Туристическият бранш: С Милошев шоу ли ще правим или сериал?

Голяма изненада предизвика изборът на премиера
Обновена: 5 апр 2024 14:07 | 5 апр 2024 14:06, Петър Бойчев
44
Туристическият бранш: С Милошев шоу ли ще правим или сериал?
Снимка БГНЕС

Предложението Евтим Милошев да стане служебен министър на туризма определено изненада и дори шокира бранша. Поне това сочат първите реакции след неочаквания избор на премиера Димитър Главчев, който е известен като голям шегобиец.

„Шоуто в сектора ще продължи, както и до момента да се управлява от хора без опит и експертиза. Вече се превръща в сериал с няколко сезона“, коментира пред TravelNews проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и собственик на туроператор. Според него избирането на човек без опит в туризма показва, че браншът не е приоритетен за държавата.

„Това е поредната постановка, която ще се играе в туризма. Пълна подигравка с бизнеса“, заяви Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ). Тя подчерта, че секторът е поставен в ъгъла на икономиката на България.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев смята, че за пореден път изборът на министър без опит в туризма показва слабата позиция на бранша сред управляващите.

„Няма чуваемост и е крайно време всички в сектора да се обединим, а не да продължаваме да се разцепваме в нови организации“, каза той. Щерев иначе няма нищо против личността на Евтим Милошев, тъй като не го познава.

 „Когато чух името на Евтим Милошев, че се спряга за министър на туризма, помислих, че е шега, или по-скоро се отнася за Министерството на културата. Сега осъзнавам, че туризмът всъщност е част от индустрията за забавления, нека да е весело!“, обяви Венцислав Танчев от Асоциацията на инкаминг агенциите, в която влизат представителствата на големите чужди туроператори у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Политика
Не е невъзможно да изпаднем в спирала от непрекъснати избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 3 седмици
Туризмът е най- важният сектор в момента в държавата ,благодарение на природните дадености на страната ни ,въпреки унищожаването на природата ни .Другите народи създават "рай" от чукари ,а ние от природен оазис ,който имаме ,като даденост правим "чукари".Точно в туризма обаче ,явно се неглижира този бранш се поставят "познати случайници" на премиерите ,както сам потвърди Главчев ,макар с цел да се покаже на много остроумен ,като вожда си.Милошев е един комерсиален "творец" на пошла халтура
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДО "ТИТАНИТЕ" МИСИРКОПИЧКОВ И ГЛАМАРИХРАЧКОВ ДА ЗАСТАНЕ И МИЛОШЪТ!!! Е НЕ Е МИЛОШ ФОРМАН, НО ЗА СТАТУЯ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗЪМА СТАВА!!...
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И Славчо си пробута един министър.
39
0
 
0
 
! Отговори
Барманче преди 3 седмици
До ПфффАми сигурно ти си или IT или политик (а може и безработен, разчитащ на мама и тати). В случая обиждаш страшно много хора, които с честен труд си изкарват парите. А понеже много знаеш (или по-скоро абсолютно нищо) туризма генерира около 17% от БВП.
38
0
 
0
 
! Отговори
Турист преди 3 седмици
До АнонименДДС за хотелите не е намален, а само за ресторантите. Напротив отначало хотелите имаха 0% ставка. Мисля, че до 2008 беше 7% а след това беше увеличено на 9%. По време на КОВИД не е намалявано.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прилича на Зеленски, но не бие на бяло а на зелено.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сякаш има значение кой е министър на туризма за два месеца.Щом допуснахме три години да ни управляват абсолютни неграмотници,които вдигнаха инфлацията до невъобразими размери ,ама си пишат измислени успехи на хартия.Ако трябва ще гласувам за Възраждане ,БСП ,ГЕрб и ДПС едновременно ,само да се омита тая неграмотна *** от ППДБ.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доволни ли сте от служебното правителство на ГЕРБ-ДПС?
34
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Туризмът трябва да се освободи от всякакви данъци
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
и Господ да слезе да им помага с това, което предлагат, с тези цени, лошо обслужване, намръщен персонал - и той няма да им помогне !
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 32 - а това намелено на 9% ддс не е огромна помощ ? а цените пак високи и скачат, а в отчетите им излиза, че хотелите са били само 10% заети - ЗА КАКВА ПОМОЩ ОЩЕ ПЛАЧАТ ?????????!!!!!!!!!!!!!!
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бъдещето на България си остава туризма. Другото е пълнеж и администрация. Държавата да насочи финансовите си ресурси приоритетно към туризма. Много милиони трябват за реклама и подпомагане на хотелиери и ресторантьори.
30
0
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 седмици
Всички играят заедно. ПП сега се пр авят на жертви, за да получат повече гласове, уж са срещу Боко. После пак ще се съюзят, но вече като официална коалиция.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Abe taja debora deto.ostrigal kosite i lub.mn barso sa i porasnsli a i s tidjei pesni kal4ene opravi se nevinata 18 g vsemete ja deputatka ot gerb boku hubavo e momi4eto stiga s tija babi debeli kloschtabi okolo tebe
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До РАБОТЕЩ ЧОВЕК - ___- Цялата ситуация кефи безкрайно! Толкова неадекватни нагласи...
27
2
 
9
 
! Отговори
Пффф преди 3 седмици
Туристическият бранш е безсмислен и има ниска придадена стойност. Няма никакви смисъл от такъв бранш, пък камоли от министерство. Работещите в тази сектори също така са много ниско квалифицирани и много ниско платени. Да влагаш пари в бранш, който закотвя хората в бедност и произвежда професии като сервитьорче, барманче, готвачка, сменячка на чаршафи.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Резултатите от управлението на руското трио Радев - Доган - Борисов. Вече взеха да ви се подиграват и открито.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
България има най-грозните политици. Карикатури живи. Смешни са. Дори дрехите им седят като взети назаем. А на лицата им е изписано диктатура и комунизъм. Малки смешни подобия на хора. Това не са политици, това са смешници
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Взе да печели повече от слави и славуца то намрази
23
3
 
7
 
! Отговори
РАБОТЕЩ ЧОВЕК преди 3 седмици
Какво значение има кой е избран за министър-всичко се решева от тримата-ББ,Пеевски,Радев.Всичко е било предварително подготвено-Габриел носи папка с министри,които не знаят,че са в списъка,ПП отказва-знаело се е че те ще откажат,Главчев се жертва и за ден съставя правителство.Ако всичко в д-вата се решаваше с такава скорост-щяхме да сме вече в Шенген.Денков има голям грях,че не излезе и не каза кои са министрите на ББ,а мълчеше до последно.Хр.Ив.пък им го тури на ПП яко с промените в конституция