности. Свободата и мирът не са даденост и трябва всеки ден да бъдат защитавани, добави вицепремиерът.

Тази година се навършват 20 години от присъединяването на България и още шест европейски държави към НАТО, и 25 години от първото разширяване на пакта след края на Студената война. (кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Политика
"Турски поток" работи изцяло в полза на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
2
 
! Отговори
Руя преди 3 седмици
Тая анорексичка чужденка продажна да се маха от България.
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Габриел, жената приела френска фамилия, чиито дете е с френско име да не ми налага изкривената ценностна система на запада. 1 млн пъти съм благодарен на Бога, че тази не стана МП. Какво означава, че присъединяването ни към нато било благородна работа, или че нато защитавало ценностите, свободата ? АЛА БАЛА ! Европейски, изтъркани клишета налагани с цел да се забулят престъпленията на Европа и нато. Къде са ви ценностите, бе нато, когато се извършва геноцид с населението на Палестина например ?
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жираф, жираф, ама се е омъжила и то има късмет за кого
213
0
 
9
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 3 седмици
Военнолюбците от НАТО срещу останалия свят. Никакъв шанс нямат, както и идолът им Хитлер нямаше шанс. Прочетете статията на в. "Политико" за Русия и нейните приятели, т.е. за целия останал свят. Не можете да завладеете целия свят, лимони. Жестоко ще си платите. Това са четири огромни континента - всички азиатци без Япония и Южна Корея, всички араби, цяла Африка и цяла Латинска Америка. Опомнете се
212
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жената помогна каквото можа. Митрофанова е доволна.
211
6
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 седмици
с такива политик като г-жа Мария Габриел съм горд че съм българин. Голям късмет имам че не съм се родил в Русия.
210
4
 
0
 
! Отговори
крепостна радос преди 3 седмици
тука има разни продажни рубладжии дето чакат Русия да ги нападне и чеченци и узбеки от руската армия да ги изнасилват тях и децата им.
209
1
 
0
 
! Отговори
Щерев преди 3 седмици
Кат Русия няма друга,тъй коварна на света.НАТО и ЕС са нашата опора,гарант за нашата свобода. Смърт на путлерофашизмъ- свобода за народите.
208
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Сега трябва да ни нападнат руснаците и да видите НАТО в действие развяваме белият байряк и се приключи всичко
207
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отрепките на всяка държава са се снимали
206
0
 
6
 
! Отговори
ЩЕ СЕ преди 3 седмици
ЗАЩИТАВАМЕ КАТО САНДУКАН С ,,ДВАТА НОЖА,,-ХА,ЧЕСТИТО
205
0
 
5
 
! Отговори
БЛЯ преди 3 седмици
БЛЯ,БЛЯ
204
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С това " красиво лице " НАТО разбра , че не сме лоялни към него . Но ще сме добре за НАТО, като буфер. Така ще спираме агресора Русия по море . И ще сме нещо като Украйна. Оръжие ще получим . Така стана ,че тридесет години нищо не излезе от десетките политически управления. Нито бяхме в ЕС нито в Русия.
203
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Демек ние ще поемем удара, ще бъдем сринати за кеф на Европа?
202
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А сега се замислете с какво ние сме спечелили от НАТО? Нищо, освен че задлъжняхме след като продължаваме да копуване оръжие от запада.
201
14
 
2
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 3 седмици
братята американци са винаги добре дошли в България.
200
1
 
24
 
! Отговори
''' преди 3 седмици
Чи те много добре знаят ,че не могат да разчитат на цяла България да защитава интересите на САЩ и НАТО .Ще защитя друг път .НАТО ви остави голи кат църковни мишки.Без оръжие без армия за да си продава САЩ оръжието зависими за да се прави на защитник ,насадени из България пияни американци и укропитеци.
199
1
 
13
 
! Отговори
истината преди 3 седмици
Ценности на Дейвид не са на България а българите които не са Англичани. Толкова зачитат цените на българите, че не видях 1 милион от Англия или д-р. Държава в Европа да работят по ферми и пакитажни цехове и чистачи и шофои!!!! Осъзнайте се кои сте и къде сте!!!
198
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая шалварестата булка, колкото и да се опитва да лъже милите западни чичковци, те много добре знаят, че ако дойдат руснаците ще ги посрещнем с хляб и сол и цветя, а после ще обърнем оръжията си на запад!
197
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой от вас, драги сънародници, да е упълномощавал слабоyмeн жираф да говори от негово име? Щото аз не съм!