Президентът освободи от длъжност Живко Коцев

Той вече не е главен секретар на МВР
Обновена: 10 апр 2024 11:34 | 10 апр 2024 11:28, Инна Ангелова
65
Президентът освободи от длъжност Живко Коцев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указ за прекратяване на правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г. президентът Румен Радев днес издаде указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

На 4 април МВР съобщи, че Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание. Ден по-късно той обяви на съвместен брифинг с бившия премиер Николай Денков, че оттегля подадената си оставка. Николай Денков заяви тогава, че Коцев е подал молбата си за напускане под натиск.

Дали, от кого, при какви условия е имало натиск върху главния секретар на МВР. Дали и как името на Калин Стоянов е свързано с контрабандата – трябва да се провери абсолютно щателно, каза вчера президентът Румен Радев. Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за фактите, които изплуват ежедневно около главния секретар Живко Коцев, тези факти водят към закона за МВР и несъвместимост с длъжността, защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен, коментира държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от Политика
Държавата ще плаща лечението на пациенти с редки заболявания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Бааа преди 2 седмици
Го у пу. Деля:-))))))!!! Теа промената,Верно много променени бе,баси ,всичко живо стана па драс нагоре
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Престъпник не може да е защитен свидетел, освен това явно Бойко Рашков е организатор на контрабанда и върти далавери от комунизма насам заедно със жена си която най-нагло осъди България в Страсбург, много сме крадени трябва затвор но и да им се вземе всичко!
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щях да питам:"Колко е часа?!"
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Живко Коцев бил внук на шефа на Първо главно на ДС - Васил Коцев. Ти да видиш. А пък от прокуратурата казаха, че не само не са го натискали, но и той бил защитен свидетел при тях.
51
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ и главният прокурор са упражнили натиск върху него да подаде оставка, той отказа, следват заплахи и шантаж.... Накрая все пак Радев го освобождава от длъжност.... не е ли пределно ясно кой с кого е? Мафия!
50
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този Живко се прецака сам! Казали му да си подаден оставката и да го забравят, той тръгна да се жалва насам-натам, зер да не загуби далаверата с контрабандата! И к'о стана ся?!
49
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Един истински българин! Еталон за 6 млн некадърни шмекери! Жалко много жалко!
48
1
 
20
 
! Отговори
Чичо преди 2 седмици
Не само освобождаване от длъжност.Веднага арест и започване на разследване на далаверите на митниците.Кражбата на държавни средства е дестабилизация на икономиката на държавата и опасност за националната сигурност.За такива доказани крадци и разбойници присъдата да е 50 г. затвор,без право за предсрочно освобождавате.
47
1
 
28
 
! Отговори
Пейкаджия преди 2 седмици
Борис Джонсън го махнаха от премиерския пост за дето бил на копон по време на Ковид. А тук полицейски шефове се снимат с 200к с пудели и не искат да пускат кокъла. ПП го искаржа жертва. Рашков вика не мога да връщам контрабандисти дошли са мми на гости , аз съм самариянин вратите ми са отворени за всеки- примерен християнин от старо време...
46
0
 
20
 
! Отговори
Анимал рескю преди 2 седмици
И сега на кученцето кой ше му носи пачки да си играе , ще се депресира . Даму се назначи анимал психолог....
45
0
 
15
 
! Отговори
КурШум преди 2 седмици
Пожелавам на всички такива които съсипаха и окрадоха държавата вечен живот в КОМА, и да ги хранят с ла.ната на Българския народ!.
44
0
 
18
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Минава с едно освобождаване и си харчи парите на воля Всичко ток - е затова хората напускат масово бьлгария
43
0
 
19
 
! Отговори
КурШум преди 2 седмици
Крал крал и накрая заслужена почивка с парите на Българския народ... браво м.у.т.р.а, дано пчела да те ужили по топ.ките и като се надуят да се пръснат и да те скъсат на две ...
42
0
 
22
 
! Отговори
Браво преди 2 седмици
Може да се радва на присадената си и боядисана коса, както и на ролекса си, вече без служебни ангажименти. Президентът накрая постави тези клоуни от промената по местата им. Дано не чуем повече за тях.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 седмици
ЕЕЕ как ме е яд.... :D
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Може ли за едни 50-100 хиляди лева да съсипете още една елитна човешка съдба, комунизи ненавистни!!! Генерал Атанасов ще ви покаже, когато вземе властта!
39
0
 
17
 
! Отговори
абе преди 2 седмици
Прееваха го Жижи. И то неговите авери го прееваха. Само Денко, Къс Танас и Цецо Ухото излязоха в негова защита, и някой плати на стотина души да врякат пред МС. Но Ристе, Кире и другарят Рашко се изпокриха като мишоци. Даже другарят Рашко каза, че не ги познавал тези, дето ги запознал със Жижи. И кучето от снимките, и него не го познавал.
38
16
 
8
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 седмици
Така му се пада. От тоя Живко Коцев по време на изборите и един глас не може да се купи. Сега вече Буда и Шиши могат спокойно да пазаруват.
37
1
 
24
 
! Отговори
пенчо преди 2 седмици
Боже, дано президента подпише и за някои други корумпирани председателчета в Министерството, дано им излезат кирливите ризи и на тях.
36
0
 
10
 
! Отговори
Манолски преди 2 седмици
Еее без малко и да си остане главсек