Президентът освободи от длъжност Живко Коцев

Той вече не е главен секретар на МВР
Обновена: 10 апр 2024 11:34 | 10 апр 2024 11:28, Инна Ангелова
65
Президентът освободи от длъжност Живко Коцев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указ за прекратяване на правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г. президентът Румен Радев днес издаде указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

На 4 април МВР съобщи, че Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание. Ден по-късно той обяви на съвместен брифинг с бившия премиер Николай Денков, че оттегля подадената си оставка. Николай Денков заяви тогава, че Коцев е подал молбата си за напускане под натиск.

Дали, от кого, при какви условия е имало натиск върху главния секретар на МВР. Дали и как името на Калин Стоянов е свързано с контрабандата – трябва да се провери абсолютно щателно, каза вчера президентът Румен Радев. Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за фактите, които изплуват ежедневно около главния секретар Живко Коцев, тези факти водят към закона за МВР и несъвместимост с длъжността, защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен, коментира държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 14, a oт къде знаеш че Йоловски не лъже? Всеки може да каже каквото си иска, къде са доказателствата?
14
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бившият министър Йоловски пред прокуратурата: Кирил Петков, Асен Василев, Божанов и Величков ми подаваха фирмите, които трябва да печелят поръчки. Петков заплаши мен и семейството ми
13
6
 
26
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Ех, сега ще има избори "без наше МВР"... Май скоро ще има доста полети от София към островите в Тихия Океан. Когато дойдат истински патриоти на власт ще претършуваме всеки остров, всяко кътче за тези шарлатани да си вземам и последната открадната стотинка с лихвите, а те ще строят пътища и ще дялкат камъни в кариерите. Ето и кариера за семейство Лорер.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9, така е копейки, още не дошли на власт и ГЕРБ размахаха бухалките! Но не се притеснявайте, ще дойдат и за вас (перефразирам Мартин Нимьолер, не че знаете кой е, ама потърсете информация в нета)
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Остана му само една нежна душа. А, и хубав спомен за скъп часовник. И за безценните мигове в сауната.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Коцев - Василев е бойкотирал проекти на МВР, защото Калин Стоянов отказвал да назначи за директор на ОДМВР-Хасково протеже на контрабандистите Марин и Стефан Димитрови, задържани с бившата вече шефка на митниците Петя Банкова. Самата Банкова бе назначена за директор на агенция "Митници" през февруари от Асен Василев. През август 2023 г. Василев назначава Банкова за заместник-директор на митниците.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицията и жандармерията претърсват офиси на Настимир Ананиев в София.
8
0
 
16
 
! Отговори
Абе Верно ли преди 1 месец
Фикусът са го Арестували също?!
7
17
 
10
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
А защо още е на поста си К Стоянов?
6
2
 
28
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
И сега ко правим Клоуните от ПуПу и Дъ е Бъ България веднага на протест пред президентството иначе рискуват Гошко от БОЕЦ да ги изпревари
5
1
 
8
 
! Отговори
Пютин е Виновен преди 1 месец
Разбира се!
4
0
 
13
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
И сега на пудела за 3та годишнина какво ще подаряват.
3
0
 
23
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Още днес ще го преместят за лечение в МВР болница. Като начало клизма и промиване на стомаха. Тъй де, нали беше хванал стомашен вирус?!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е какво решение има на НС, не сте публикували май статия вчера
1
2
 
24
 
! Отговори
А ни Беше преди 1 месец
Убаво във Сауната!